David Böhm zve na Pardubice David Böhm zve na Pardubice
30. 9. 2016 Superliga (18) KOMENTÁŘŮ

Aby florbal nebyl nuda: O Böhmově pozvánce a pozornosti delegátů či předsedy

 



Florbalový víkend nabídne v superlize mužů sice jen dva zápasy, ale i přesto je o čem mluvit. V Liberci se totiž těší na duel s Pardubicemi. Pod Ještědem na něj zve David Böhm. Co je na tom divného? Vlastně se uvidí až v zápase.

David Böhm otevřel novou sezonu nepříliš šťastně. Duel úvodního kola s Ostravou v podstatě rozhodl jeho faul. Blikanec, faul loktem na Adama Zbořila, 5 minut, prohra. Navíc reakce blogera Jakuba Buriana.

David Böhm zve na Pardubice. Grafika facebook Liberce

David Böhm zve na Pardubice. Grafika facebook Liberce

Pardubický florbalista upozornil na klasiku tohoto drsňáka. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat. V neděli se Východočeši představí v Liberci a v předzápasové pozvánce najdeme právě Davida Böhma. Potkají se s Burianem na hřišti? Zřejmě ano, pokud se podíváme na sestavy posledních duelů. Böhm hraje levého beka, Burian operuje na pravém křídle – oba v první formaci.

Jakub Burian. Foto: Štěpán Černý

Jakub Burian. Foto: Štěpán Černý

Ještě jeden dovětek k chystanému klání. Davida Böhma ještě čeká disciplinární řízení. Podnět k němu dal ostravský tým. O případném dodatečném trestu se bude jednat 5. října. Liberecký florbalista hrát může, disciplinární komise to zdůvodňuje faktem, že o incidentu nenapsali nic do zápisu o utkání rozhodčí ani delegát Vladimír Šťástka.

Mimochodem, stopka hrozí za emotivní dohrání incidentu i ostravskému Dominiku Eichnerovi, který trefil Tomáše Marka a následně se mu omluvil. Toho podle informací Českého florbalu nenahnali k disciplinárce Liberečtí, ale sám její předseda Marek Kalanin. Zajisté na to má právo. Ale aby pak na šéfa úseku někdo za nějaký čas nechtěl apelovat, zda důkladně prohlédl všechny superligové zápasy.

Podnět od předsedy Disciplinární komise

Podnět od předsedy Disciplinární komise

To při duelu Bohemians – Sparta byl delegát Matěj Marvánek dostatečně pozorný a i díky němu se opět dostaví k disciplinární komisi snad nepoučitelný trenér klokanů Michal Jedlička. A tak kdyby Bohemians o víkendu hráli, nesměl by florbalový recidivista opět na střídačku. Další zápas ale zelenobílí hrají doma s Kladnem až 9. října. Do té dobu bude jasno, jestli jedlička bude platit, nebo ho zase nepustí do utkání.

Michal Jedlička. Foto: Štěpán Tomš

Michal Jedlička. Foto: Štěpán Tomš

To Ostravě možná v tomto kontextu trochu nehraje do karet odložení zápasu s Tatranem. Kdyby se v sobotu hrálo, byl by Eichner zřejmě na hřišti. Pokud dostane trest, může nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč ligy o duel se Střešovicemi přijít.

Superliga prostě není a zřejmě nebude nuda ani letos, i když v tomto případě o góly nejde.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    Co zas Bedla provedl?

  • delegát napsal:

    „To při duelu Bohemians – Sparta byl delegát Matěj Marvánek dostatečně pozorný a i díky němu se opět dostaví k disciplinární komisi snad nepoučitelný trenér klokanů Michal Jedlička“
    Ten samý Marvánek, jehož sourozenec hraje právě za Spartu? přinejmenším úsměvné 🙂
    Samozřejmě určitý impulz k tomu být musel, o tom žádná, nicméně jak je možné, že delegát zápasu stojí ve střetu zájmů? Už z tohoto důvodu mi přijde jeho podnět z právního hlediska pochybný.
    I kdyby byl Matěj Marvánek sebevětší profesionál, stále se jedná o střet zájmů.

  • Martin napsal:

    Jde videt ze Skruzny ma dobre zmaknute vsechny cinovniky CFBU vrchol vseho je kdyz disciplinarni rizeni zahaji jeji predseda na popud pana Skruzneho. Kdyz Liberec prosvichne termin na podani tak zavola svemu kamaradovi a ten to za nej poda – at zije KORUPCE – Pochybuju ze pan predseda prohlizi si vsechny zapasy

    • Jája napsal:

      ubrečenej Ostraváku, přečti si to pořádně. Tam jasně píšou, že to podal sám předseda Disciplinární komise. Mimochodem ,jen pro tvou informaci. Předseda DK je zároveň delegát, sice nebyl přímo na tomhle zápase. Ale jistě například konzultoval tu situaci s delegátem zápasu i rozhodčíma. Ale ubrečený Ostraváci to dál budou svádět na Liberec. Nemůže i Liberec za to, že Bedla jde k Disciplinárce? Ač tam byl delegát Marvánek a jeho brácha hraje za Spartu? Ale za to jisto jistě může SKRUŽNÝ a Liberec co?

  • Martin napsal:

    Jajo radsi si najdi Paju – at se s toho Skruzneho neposerete

  • Pavel napsal:

    Bude jen dobre,pokud se zacnou tyto veci resit. I kdyby to nemelo byt kazdy zapas,tak alespon nekdy,ono i ta prevence na mnohe zafunguje,kdyz nebudou vedet kdy uhodi:)

  • Martin napsal:

    Souhlasim resit se to ma ale ne na popud nekoho kdyz se nestihne podat disciplinarni rizeni v terminu

  • kokainovej kral napsal:

    Pokud je ten delegát fakt příbuznej, tak to měl zabalit a říct „sorry, v tomhle zápase hraje bratr, sestra, táta či babička a prostě ho nemůžu objektivně dozorovat“ – kam se poděla ňáká základní poctivost? Zejména nevhodný by to bylo směrem k rozhodčím zápasu. Jak mám třeba poslat bráchu delegáta na trestnou nebo nedej bože mu třeba dát ČK, když mě pak hodnotí?

  • Martin napsal:

    Unie je jeden velkej bordel – ruka ruku myje

  • Pavel napsal:

    …sleduje se chování trenérů na lavičce (obzvláště jednoho),podávají se stížnosti,následují tresty…ASI je to v pořádku.Ale proč se nesleduje a netrestá i výkon rozhodčích,který zrovna v zápase Bohemka-Sparta byl chvílemi hodně k zamyšlení??

  • Kamil napsal:

    Rozhodčích je málo,trenérů je asi dost.

  • Svatá napsal:

    Bedla je možná impulzivní, ale florbalu rozumí. Zpravidla reaguje na nesprávné výroky rozhodčích. Zato Berka jenom brečí, křičí na rozhodčí, rozkazuje rukama a každou přestávku s nimi diskutuje, Kdy si tohoto samolibého frajera někdo z delegátů všimne? Kdy tomu zoufalci rozhodčí konečně ukáží červenou? Naštěstí po vzoru svého otce, který zničil extra ligu v Havířově, přivede Spartu dřív nebo později do nižší soutěže. Bohužel až příští rok.

  • Jirka Bareš napsal:

    Neříkejte mi, že toho Jedličku nechce někdo záměrně zničit. Je to sice blázen, ale přece není možný aby každej zápas dělal tak hrozný věci, že to musí řešit disciplinárka, tomu nevěřím, krom toho každý takový předvolání je podezřelý, když si člověk vzpomene, jak byl potrestán za výkřik na tribuně, za prvé zcela nevinný a za druhé jehož autorem byl někdo jiný.

    • Pavel napsal:

      Máte bohužel pravdu…ale jak mu pomoci,když většina je proti němu?!Hlavně už je to HODNĚ,jak píšete, PODEZŘELÝ.!!!

  • BoVa napsal:

    Bedla v tom svém rozčilování určitě není jediný. Reakce ostatních trenérů také stojí za to.Jediný rozdíl je, že je víc nápadný. Že okamžitě řekne, co si myslí a
    komukoliv do očí. Ostatní si dávají pozor a nejsou tak slyšet. Dalo by se svým způsobem říct, že je za každých okolností upřímný a diplomacie není jeho silná stránka. Ale my, kteří ho známe, víme, že si to uvědomuje a snaží se v tomto směru změnit. Nemohli by se delegáti, rozhodčí a trenéři na chvíli zaměřit na něco jiného a dát Bedlovi šanci se sebou něco dělat. Nemyslím, že v utkání se Spartou byly jeho výroky tak srdcervoucí, aby nestačilo napomenutí od rozhodčích.

Napsat komentář

*