David Zlatník. Foto: flickr Český florbal Šéf reprezentační komise David Zlatník. Foto: flickr Český florbal
15. 9. 2016 Reprezentace - Muži (6) KOMENTÁŘŮ

Cepek má mou důvěru, říká nový šéf repre úseku. Po Rize budeme hodnotit, připustil Šuman

 



Nepříliš uspokojivé výsledky v posledních dvou letech spolu s blížícím se mistrovstvím světa vyvolaly otázky o tom, zda je pozice trenéra Radima Cepka u národního týmu neotřesitelná. Na dotaz ohledně špatných výsledků národního týmu odpovídal na středeční tiskové konferenci i prezident Českého florbalu Filip Šuman. Otázky od webu florbal.cz následně dostal i nový šéf David Zlatník.

Dlouhých 20 měsíců bez bodu v utkáních s týmy, se kterými se hraje o medaile. Takový je fakt. Češi ale neuspěli při posledním vystoupení v duelu s finským rezervním týmem, jehož převážnou část tvořili hráči do 23 let.

Prezident Českého florbalu Filip Šuman na středeční tiskovce sdělil, že celá kompetence je v rukou reprezentační komise. Připustil ale, že už byly provedeny částečné změny v realizačním týmu a síle nároďáku nadále věří. „Novým asistentem týmu se stal Radek Sikora. A reprezentace svou kvalitu má, vzhledem k tomu, že její osu tvoří hráči, kteří působí v předních klubech švédské a švýcarské ligy,“ sdělil.

Že ale pozice Radima Cepka neotřesitelná není, připustil. „Čeká nás mistrovství světa v domácím prostředí v roce 2018 a po šampionátu v Rize si budeme výsledky práce v národním týmu vyhodnocovat,“ dodal Šuman.

Na postu šéfa úseku reprezentační komise došlo ke změně, Moniku Adamovou vystřídal bývalý asistent u národního týmu mužů David Zlatník.

Téměř dva roky česká reprezentace nevyhrála nad týmy, se kterými tradičně bojuje o medaile. Jak tu situaci vnímáte?
„Pokud se podíváme podrobně do historie, posledních 20 měsíců není jediným obdobím, kdy jsme neporazili týmy Švédska, Finska a Švýcarska. V konkrétních číslech všech přípravných zápasů mimo mistrovství světa máme se Švédy 5, s Finy 16 a se Švýcary 43 procentní úspěšnost včetně nerozhodných výsledků.“

Dostal od vás Radim Cepek po Polish Cupu už nějakou reflexi a proběhlo nějaké hodnocení?
„Hodnocení akce Polish Open je v plánu na následujícím mítinku Komise reprezentace a mezinárodního rozvoje, která se bude konat začátkem října. Tam dostaneme i celkové hodnocení trenéra Radima Cepka a šéftrenéra reprezentace Zdeňka Skružného.“

Smlouvu má Radim Cepek do MS 2018. Jak pevná je ale jeho pozice a existuje varianta, že by v případě neúspěšných výsledků by byla smlouva vypovězena předčasně?
„Spekulovat v této chvíli o tom, co bude po mistrovství světa je naprosto předčasné. Radim Cepek má velkou sebereflexi a vysoké ambice, takže o všem bude probíhat diskuse na základě vystoupení našeho mužstva. Co se týká mě, Radim Cepek má mou stoprocentní důvěru pro svou práci.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Fandík napsal:

    Super takže se nic neděje pořad se bude jezdit na bezvýznamné turnaje !!!!! Jo a sebereflexe to jo hahahahahahahahahaha

  • fanda napsal:

    TO JSOU NESKUTEČNÉ BLÁBOLY….NEVOLÁM PO KRVI ČI ODVOLÁNÍ CEPKA, ALE PRAVDIVĚ A BEZ PŘÍKRAS HODNOTIT JEHO NĚKOLIKALETÉ PŮSOBENÍ U REPRE BY BYLO ZDRAVÉ PŘEDEVŠÍM PRO HRÁČE A FLORBAL.

  • petr napsal:

    Do MS nemá cenu nadávat, bylo by to zbytečné plýtvání silami. Pak se uvidí.

  • Sparťan "12" napsal:

    Hráče Cepek vybírá relativně správné, ono zase tak širokou škálu hráčů pro reprezentaci nemáme, aby bylo těžké se trefit.

    Problém nevidím příliš ani tak v pojetí hry, kterou se chce repre trenér prezentovat.

    Kde však vidím obrovskou mezeru je skutečnost, že tak nějak pořád to pan Cepek klukům nevštípil, jak mají hrát. Nejde jen říct pojďme hrát v obraně celoplošně W a pak čekat, že ti kluci tak nějak sami dojdou k tomu, jak to mají hrát, jaké jsou konkrétní úkoly a návyky jednotlivých postů atd. atd.

    Je pravda, že mnoho trenérů 1. ligy i superligy v těchto základních věcech tápe, a proto ani hráči pro repre z české ligy nepřicházejí do repre dostatečně připraveni, ale vzhledem k množství dodatečných srazů, které repre má, už by se tyto věci za téměř 2 roky měly projevit, pokud by pan Cepek věděl, jak to do těch kluků dostat.

    Výše uvedený názor je z rozhovoru pouze se 2 stálými reprezentanty a tak samozřejmě není směrodatný, ale ani bych ho hned neházel do koše.

    A abych se jen nepouštěl do reprezentace naší, tak když člověk malinko čte v zahraničí, tak možná nebudete věřit, ale reprezentace Švédska, Finska či Švýcarska k nám mají respekt, dokonce našly body, ve kterých jsme před nimi. Proč tedy na atributech, ve kterých jsme lepší, nepostavíme naši hru, ale neustále se honíme v kopírování severských stylů atd. …

  • Michal napsal:

    Sparťan: nějaké odkazy či zahraniční zdroje? Dík

Napsat komentář

*