Miloš Tyl sice na Štvanici vstřelil gól, ale po nárazu do zdi a do nemocnice ho vezla záchranná služba. Foto: Ondřej Deml Na Štvanici sice Miloš Tyl vstřelil gól, ale moc dlouho se neradoval. Nyní v opakovaném zápase rozhodl o vítězství svého týmu. Foto: Ondřej Deml
18. 9. 2016 Superliga (21) KOMENTÁŘŮ

Otřes mozku, otřes míchy. Miloš Tyl poslal vzkaz z nemocnice

 



Ještě než zápas předčasně skončil, byl Miloš Tyl jedním z hrdinů florbalové Open Air události na Štvanici. Jeho formace s Martinem Koutným a Patrikem Dóžou nasázela Bohemce hned čtyři góly. Krátce po páté brance, kterou dalo právě levé křídlo elitní formace, ale došlo k hororové události. Tyl narazil hlavou na hrazení a do nemocnice ho odvezli záchranáři.

Tyl vyletěl ze hřiště po souboji s Martinem Kisugitem. Pak se dlouho nehrálo. Několik minut byl chodovský útočník ošetřován přímo na hřišti, rána na hlavě byla sešita třemi stehy, pak si jej převzali zdravotníci. Florbalista ale odešel po svých.

Miloš Tyl v péči zdravotníků. Foto: repro TVCOM

Miloš Tyl v péči zdravotníků. Foto: repro TVCOM

Sudí mezitím předčasně ukončili třetinu a rozhodlo se, že zbylé 2 minuty se dohrají po pauze před začátkem třetí části. „Byl jsem přímo u toho, když se to stalo. Dal si pořádnou ránu do hlavy přímo o zeď. Při vší úctě k organizátorům, je to k zamyšlení,“ říká opora Chodova Patrik Dóža.

Organizátoři akce přitom před zápasem hrany betonových tribun olemovali molitany. V místě, kde se Tyl zranil, to bylo ke zdi od mantinelu 175 centimetrů. „Procházeli jsme hřiště před utkáním společně s delegátem. Nebezpečná místa jsme pak ještě jistili,“ říká předseda pořadatelských Bohemians Martin Musil.

Svá slova k nepříjemné události řekl i trenér Bohemians Michal Jedlička. „Šli spolu do souboje s Martinem Kisugitem, podívali se na sebe, šli do toho ramenem. Miloš to měl těžké, odletěl a nekontrolovaně spadl na hlavu. Podle mě na Tatranu, na Děkance, v Ostravě, v Pardubicích, prostě všude, kde není letiště, by se to stalo stejně,“ myslí si.

„Miloš snad bude v pořádku, ale tohle mohlo skončit velkým neštěstím. Mělo by se víc myslet a stanovit jasná pravidla, jaká hřiště se povolí k zápasům nejvyšších lig. Bereme to na lehkou váhu do prvního průšvihu. Často mi přijde, že si hodně koledujeme,“ dodává Dóža, reprezentační útočník.

Miloš Tyl se podrobil vyšetření a strávil v nemocnici noc. V neděli ráno pak poslal webu florbal.cz zprávu svém stavu: „Zatím ležím v nemocnici a mám lehký otřes mozku a otřes míchy, takže nic moc. Ostatní testy ale dopadly v pořádku. Čeká mě ještě nějaké vyšetření, ale věřím, že mě v pondělí pustí domů.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    a nakonec se bude moct hrát jen venku na polích, protože všude jinde jsou stěny moc blízko…přesně jak řekl Bedla, ostatní haly jsou na tom mnohem hůř.

  • Fanda Franta napsal:

    Přeji Milošovi brzké uzdravení.

  • Vratislav Lorenc napsal:

    Nesouhlas s Dozou. Kolik je hal, ktery by pak byly ok? Staci se podivat na SWE ligu, kolikrat je to tam taky fest natesno. OK, Doza tam byl, tak vi vic, beru. Ale prijde mi to jako utopie.

    Z toho zaberu mi prijde, ze tam sel Tyl i trochu nesikovne. Kazdopadne ale at je brzo dobrej, ted bude chytrej kazdej…

  • Michel napsal:

    Jako Tyl tam leží a Kisugite se moc nemá k tomu ho zkontrovat, jestli je ok ?

    Divím se, že se něco takového dávno nestalo třeba na Tatranu nebo Děkance.
    Ale tak snad bude brzo OK 🙂

  • Včelka napsal:

    Micheli – naprostý souhlas ! Nastesti za Kisugiteho zaskocil Bedla, ktery se u leziciho Tyla zachoval naprosto profesionalne. Palec nahoru!

  • tonda napsal:

    Byl jsem tam a viděl….popravdě akce celá se mi od začátku jevila jako mírně řečeno nepochopitelná…snaha čfbu delegáta byla odehrát to za každou cenu – a tohle je výsledek. Nejdřív hrátky se sušením plochy, naprostý organizační výsměch, i když se to nakonec podařilo – například i s pomocí odebrání ochrany /z té si udělali hrabla/ ze zmíněného betonu..k poznámkám, že na jiných hřištích je to taky blízko – tohle bylo hřiště vybrané organizátorem na jednotlivou akci, takže si mohli vybrat cokoli jiného…klidně to mohli hrát na fotbaláku, když už jsou hrdí Bohemians…na jednu stranu čfbu šněruje ligy předpisy a pak vytvoří takovýhle kolaps…

    • petr napsal:

      Jak jde o marketing, tak Unie zavře ochotně obě oči.

      • tonda napsal:

        souhlas…hraju to už hodně dlouho a změny ke slávě, moci a penězům z toho časem možná udělají „sport“ podobný jiným provařeným….hlavně, že bafuňáři v sáčku budou slavný…je tohle skutečně ta správná cesta?

        • Expert napsal:

          Ano

        • petr napsal:

          Ono to není černobílé. Např. já sice vím, že Superfinále je ze sportovního hlediska návrat zpět, avšak z marketingového pohledu optimální záležitost směrem k široké veřejnosti a sponzorům (bez kterých to nejde). Ovšem akce Bohemky není akcí celorepublikovou, ale v zásadě klubovní. Bohemka se již dlouhou dobu prezentuje různými akcemi, jejichž primárním cílem je snaha o vytvoření dojmu bohatého a schopného klubu. Na to jsou navázané náborové akce, protože příspěvky jsou podstatnou částí rozpočtu. Vedení klubu z rozpočtu žije, nemají jiné samostatné obchodní aktivity. Velmi oceňuji, že tato jasná podnikatelská aktivita umožňuje velkému počtu dětí sportovat, což je jistě záslužné. Proto se mi jeví sobotní akce jako megalomanství, zbytečné utrácení peněz z rozpočtu.

  • Pepa napsal:

    Nějak se zapomíná na zranění a hlavně střet hráčů..Jednoznačně se nejedná o souboj o balon, ale o odstavení hráče získat míč..A to je něco jiného..Jednoznačný likvidační zákrok !!! A pro Bedlu : chlape mám tě rád, ale sám víš, že jestli chceš hrát balon a víš že půjdeš do střetu, nejdříve si zkontroluješ protihráče, připravíš se na budoucí střet..Ale pak budeš koukat na míč kam ti utíká, protože míč chceš získat..ne že půjdeš do střetu a celou dobu než někoho vyndáš ze hřiště na něj budeš koukat a míč ti bude u zadnice…Jsem zvědavej, jak to rozhodne disciplinárka!!!

    • petr napsal:

      Začíná se projevovat hokejový syndrom zvýšeného adrenalinu. Tedy to, čeho se florbal původně chtěl vyvarovat. Ono by tomu mohlo pomoci pár exemplárních disciplinárních trestů. Navíc hráči hrající tvrdě až zákeřně jsou vesměs známi, stejně jako ti horkokrevní, co se neudrží a oplácejí. V této chvíli je to otázka rozhodčích, jak takové chování dokáží ocenit.

    • napsal:

      A proč by to měla rozhodovat disciplinárka? Respektive může, když dá někdo podnět …..

  • Jirka Bareš napsal:

    Florbal už je na takové fyzické úrovni, že v mnoha halách je to o hubu. Co s tím? Vyhovujících prostorných hal je málo, tak co zkusit třeba nějaké helmy? Není radno čekat, až se někdo zabije a podle toho, co jsem už v reálu viděl to považuju trochu za zázrak

  • Radek napsal:

    Já nevím co se vám furt nelíbí. Tím že se nějaký dostane herně do superfinále tak to florbalu nijak zvlᚍ nepomůže (kdyby se tam dostal kterýkoliv jiný tým tak to flobalu pomůže úplně stejně). Když ale někdo zorganizuje takovouhle akci tak to přivede pozornost mnohem víc než to že jste herně dál. A už jen to že bohemka zorganizuje akci jako toto tak vytvoří tlak na všechny ostatní tými aby taky začali dělat nějaké fanouškovské akce. A k tomu souboji. Tohle se mohlo stát úplně kdekoliv. Krom toho že kdyby se skutečně jednalo o „likvidační zákrok“ tak by ten hráč letěl trochu na jinou stranu. Normálně se srazily, jeden hráč si udržel balanc, druhý ne.

    • petr napsal:

      Jiné týmy zorganizovaly v loňské sezóně výjezdní utkání mimo svá hřiště. Rozšíření florbalu do regionů to pomohlo víc než tato nákladná superakce, uspořádaná navíc v přemlsané Praze, kde se nakonec sešlo míň lidí než v Pardubicích, kde to uspořádali v hale a v konkurenci s plochou dráhou.

      • Radek napsal:

        ale stále se to více řeší než nějaké ty víjezdy, to kolik tam bylo lidí je celkem jednom, to že se to řeší je celkem hlavní věc

        • petr napsal:

          To jako že diskuze nad tím, jestli se to mělo pořádat nebo nikoliv, florbal někam marketingově posune a zvýší skokově členskou základnu?

          Na to, že dle slov pana Musila bylo marketingu této akce věnováno hodně času a hodně peněz, je účast 1700 diváků hodně tristní. Kolik z nich byli příznivci obou oddílů, kamarádi, rodinní příslušníci či fotbaloví fanoušci Bohemians? Ti by stejně přišli, ať by se to hrálo kdekoliv.

          Tuto akci považuji za promrhané peníze z rozpočtu Bohemians, byť část pokryli sponzoři. Florbal ještě není natolik bohatý sport, aby si mohl dovolit obdobné monstrakce na klubové úrovni.

          Jistě, že hráčky a hráči považují akci za velký zážitek a jistě se to hodně lidem líbilo. Stejně tak se to líbilo i v Pardubicích, tam přišlo ještě víc diváků, hráli se tam junioři a navíc i mládežnický turnaj a všichni tam byli jistě spokojenější než na improvizované Štvanici.

  • Lanďák napsal:

    Organizace byla jeden velkej nekontrolovanej chaos, podtrženej děckama co se zabalily do duchny a válely sudy…

Napsat komentář

*