Ondřej Svatoš. Foto: Šimon Jiráček. Ondřej Svatoš. Foto: Šimon Jiráček.
8. 10. 2016 Superliga (16) KOMENTÁŘŮ

Sparta zůstává na nule! Vítkovice naopak už mají 15 bodů

 



Senzace se nekonala. Vítkovice zvládly i svůj pátý zápas právě probíhající sezony vítězně a mají po výhře 6:3 nad Spartou plný počet bodů. Naopak Pražané zůstávají na nule a prožívají jeden z nejhorších startů do sezony za poslední léta.

Sparta přitom dlouho dobu držela naději. I když si Vítkovice vypracovaly po první třetině dvoubrankový náskok, nesložili hosté zbraně a dokázali se hned dvakrát vrátit do zápasu.

Poprvé to bylo poté, co Svatoš po krátkém tlaku domácích na začátku druhé třetiny z ojedinělé akce pěknou ranou prostřelil Součka. Podruhé Sparta reagovala už na tříbrankový náskok Vítkovic a dvěma góly během 14 sekund snížila na 4:3.

Jenže Vítkovice své slabé chvilky po čase zase napravily a stejně jako Sparta, dokázaly využít přesilovku. Třetí návrat do zápasu se Pražanům už nepodařil i kvůli dvěma vyloučením v posledních minutách. Co ale bylo podstatné, Vítkovice držel při sparťanských útocích brankář Souček.

Statistika:

VÍTKOVICE – SPARTA 6:3


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Tak, a teď si Pardubice zastřílí proti Ostravě a mohou být rázem sedmé… 🙂

  • Liška Bystrouška napsal:

    Bínis chce asi zpátky do první ligy 😀 #return

    • Tomáš Krásný napsal:

      Přesto, že to hodnotí nekompetentní pisálci – 3. hvězdu utkání asi Bína nedostal jen tak. Utkání jsem viděl a prohra Sparty rozhodně nejde za hráči. Problém bude jinde…

      • Tomáš Krásný napsal:

        Můj trapný dvojník se zase rozhodl přispívat do diskuze. Takže bych se rád ohradil proti tomuto komentáři. Tuto nesmyslnou spekulaci jsem nepsal já.

  • marcinko ivan napsal:

    Ono by to chtělo, odvolat pana Berku. Pak by se možná Spartě začlo dařit.Co vím, tak hráči sparty nejsou moc rádi, že je trénuje právě Berka.

    • ivan napsal:

      Když sparta nemá kvalitní hráče, tak se po odchodu trenéra rozhodně jejich výkonnost nezlepší

  • kuki napsal:

    Ono by stačilo pořádně kontrolovat rozhodčí, kteří neznají pravidla a falšují fakta! Berka dostane za shození mantinelů trest v čase 53:26 a co se nestane? V zápise je uveden za nesportovní chování někdo jiný a hlavně máme jediné pravidlo 2+10 a rozhodčí ho neznají? Je to neznalost nebo úmysl??

    • Tomy napsal:

      do zápisu se uvádí ten, kdo to šel odsedět. To, že to bylo za nesp. chování pro trenéra se tuším uvádí do zápisu až po zápase na jeho zadní stranu (pokud vůbec a nedělá se to jen, když dostane trenér červenou…).

  • kuki napsal:

    Trest pro trenéra, stejně jako u ČK, se uvádí do poznámek na přední stranu zápisu a pak na zadní stranu s uvedením popisu. Přední strana zápisu slouží pro statistiky a zadní pro případnou disciplinárku. Pokud rozhodčí udělí osobní trest trenérovi, musí ho vykázat do hlediště. Neznalost nebo úmysl????

  • pravidlo napsal:

    zjevně posoudili jako: 605.22)
    Protestuje-li hráč nebo člen realizačního týmu proti rozhodnutí rozhodčích, nebo jsou-li instrukce hráčům dávány rušivým nebo jinak nevhodným způsobem. (925)
    Protestování proti rozhodnutím rozhodčích a nevhodný způsob dávání pokynů hráčům jsou považovány za samovolné a menší přestupky ve srovnání s nesportovním chováním.
    Rozhodčí, pokud je to možné, realizační tým před opatřením nejprve upozorní.

  • kuki napsal:

    Jestliže někdo kopne do mantinelu, který spadne, je to bohužel přesně popsáno v 610 a neumožňuje to jiný výklad:

    610 Přestupky vedoucí k dvouminutovému vyloučení na trestnou lavici + desetiminutovému osobnímu trestu

    Proviní-li se hráč nebo člen realizačního týmu nesportovním chováním. (925)
    Nesportovní chování znamená urážející či nepřiměřené chování vůči rozhodčím, hráčům, členům družstva, funkcionářům či divákům, nadměrný počet členů realizačního týmu v prostoru pro střídání nebo jakékoliv simulování, předstírání či přihrávání ve snaze ovlivnit rozhodování rozhodčích. Úmyslné kopnutí, shození nebo udeření do mantinelu nebo do brány.
    Házení hokejky či jiného vybavení, i během přerušení, nebo v prostoru pro střídání.

    • MAO napsal:

      to mozna ano, vyklad pravidel je jedna vec, a druha je, co se na hristi deje. Za zakrok na 2min taky hned nemusis vylucovat, kdyz to dokazes vyresit ku prospechu zapasu. Tak nebud tak striktni.

  • kuki napsal:

    Nejsem striktní. Jen poukazuji na to, jestli rozhodčí neznají pravidla nebo je v tom úmysl, že Berku neposlali do hlediště. A jedna věc je to, kdy nemusí rozhodčí vylučovat, protože mu to šířka výkladu přestupku dovoluje nebo je to v Pravidlech florbalu přesně dáno. Vyřešit u Berky 2 minutovým trestem a ne 2+10 trestem bylo ku prospěchu zápasu? Jedině ku prospěchu Berky. A opět říkám neznalostí nebo úmyslem rozhodčích. Já nevěřím, že neznalostí Pravidel. Já myslím, že se jen báli udělat nepopulární rozhodnutí. Jako vždycky !

Napsat komentář

*