6. 4. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

FINSKO: SPV vykročilo za obhajobou titulu, v prvním finále zdolalo SSV 7:5

 



Ve Finsku začala v pátek finálová série Salibandyliigy a v prvním utkání si poradil obhájce titulu SPV Seinäjoki s SSV Helsinky 7:5. Série hraná na tři vítězná utkání pokračuje v neděli ve finské metropoli.Reprízu loňského fimnále začali lépe hosté z Helsinek. Na domácích byla patrná nervozita a v 8. minutě po brankách Tuhkanena a Laasonena zaslouženě prohrávali 0:2. V bílém dresu hostů byl hodně vidět zejména Olkkonen, který byl později vyhlášen nejlepším hráčem Helsinek.

Do druhé třetiny vstoupili hráči SPV daleko lépe, po dvou minutách se jim podařilo srovnat, a i když Järvi poslal SSV v přesilovce znovu do vedení, brankami Kohonena a Kiviranty se dostali domácí poprvé do vedení. V 36. minutě sice srovnal Lehtonen na 4:4, bylo to ale naposledy, co se Helsinky na svého rivala dotáhly.

V závěru druhé dvacetiminutovky získal SPV znovu jednobrankový náskok Karjala a v 46. minutě zvýšil na 6:4 využitou přesilovkou Sami Koski. Do konce utkání se ještě prosadil na straně hostů Fagerholm, poslední slovo však patřilo znovu obhájci trofeje. Na konečných 7:5 uzavřel 77 sekund před závěrečnou sirénou Janne Hulmi.

Finsko, Salibandyliiga, 1. zápas finále:

SPV Seinäjoki – SSV Helsinky 7:5 (0:2, 5:2, 2:1), stav série: 1:0
Branky: 21., 46. Koski, 23. Mäkelä, 31. Kohonen, 32. Kiviranta, 38. Karjala, 59. Hulmi – 4. Tuhkanen, 8. Laasonen, 25. Järvi, 36. Lehtonen, 55. Fagerholm. Diváci: 930.


Autor: pverosta



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*