Michal Jedlička. Foto: Štěpán Tomš Michal Jedlička. Foto: Štěpán Tomš
8. 10. 2016 Superliga (29) KOMENTÁŘŮ

Böhm si čtvrt roku nezahraje, Jedlička musí zaplatit 15 tisíc nebo docházet k psychologovi

 



Disciplinární komise konečně vynesla verdikty. Liberecký David Böhm si za svůj tvrdý zákrok z utkání s Ostravou nezahraje čtvrt roku, Dominik Eichner dostal podmínečný trest a Michal Jedlička si může vybrat. Buďto zaplatí finanční pokutu 15 tisíc korun, nebo se bude věnovat nesoutěžním zápasům mládeže a chodit na pravidelné návštěvy k psychologovi.

Disciplinární komise projednávala Jedličkovy hrubé výrazy vyřčené při utkání se Spartou. Vůbec poprvé v historii uložila provinilci tzv. alternativní trest, který kromě pravidelných návštěv psychologa zahrnuje odřízení alespoň deseti nesoutěžních zápasů mládeže (školní turnaje atd.) a účast na nejméně čtyřech akcích vzdělávání rodičů a další veřejnosti. Trenér Bohemians však tento alternativní trest akceptovat nemusí, pokud zaplatí pokutu 15 tisíc korun.

V případě Davida Böhma byla disciplinárka nekompromisní. Severočeši nebudou moci svého hráče nasadit do zápasu následující tři měsíce. Böhm se v duelu s Ostravou provinil velmi nešetrným zákrokem na Adama Zbořila. „DK přihlédla k faktu, že David Böhm zasáhl Adama Zbořila do hlavy v momentě, kdy tento hráč šel do souboje s jiným hráčem FBC Liberec. Nejednalo se tak o běžný souboj dvou hráčů,“ odůvodnila rozhodnutí disciplinární komise.

Ze stejného duelu pak komise projednávala ještě faul Dominika Eichnera. Ten ale vyvázl pouze s dvouměsíčným podmínečným trestem. „DK dospěla k závěru, že Dominik Eichner udeřil Tomáše Marka v souboji o míček loktem do hlavy. DK zohlednila fakt, že se Dominik Eichner bezprostředně po úderu protihráči omluvil a že razance úderu nebyla příliš inetnzivní,“ stojí v prohlášení Českého florbalu.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    dobře mu tak Bohmovi

  • Libe napsal:

    No vida, a to se pan Skružný při zápase pustil do rozhodčích, jak pětiminutovým trestem hrubě ovlivnili utkání a proč do toho tak zasáhli, když vlastně o nic nešlo…

  • Kouzelník druhé kategorie napsal:

    Bohm, odjakziva vypatlany libercky nemehlo. Snad ho nekde srazi nakladak

    • Slunce napsal:

      “ Snad ho nekde srazi nakladak“

      To může napsat opravdu jen velmi mocně obdařený jedinec…

      PS: všimněte si, prosím, že vůbec neprotestuji proti udělenému trestu…

  • Tadeáš Daněk napsal:

    Je smutný, jakej nátlak na toho Bedlu vyvyjíte. Je tady spousta jiných trénérů, kterým bych tu disciplinárku přál za to, jak se na střídačce vyjadřují vulgárně.

    • klokaniflorbalek napsal:

      Tadeáši máš pravdu, to by pak soutěže včetně nejvyšší byly bez trenérů během pár kol

  • Lži napsal:

    „DK dospěla k závěru, že Dominik Eichner udeřil Tomáše Marka v souboji o míček loktem do hlavy. DK zohlednila fakt, že se Dominik Eichner bezprostředně po úderu protihráči omluvil a že razance úderu nebyla příliš inetnzivní,“

    Souboj o míček po odpískání ? to asi těžko ne ? DK je oprávněna odborně říct jaký úder je moc razatní a jaký v mezích ? Kdyby se Marek po souboji skácel, jak to má ve zvyku velká část hráčů, tak by to bylo více intenzivní ? Protihráči se omluvil ? K tomu DK dospěla jak ? Že to Eichner řekl ? Ověřil si někdo vůbec pravdu ? Zajímalo by mě jaký by mu dali trest, kdyby věděli, že se Eichner mstil za sundání spoluhráče což sám hned po úderu prohlásil …

    Tleskám DK !

    • Fanda napsal:

      Omluva je vidět v záznamu utkání. Stejně jako to, že k souboji došlo v okamžik hvizdu (nebo – po odkrokování – desetinu vteřiny po odpískání, takže reálně né po přerušení hry).

      Takže lži si nacpi kam slunce nesvítí.

  • Dobrá práce napsal:

    Takže Jedlička potrestán díky návrhu delegáta, který je v příbuzeneckém stavu s hráčem Sparty po tom co bylo agresivní chování iniciováno od trénéra Sparty :-).

    2 údery na hlavu, každý vyhodnocen jinak. Bohm potrestán v zápase 5 min + 3 měsíce stop. Eichner nepotršstán v zápase vůbec a po zasedání DK obdžel podmínku = žádný trest :-).

    Bravo

  • kuki napsal:

    Je to hodně zvláštní rozhodnutí.
    1) Bohm naprostý souhlas
    2)Eichner – faul po odpískání je možná horší než během utkání, měl dostat také nepodmíněný trest
    3)Jedlička – proč do alternativního trestu pletou rozhodčí? za urážku trenéra jít pískat?

    • Pavel napsal:

      ..třeba doufají, že Bedlu „chytne“ piskani a DK bude bez práce. Ještě jsem totiž nezažil, že by rozhodčí,v případě „neslušného“ chování při hře k hráčům, či trenérům, nějak trestali!!! A věřte, že jsem to neslušné (mírně řečeno) chování zažil, jednak jako hráč a jednak jako trenér.

  • Pavel napsal:

    Tohle je totiž fakt neskutečný nátlak na Bedlu!!

  • kuki napsal:

    Jsem zvědavý, jak dopadne duel mezi Pardubicema a FBC. Vulgarity, provokace hráčů a trenérů. Eichnera pořeší rozhodčí, ale jsem zvědavý na delegáta

  • Jirka Bareš napsal:

    Je tu někdo, kdo ví co konkrétně Jedlička řekl? Vsadil bych se, že každý zažil během zápasů, ať už jako divák, hráč, trenér, či sudí horší věci a to bez postihu. Jedličkovo chování coby hráče jsem nikdy neměl moc rád, jako trenér na tom bude asi podobně, ale co je moc, to je moc, tohle je hon na čarodějnice.

  • Oscar napsal:

    tohle je už ohraný několik let trvající hon na Bedlu za každý slovo, gesto okamžitě dostane nesmyslnej trest soudruzi tam nahoře maj asi nějaký neřešitelný problém

  • Tomáš napsal:

    Jenom technická poznámka pro DK, kdo by měl platit ony pravidelné návštěvy psychologa? Jedlička sám, nebo Unie, potažmo my všichni, co platíme výpalné (čti licence)? A jak může zápasy, byť nesoutěžní, pískat někdo, kdo teoreticky v životě neviděl pravidla?

  • Sťuí napsal:

    Tak jestli bude Bedla pískat, tak se ty děti navzájem pobijou 😀

    • petr napsal:

      Omyl. Bedla pravidla zná a velmi citlivě dokáže rozlišit fauly. Kdo ho zná a zažil situace, tak to potvrdí. Jako rozhodčí by byl výborný. Horší už je ústní projev. Ale k malým a cizím dětem je velmi vstřícný, nadává jen svým větším svěřencům.

  • Já král I. napsal:

    Ten alternativní trest , že by měl bedla pískat je stejně smešnej, jako když nejznámější řidič fotbalista dostal ,alternativní trest vést trénink mládeže.

    • petr napsal:

      Kdo měl dítě např. na Orion Cupu, tak ví, že tyto turnaje školních týmů pískali licencovaní rozhodčí Unie. Takže Bedlou by ušetřili jednoho rozhodčího. Pravidla zná a je schopen utkání v pohodě odřídit.

      • Jirka napsal:

        1. Orion cup se Poprasky jmenovaly asi jen 3 roky, kdy je Orion „sponzoroval“ čokoládami (odměny pro děti)
        2. Rozhodčí si nominovaly DDM a ne Unie, takže často nešlo o licencované rozhodčí, ale jen o neškolené hráče, i když z extraligy
        3. Bedla-rozhodčí či Bedla-školitel je klasický „kozel zahradníkem“ v praxi. Škody v hlavách dětí a rodičů se budou napravovat ještě dlouhá léta.
        4. Jediné rozumné rozhodnutí je povinnost navštěvovat psychologa, ale to určitě nějak očůrá.

  • Fanda napsal:

    Vynést trest 15.000 nebo alternativně návštěvy u psychologa je něco, čeho by se běžný soud hodně zdráhal, pokud by nebyla beze vší pochybnost prokázána vina a také způsobená újma.

    Má mít DK vyšší pravomoce než soud?

    Být Jedličkou, bráním se soudní cestou. Protože takto o od stolu o někom nemůže rozhodovat právě ani soud, natož pak DK.

    • petr napsal:

      Soud na takové rozhodnutí musí mít znalecký posudek.

      DK není soud a podle toho jedná. Ale upřímně, Bedlovi by návštěva psychologa mohla pomoci, není to nic, co by mohlo uškodit. Ovšem nikoliv vynuceně a pod tlakem, ale dobrovolně.

      Z rozhodnutí DK ale plyne něco jiného. Co příště (a může to být maličkost)? 20 tis. Kč, 25 tis. Kč nebo ještě víc? Je zde za každou cenu znát snaha o nápravu podstaty člověka, který prostě nedokáže ustát své emoce. Osobně nevěřím, že je to možné, lze maximálně omezit častost výskytu, předělat povahu ale nejde.

      • Jirka napsal:

        DK je kapitola sama o sobě, Bedla ale taky. Bedla už měl dostat doživotní zákaz činnosti po všech svých úletech a disciplinárních trestech. Byl by klid.

  • ADALBERT napsal:

    ještě potrestat Nováka z Boule za to jeho věčný simulování a plakání a bude klid.

    • Thoki napsal:

      no osobně jsem se u bolky spíš divil, že Novotný za jeho zákeřné fauly neměl pěknou DK party… Vaňka z Otrokovic jak mimo hru sestřelil.. a myslím, že sezonu před tím, když Mílovi Tomašíkovi zajistil pár stehů na obočí, když ho polechtal loktem do obličeje.. divné, že on se vždy vyhnul pěkným trestům.. už xkrát jsem řekl, synek dostal ruce s talentem, ale bohužel na emoce a vyrovnávání se s prohrou, tam mu mozek blikal moc často. Ale nějak si nepamatuji, že by ho takhle podrtili jako jiné..

  • Martin napsal:

    Nezlobte se, ale pan Jedlička nepatří k psychologovi, ale k psychiatrovi.

Napsat komentář

*