Klára Leierová se na výhře Liberce podílela dvěma góly. Foto: FBC Liberec
10. 10. 2016 Extraliga žen (18) KOMENTÁŘŮ

Liberec poprvé vyhrál, Ostrava získala divokou přestřelku a Vítkovice stále neinkasovaly

 



První body po třech prohrách na úvod sezony získaly v extralize žen florbalistky Liberce po výhře 3:2 nad nováčkem soutěže, pražskými Panthers. Z Prahy si tři body odvezla také Ostrava, která ale určitě nečekala, že utkání s Vinohrady skončí 10:9. Uspěly také Vítkovice, které dosud v novém ročníku extraligy neinkasovaly a po výhře 8:0 nad Jičínem jsou stále bez ztráty bodu.

Liberecké florbalistky mají své první body v letošní sezoně. Start soutěže totiž měly přetěžký a postupně změřily síly se silnou pražskou trojicí – tedy Herbadentem, Chodovem a posílenou skvadrou Bohemians. Štěstí se na ně usmálo až proti Panthers. Severočešky utkání dobře začaly a rychle vedly 2:0, v první polovině druhé části ale nechaly soupeřky srovnat, o všem tak musela rozhodnout až Dostalíková. Za zmínku stojí, že výhru 3:2 režírovala Shamanina, která si připsala asistenci u každé branky svého týmu.

Pořádně divoký byl duel mezi Ostravou a Vinohrady. Hostující florbalistky tentokráte nehavarovaly cestou na zápas, přesto opět zažily pořádnou divočinu. Už v první části, kterou Vinohrady vyhrály 4:3, se totiž hned třikrát změnil průběžný lídr utkání. Ve druhé periodě Ostrava hned šestkrát skórovala a utekla do vedení 9:6, místo toho, aby mladé hráčky ale náskok pohlídaly, tak prožily pořádné drama, když nechaly pět minut před koncem Vinohrady dotáhnout na (nakonec) konečné skóre 10:9. Ve výborné fazoně hraje Andrea Pastušková. Last minute posila z Vítkovic totiž zaznamenala v utkání čtyři a celkově už tedy 11 bodů.

Poměrně bizarní počin se na začátku soutěže povedl Vítkovicím. Po svém návratu totiž – především zásluhou hattricku Enenkelové – porazily Jičín 8:0 a ani ve třetím utkání extraligové sezony neinkasovaly, přičemž se o to zasloužily hned tři brankářky – Kubíčková, Vávrová a Velčovská, pro kterou se jednalo o debut v extralize. Premiéru prožila také obránkyně Nikola Černá, která se po pauze vrací k florbalu.

Na začátku sezony se – tak trochu typicky – trápí také Židenice, které opět prohrály o deset branek, tentokráte 2:12 s Herbadentem, o což se hned osmi body zasloužila Denisa Billá. Situace je ale přeci jen jiná než v předchozích letech: tehdy také Židenice čekaly poměrně dlouho na první vítězství, jenže letos už týmu z Brna utekly zápasy s Olomoucí a Ostravou, tedy konkurenty v boji o play off. Jako svým způsobem klíčový se jeví následující „trojboj“, kdy Židenice vyzvou Liberec, Vinohrady a Panthers.

Dvě třetiny to byla vyrovnaná partie, řeč je o bitvě Bohemians s Olomoucí. Moravankám se na začátku sezony poměrně daří a chtěly to potvrdit také proti zelenobílým, kterým loni sebraly bod. Tak úspěšné ale v Praze nebyly a prohrály 3:8.

Pořádně si zastřílel také Chodov, který v malém pražském derby skolil ELITE 15:1. Čtyřmi body se blýskla Jana Vávrová, její jmenovkyně Lacková zaznamenala hattrick. Chodov tak se třinácti body vede neúplnou tabulku extraligy, byť Herbadent s Vítkovicemi ještě neztratili ani bod.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • pepa napsal:

    Dvě třetiny to byla vyrovnaná partie, řeč je o bitvě Bohemians s Olomouci……………no vysledkově možná ano, diky nepřesnosti bohemky…kdyby trefily holky branu z 50% tak po prvni třetině by byl stav 10:2 a nevim jak by trener olomouce jasal, hledal jsem i stranky olomouce a tam nejaka pani Stručovska nebo tak nejak napsala jak muzou byt holky hrde na vykon………….ojojoj to na Hane chteji jit prikladem pro repre, jak se tady bavite o pristupu…tam se vychvaluje asi vse…no pravdou je maji 9 bodu ale s kym???cekaly ze u nas snad vyhraji?? to by musely holky hrat jinak a ne jen branit a vyhazovat micek, no a ta jejich golmanka Kluzova to je take pane zavora…..na kazdy micek lezi a ceka kde ji kdo trefi..skoda ze nase holky nemohly z kraje trefit branu….jak rikam vysledkove vyrovnana partie ale herne o parnik jsme byly lepsi. sportu zdar…..

    • Yoyo napsal:

      Bohuzel realita. Casto se tu za vyrovnany zapas povazuji stavy o dva,ci tri goly po dvou tretinach. Teoreticky to ve florbale muze byt vyrovnane,goly padaji rychle,ale nezridka je to v zapasech,kdy drzeni je 90 na 10 a na strely 35:6 a nic vyrovnaneho na tom vlastne neni.

    • Tam Ten napsal:

      To je panečku příspěvek, až jsem se tomu musel vážně pousmát 😀 😀 😀 😀

      Tak néé, teď budeme mluvit vážněji.
      Bohužel kvalita Extraligy žen je v posledních letech furt stejná a nikam se nám to moc extra zatím neposunulo.
      Olomouc a to je škoda si myslím, by se klidně pravidelně mohla objevovat mezi 6. a 7. místem, ale když se ohlédnu pár let zpět, tak je tam jeden velký problém. Tím problémem je asi to, že se tam de facto musel rok co rok stavět nový tým a nějakým způsobem i stabilizovat kádr a to má samozřejmně na svědomí to, že jsou ty výsledku furt takové jaké jsou.
      V čem je asi zakopaný pes ? Mohu se jen domnívat, ale určitě bych o něčem věděl, tím nechci obhajovat Olomouc, jen mi je líto toho, s čím se stále potýkají. Obdivuju právě proto týmy, kde jsou kádry téměř neměnné a stále si tam drží zdravé týmové jádro a dokáží si udržet hráčky.

      Co se týče těch článků, tak občas používám takovou frázi: „Stav skóre neodpovídá obrazu předváděné hry.“

      • pepa napsal:

        no to mas pravdu, ale z doslechu-tak že nemam oveřene informace, v Ol měly dobre hracky, jen tam pry se dava na nazor par jedincu……pak prisla vymena trenera a spousta jejich hracek odesla do jinych tymu. Psal mi kamarad z Brna a pry nejake byvale hracky olomouce, ktere letos skoncily jdou na vypomoc do zidenic, uvidime jestli je to pravdou nebo ne. Samozrejme je to vec klubu jak si dokaze udrzet hracky jakou jim da moznost se vyvijet , ja treba nechapu olomoucke vedeni, ze si braly ,,posily“ z duhe ligy, ale asi nemeli jinou moznost….jen co jsem se doslechnul maji -meli dosti silny tym a ted musi budovat zase znova. Z jicina psali ze maji super golmanku, nadejne mlade obrankyne, no musi jim davat sanci a treba nas jednou za nejakych par let porazi….pokud tedy nebudou sedet na lavicce, pak treba budou hrat za nas a ol bude tam kde je uz nekolik let jak pises-

        • Židenice fans napsal:

          Pokud půjdou k nám, tak je to akorát lepení díry, která tady bude zase příští rok. Nic se nevyřeší a bude to pořád stejné. No stejné… v 1. lize to bude vlastně jiné.

        • Jeli napsal:

          Mozna by bylo dobre, si informace zkusit overit, nez je nekam napsat. Zajimave, ze nejaky fanousek vi o presunu byvalych olomouckych hracek driv, nez samotne hracky. Nehlede na to, ze se zadny presun nekona.

    • josef napsal:

      Je vidět na příspěvku,že hodnocení olomouckého družstva a dosavadního průběhu extraligy nemá,v tvem podání, reálný podklad.O krizi v olomouckém družstvu žen a oddíle toho na těchto stránkách bylo napsáno dost.Četl jsi vyjádření Vašeho trenéra po zápase? Vždyˇv zápase rozhodlo počátečních pět minut třetí třetiny.Já si myslím,že nový trenér měl výhodu,že soutěž družstvo žen zahajovalo s družstvy které jsou přibližně na stejné úrovni jako oni.Narážka na to s kým získaly body je nemístná a pro družstva nad kterými vyhrály urážející.Olomouc v minulem ročníku uhájil extraligovou příslušnost až v baráži.Musela začít hledat hlavně pozici nového trenéra – a zde vznikl neřešitelný,ve vntřních vztazích,problem.Zda se ho podařilo vyřešit ukáže další vývoj soutěže.Osobně se těším na odvetný zápas s Bohemkou.Přeji extralize žen hodně úspěchů a zdravou,uvážlivou kritiku.

  • Realita napsal:

    Je opravdu velmi úsměvné, že Vítkovice mají v kádru pouze jednu jedinou odchovankyni…

    • Tomy napsal:

      A jak se pozná, má tři ruce, dvě hlavy?

      • Fanda napsal:

        Kvalitní hráč(ka) se většinou vyznačuje kvalitní motorikou a koordinací. Bez toho spousta věcí na hřišti zkrátka nejde. A tato oblast se nejvíce rozvíjí ve zlatém věku motoriky mezi cca 8-12 rokem věku.

        Odchovanec tak pro mě vždycky bude hráč tam, kde se mu dostalo (či nedostalo) těchto základů. Pokud má kvalitní základy a třeba ve 12 let přechází do silnějšího klubu, kde třeba dalších 6 let rozvíjí své florbalové dovednosti, samozřejmě je také jeho odchovancem.

        Ale základy pro to, aby hráč vůbec mohl být „odchován“ jsou ve věku mezi 8-12 rokem.

        • Tomy napsal:

          Troufám si pak tvrdit, že nejméně 80% extraligových hráček nejsou ničí odchovankyně, protože ve věku 8-11 let vůbec florbal ještě nedělaly.

          • Fanda napsal:

            Tak pak jsou odchovankyněmi jiného sportu, které jen do florbalu přešly.

      • Realita napsal:

        Odchovankyně se pozná velmi jednoduše, kdy, například na Champions Cupu, každá hráčka psala kvůli správnosti svůj mateřský klub. 1. SC Vítkovice tam měly pouze 2 hráčky. Pokud se však nemýlím, Hložanková začínala někde v Paskově, akorát neodehrála ligové utkání, aby se to mohlo počítat, tudíž jediná odchovankyně v aktuálním kádru Vítkovic je mladá Martináková. Docela zavádějící.

  • Martin napsal:

    Elite asi příští sezónu 1.liga, podle těch super výsledků?

  • Židenice napsal:

    Je mi smutno z toho, jak nyní vypadají Židenice. Tým, který má potenciál na play-off je nyní poslední bez výhledu na lepší zítřky 🙁
    Něco nebo někdo je tam špatně 🙁

    • jana napsal:

      slyšela jsem , že vam prijdou pomoci hracky ze Vsetina, byvale hracky Olomouce, ktere odesly hrat za Vsetín, mimochodem patrily k tem lepsim možna i k nejlepsim, ale nejak se nepohodly s vedenim na dalsi spolupraci….tak budete mit alespon na vypomoc

      • josef napsal:

        ……..z Olomouce neodešly,skončilo jim hostování.Když někdo odešel tak k panu Cholkovi do FBC Olomouc kde se netrenuje.

Napsat komentář

*