Plné tribuny během školního zápasu. Foto: Florbal Mladá Boleslav Plné tribuny během školního zápasu. Foto: Florbal Mladá Boleslav
13. 10. 2016 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

Boleslav poprvé padla. Před tisícovkou školáků prohrála s Bohemians

 



Mladá Boleslav si připsala první porážku v novém ročníku, když v prodloužení nestačila na „klokany“. Utkání v netradičním dopoledním čase uprostřed týdne přihlíželo 1019 školáků.

Loni zorganizovala tzv. „školní zápas“ právě Bohemka. Tentokráte se dopoledního utkání ve všední den zhostila Mladá Boleslav a Bohemians byli v roli hosta.

Duel v parádní atmosféře načali lépe hosté, kteří se v úvodní části dvakrát dostali do jednobrankového vedení. Druhou třetinu výrazně ovlivnila častá vyloučení. Středočeši pykali hned čtyřikrát! Bohemians sice využili jednu přesilovku, ale domácí po dvou brankách kanonýra Curneyho zařídili vyrovnání.

Jiří Curney hrál skvělý zápas. Ve 49. minutě asistoval u gólové rány Petra Krzyžanka a o necelých 50 vteřin později bekhendovou kličkou proměnil samostatný nájezd. Mladoboleslavští tak drželi nadějné vedení 5:3.

Jenže zelenobílí se nevzdali. V 52. minutě Šárka proskočil mezi dvěma protihráči a dal kontaktní gól. Závěr utkání se proměnil ve strhující podívanou. Bohemians to zkoušeli v šesti, Curney trefil tyč prázdné branky a 46 vteřin před koncem vyrovnal Martin Šimek.

V úvodu prodloužení byli aktivnější domácí, ale gól nevstřelili. Už už to vypadalo, že duel dospěje až k nájezdům, když v tom rozhodl Adam Růžek. 21 vteřin před uplynutím pětiminutového prodloužení přisoudil druhý bod hostům. Dobrým výkonem se v brance „klokanů“ prezentoval Jan Hejný, jenž si připsal 32 zákroků.

Dohrávka 4. kola Tipsport superligy:

MLADÁ BOLESLAV – BOHEMIANS 5:6p


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Karel F. napsal:

    Zápas se mi od hráčů moc líbil. Atmosféra, herní nasazení ( i když bylo dopoledne). Co mi hlava nebere, jak mohou pískat na takové úrovni rozhodčí, kteří svou kvalitou nemají ani na 1.ligu. To, co předváděli hlavně ve druhé třetině byla bída. Profesorský způsob řízení zápasu si může dovolit Janoušek s Černým, ale od „nováčků“ v Superlize bych čekal snahu, pokoru, aktivitu. Rozhodně ne líný pohyb po hřišti, neuznání regulérní branky Bolky, přehlížení simulace Nováka (sice po jasném faulu Kindla), nepředvídání situací, vyloučení Curneyho, který byl během souboje o míč v kravatě, otáčené fauly, kouskování hry, žádný cit pro hru… Jsem se divil Bedlovi, že na ně nevypěnil. Už dlouho jsem neviděl, tak špatný výkon rozhodčích

  • kuki napsal:

    Souhlasim s tebou, ze rozhodci byli neskutecne hrozni. Ale co bys chtel ve vsedni den dopoledne. Rozhodci jsou normalni pracujici lidi. Kdyz bude unie porad experimentovat, tak proste ve vsedni den dopoledne bude piskat ten, kdo ma ruce a nohy

  • salva napsal:

    Jak je možný, že se do haly vejde přes 1000 lidí? když kapacita je xkrát menší… to se smí?

    • To se smí! napsal:

      Než tupě plácat nesmysly, stačilo by se zamyslet: oficiální kacapita haly 900 + židle a lavice pod tribunou navíc = ano, vejde se přes 1000 lidí. A to se smí.

      • pepko napsal:

        To se pletete, oficiální kapacita je oficiální kapacita! To by si mohl každý pořadatel přidávat židle a lavice navíc a mít diváky po strop

        • To se smí! napsal:

          Otázka zněla, jak je možný, že se do haly vejde přes 1000 lidí. Vejde. Tečka.

          • Jirka Bareš napsal:

            Otázka zněla nejen jak se do haly vejde, ale i jestli se to smí a tady bych souhlasil s názorem, že to není automaticky když se to tam nacpe=vše ok. Platí nějaké bezpečnostní či požární směrnice a tam bych si nebyl jistý, zda není právě proto určena nějaká kapacita, která se překročit nesmí

  • MB napsal:

    Prej byl Bedla v klidu…No tak to těžko. Blázen zralej na blázinec! ! I když dnes měl často pravdu. Problém je ze protestoval od začátku do konce proti čemukoliv. ..

  • Karol napsal:

    Rozhodčí tragedie !!!!! Jsem zvědav jestli je někdo sunda !!!!

  • Bohemka napsal:

    Jsem rád, že Bohemka zaslouženě vyhrála. Ale výkon rozhodčích byl mizernej. Tohle jsou elitní rozhodčí? Za takový výkon si mají zasloužit 2100,- Kč? Mi připadalo, že je to nebaví… Po hřišti se pohybovali jako začátečníci, způsob posuzování faulů, vyloučení a druhou třetinu jsem nepochopil…Kde se vzali? Kdo je posunul do Superligy??? To klubům nevadí platit nemalé peníze za takový výkon?

  • Davod napsal:

    To dokaze kazdy nahnat zaky ze skoly na florbal. Zamyslete se !

    • Jirka Bareš napsal:

      Zaprvé nedokáže. Zadruhé nikdo snad netvrdí, že to může zvednout celkovou návštěvnost, nebo něco podobného. Je to jednorázová akce pro zpestření a upoutání mediální pozornosti, to je vše, nějak nechápu nad čím by se měl kdo zamyslet.

  • Přezdívka napsal:

    To je tady zase slet odborníků. Dokud hráči nebudou respektovat soupeře, rozhodčí, diváky, trenéry, tak pánové na hřišti můžou pískat švédskou superligu a stejně budou za kokoty. Kokoty, kteří pískání obětovali už spoustu let, ale tady už se bere jen 200% výkon. Trochu pokory.

    A nebo vy snad každý zápas vstřelíte hattrick? Odpískáte každý faul, oba týmy jsou happy?

    Vytáhněte hlavu z prdele a nevylívejte si ego na fórech 😉

  • Bohemka napsal:

    Evidentně si ten zápas vůbec neviděl. Tak vytáhni hlavu ze zadnice ty a aspoň si ten zápas pusť na tvcomu….Pokora chyběla hlavně těm rychlokvaškám…

Napsat komentář

*