14. 3. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

SSL: Granlo 20 vteřin od senzace, mistra spasil Kohonen

 



Už to vypadalo na velké překvapení. Domácí Storvreta od prvních minut dotahovala náskok soupeře, v utkání se nedostala ani jednou do vedení, přesto mohou obhájci titulu slavit první výhru. 

Pouhých dvacet vteřin chybělo k tomu, aby se v prvním zápase čtvrtfinále SSL narodilo překvapení. Granlo se v zápase proti Storvretě dostalo do vedení již ve třetí minutě utkání zásluhou Rikarda Grönblada. Domácí odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Za necelou minutu a půl srovnal Henrik Stenberg, jenž se vrátil do sestavy po vypršení třízápasového trestu. Granlo bylo v první třetině střelecky aktivnější a i díky střelecké převaze dokázalo ještě v první dvacetiminutovce dvakrát skórovat. Nejprve se na konci šesté minuty prosadil Johan Samuelsson, na jehož trefu ještě dokázal odpovědět opět Stenberg, ale na zásah Antona Samuelssona již Storvreta nezareagovala. Druhá perioda byla kompletně v režii domácího celku. Storvreta vyslala na branku Tomase Åhrberga celkem 17 střel, za jeho záda prošla ale jen jedna jediná. Hattrick dokončil Henrik Stenberg, kterému stejně jako v předchozích dvou případech přihrával Mika Kohonen. Hosté se ve druhé třetině dostali k pouze jednomu střeleckému pokusu a především zásluhou gólmana Åhrberga byl stav po dvou třetinách 3:3. Stejně jako v prostřední části hry i na začátku třetí třetiny byli domácí lepším týmem, ale do vedení šli opět hosté zásluhou Jonase Berglunda. O vyrovnávací trefu se postaral o osm minut později Mattias Samuelsson. Na začátku poslední minuty řádné hrací doby to už vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení za stavu 4:4.  Johan Samuelsson však poslal hosty do vedení brankou v čase 59:13. Domácí ihned reagovali oddechovým čase a taktickou poradou, která jim vynesla vyrovnávací branku z hole Miky Kohonena dvacet vteřin před koncem 60. minuty. Následné prodloužení o vítězi nerozhodlo a tak rozuzlení musely přinést až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější domácí celek.

Útočník Storvrety Joel Kanebjörk po utkání serveru innebandymagazinet řekl: „Granlo hrálo velmi dobře a chytře Zaměřili se na protiútoky což jim vycházelo. My jsme nepředvedli nejlepší výkon, ale já jsem o našem vítězství nepochyboval. Každopádně si musíme uvědomit, že hrajeme play-off a podat lepší výkon“.

Storvreta IBK – Granlo BK 6:5sn (2:3, 1:0, 2:2 – 1:0)

4. Stenberg (Kohonen), 8. Stenberg (Kohonen), 33. Stenberg (Kohonen), 54. M.Samuelsson (Holtz), 60. Kohonen (Öhman), rozhodující nájezd V. Andersson – 3. Grönblad (Berglund), 6. J. Samuelsson, 17. A.Samuelsson (Ekstrand), 47. Berglund (Nilsberth), 60. Samuelsson (Nilsberth)

Střely na branku: 54-23 (11-13, 17-1, 16-8, 7-0, 3-1), Vyloučení: 0:1, Bez využití, Diváci: 1698, Stav série 1:0

Hvězdy utkání:

1. Tomas Åhrberg – Granlo
2. Henrik Stenberg – Storvreta
3. Mika Kohonen – Storvreta


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*