11. 6. 2013 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Dalen si Tomašíka cení! Český florbalista dostal smlouvu na další dva roky!

 



Milan Tomašík našel v severské Umea nový domov. Dvouleté angažmá prodlužuje, barvy IBK Dalen bude hájit další dva roky!

Švédský klub musí být se službami jednoho z nejlepších českých florbalistů spokojený. Tomašík pomohl dvakrát za sebou k postupu do finále ligy, dvakrát ale bohužel Dalen prohrál.

„Dostal jsem novou smlouvu a zůstávám v Dalenu,“ potvrdil serveru florbal.cz.

Milanu Tomašíkovi se ale dostalo pocty rozehrávat přesilovky. Stejné výsady si před lety užil už jen Martin Richter, když hrál pár měsíců za Jönköping.

Exvítkovický šikula se nyní těší na nového spoluhráče. Do Dalenu přišel Patrik Suchánek, který má také dvouletý kontrakt.

Tomašík už si na život na severu zvykl. Dalen mu ale zároveň vychází hodně vstříc. Další prodloužení smlouvy daleko od domova tak pro něj nebyl problém.

Urban Karlsson a Milan Tomašík

Urban Karlsson a Milan Tomašík

„Všechno se samozřejmě může změnit. Mám to postavené dost na individuální domluvě obou stran, takže když budu potřebovat jet domů a být tam déle, nebude to problém.. Každopádně smlouva je podepsaná na 2 roky,“ říká Milan Tomašík.

V následující sezoně budou švédskou superligu hrát minimálně čtyři Češi. Vedle Tomašíka se Suchánkem v Dalenu má již uzavřený a potvrzený přestup Patrik Dóža v Pixbu. Posilou Jönköpingu se stal Tomáš Sladký.

Další dva čeští florbalisté ale na sever zřejmě ještě zamíří. Jönköping se snaží připravit podmínky pro příchod Martina Tokoše a do Stockholmu se zřejmě přestěhuje střešovický Filip Ullmann. U něj ale zatím není jisté, zda skonči v nějakém superligovém týmu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*