Brněnská euforie. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal Brněnská euforie. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
9. 10. 2016 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Neuvěřitelný obrat Brna ve Střešovicích, 21 gólů na Bohemians a první výhra Pardubic

 



V minulosti byl Tatran proslulý svou schopností otáčet nepříznivě se vyvíjející zápasy. Tentokráte se ale právě Střešovice staly obětí takového obratu. Ve třetí třetině vedly 5:2 a pak i 6:3, nakonec však padly s Bulldogs 7:8 v prodloužení. Bohemians doma po brankových hodech zdolali Kladno 12:9. První výhru v sezoně slaví Pardubice, které po výměně trenéra zdolaly doma Ostravu 6:4. Tři body si po překvapivě těsném vítězství nad Libercem připsal i Chodov.

Tatran vstoupil do utkání solidně a po úvodní dvacetiminutovce vedl 4:0. Buldoci sice ve druhé části snížili, stále to však bylo o tři branky. Ve třetí třetině Brňané spustili stíhací jízdu. Srovnali na 6:6, ale Tatran znovu dokázal odskočit do vedení.

I na to však hosté našli odpověď. 24 vteřin před koncem vyrovnal Bauer. V prodloužení přisoudil druhý bod buldokům Křiva. Tatran tak zaznamenal první porážku v nové sezoně. Brno se posunulo na čtvrté místo superligy.

Pořádná gólová lavina se spustila na Děkance. Bohemians už po první třetině vedli nad Kladnem vysoko 7:2 a zbytek zápasu dovedli do vítězného konce, přestože konečný výsledek 12:9 vypadá divoce.

V průběhu týdne v Pardubicích sáhli k trenérské změně. Ondřej Vichr si vyměnil funkci s dosavadním asistentem Milanem Koubkem, který tak nově převzal nadvládu nad mužstvem. A hned v premiérovém utkání vybojoval jako šéf lavičky tři body.

Pardubičtí na začátku třetí periody odskočili Ostravanům do tříbrankového vedení, na které už hostující celek nezareagoval. Hattrick a celkově čtyři body v utkání zaznamenal Teichman, třemi gólovými nahrávkami dopomohl k výhře Zozulák.

Když v čase 20:09 vstřelil Martin Koutný branku na 3:1, nikdo asi netušil, že to bude poslední branka Chodova v duelu s Libercem. Ve zbytku utkání už skórovali pouze Severočeši, kteří snížili na 2:3, což byl také konečný výsledek.

Včera Vítkovice porazily Spartu 6:3. Ostravané tak mají po pěti kolech stoprocentní bodový zisk, naopak Sparta ještě nezískala ani bod. Zítra kolo uzavře televizní dohrávka mezi Otrokovice a Mladou Boleslaví. Utkání začíná od 18 hodin a vysílá ho program ČT sport.

Výsledky 5. kola Tipsport superligy:

VÍTKOVICE – SPARTA 6:3
TATRAN – BULLDOGS BRNO 7:8p
PARDUBICE – OSTRAVA 6:4
CHODOV – LIBEREC 3:2
BOHEMIANS – KLADNO 12:9
OTROKOVICE – ML. BOLESLAV zítra 18:00


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • kuki napsal:

    Celá unie jde po Bedlovi. Ale ono by stačilo pořádně kontrolovat rozhodčí, kteří neznají pravidla a falšují fakta v zápasu Vítkovice se Spartou. Berka dostane za shození mantinelů trest v čase 53:26 a co se nestane? V zápise je uveden za nesportovní chování někdo jiný a hlavně máme jediné pravidlo 2+10 a rozhodčí ho neznají? Je to neznalost nebo úmysl??????

    • statistiky web napsal:

      Ad online:jestli to nebude tím, že do onlinu nejde zadat osoba z realizačního týmu, takze vždy musí být vybrán hráč, že…)

  • kuki napsal:

    O on-linu se nikdo nebaví. Tedy znovu : neznalost nebo úmysl?

  • pravidlo napsal:

    řekl bych, že výklad…

Napsat komentář

*