Jiří Curney. Foto: Štěpán Tomš Jiří Curney. Foto: Štěpán Tomš
5. 10. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Šlágr rozhodl Curney hattrickem! Narozeniny oslavil 6 sekund před koncem

 



Superligový šlágr mezi Chodovem a Mladou Boleslaví skončil radostně pro hostující Středočechy. Tři body pro Bolku zařídil v dramatu pouhé čtyři sekundy před koncem Jiří Curney, který proměnil křížný pas od Jana Natova.

Mistr proti věčně hladové Bolce, dva velké obraty, sedm reprezentantů v akci. Přesto přišly na Jižní Město jen necelé dvě stovky diváků. Chodov totiž dohrával duel s tradičním rivalem v týdnu kvůli tomu, že o uplynulém víkendu reprezentoval český florbal na Poháru mistrů.

Pražané, v jejichž sestavě se po třítýdenní pauze opět objevil Miloš Tyl, se chvíli hledali a v první polovině zápasu za delší konec rozhodně tahali hosté. Na gól Krajcigra odpovídal svou premiérovou superligovou trefou Maxa hlavně díky Pražákově chytrosti. Křídelník Chodova přelstil gólmana Bauera, počkal si za zády na jeho rozehrávku a servíroval nováčkovi na gól.

Jinak se ale domácí příliš neprosazovali a zaměstnanějším mužem byl spíš Daniel Mück v brance Chodova. Boleslav si také zaslouženě vypracovala tří brankový náskok, to když Natov využil jednou přesilovku utkání.

V poslední třetině ale Chodov zapnul a čtyřmi góly v rozmezí pěti minut otočil na 5:4! Drama ale teprve gradovalo, hosté totiž dokázali díky Curneyho střele od mantinelu srovnat.

Poslední slovo si v samotném závěru opět Jiří Curney, který svůj bývalý tým pokořil třetí brankou. Oslavil tak zároveň své 27. narozeniny, které má právě 5. října. Chodov už srovnat nestačil, do konce zápasu totiž chyběly jen 6 vteřin.

Statistiky:
CHODOV – MLADÁ BOLESLAV 5:6


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • MB napsal:

    Super hoši!!

  • Svata napsal:

    Dneska to bylo tak trochu o gólmanech. Zatímco Lukáš Bauer v kritických situacích Bolku podržel a předvedl špičkový soustředěný výkon, tak mladý Mück si spíš hrál na Cepka a Honzu Baráka. Místo toho, aby se soustředil na chytání, tak celý zápas jen nesmyslně pištěl a pokřikoval zmatečné povely na zkušené hráče přes celé hřiště, rozhazoval rukama a divil se snad všemu. Výsledek se dostavil ve formě minimálně dvou školáckých gólů. Škoda,že mu příliš brzo stoupla sláva do hlavy. Má našlápnuto ke skvělé kariéře, ale pokud se nevzpamatuje, skončí dřív než začal. Jeho pisklavý hlásek působí poněkud komicky a na tváři fanoušků vyvozuje úsměv, nicméně doufám, že to nebudeme poslouchat to celou sezónu !!!

  • Včelka napsal:

    Tak nevím….gólmani byli (plus-minus) vyrovnaní. Spíše to bylo o počtu zblokovaných střel přímo na bránu. V tom byla Bolka lepší.
    Navíc – kdyby na sklonku 3.třetiny nechtěl útočící Chodov za každou cenu vyhrat za 3 body, mohlo se v pohodě prodlužovat.

  • Fantomas napsal:

    tak nevím… šest vteřin nebo 4 vteřiny… ???

    • marpetka napsal:

      Trochu hnidopišství. Vteřina je jednotkou úhlu. Jednotkou času je sekunda, podle ZOU chybělo do konce 6 sekund.

Napsat komentář

*