14. 3. 2013 Zahraničí (8) KOMENTÁŘŮ

Šebek končil sezonu gólem ve finále poháru. Grünenmatt letos překvapil!

 



Grünenmatt má po sezoně. Ale byla vlastně úspěšná. Tým, který před sezonou mnozí odepisovali, se dostal až do finále domácího poháru a v lize si zahrál play off. I díky práci Martina Vladaře a Dana Šebka.

Grünenmatt býval českou kolonií a loni hrál ve čtvrtfinále play off s Wilerem fantastickou sérii. Po konci minulé sezony to ale vypadalo, že klub začne strádat. Odešel kouč Radek Sikora, zraněný Tomáš Chrápek se šel rozehrát do Langenthalu a tým opustil i Švéd Jens Frejd, který sázel gól za gólem.

Zůstal tradiční domácí srdcaři, ale také české dvojice Dan Šebek a Martin Vladař. Ale o tom, že by Grünenmatt postoupil až do finále Švýcarského poháru, se nikomu ani nesnilo.

„Sezona byla opravdu úspěšná, dostali jsme se do play off. Tam jsme bohužel s Malans nevyhráli ani jeden zápas, ale zase jsme si mohli zahrát Cupfinal, což je tady vážně svátek,“ říká Dan Šebek.

Grünenmatt slaví

Grünenmatt slaví

Český forvard dokonce i jednou pokořil obranu Wileru, nakonec to ale nestačilo. „Šance na vítězství určitě byla. Jenže jsme nedali nájezd a na jeden gól se těžko vyhrává,“ říká Dan Šebek. „Wiler je zkušený tým využil našich chyb,“ přiznal.

Grünenmatt i přes prohru zaznamenal největší úspěch v historii, i když tentokrát docela nečekaně.

„Teď jsme trochu smutní, ale to že jsme se tam vůbec dostali, je pro Grünenmatt obrovský úspěch,“ říká Dan Šebek.

Český fanklub Dana Šebka

Český fanklub Dana Šebka

Na zápasy do bernského kotle dorazili čeští fandové. Šebkův návrat do české extraligy prý ale ještě není aktuální: „Zatím ještě ne, ale jednou bych se rád vrátil. A Future sleduju. Myslím, že se po příchodu Adama Kovacse dobře zvedli a docela se jim daří.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*