Miloš Tyl sice na Štvanici vstřelil gól, ale po nárazu do zdi a do nemocnice ho vezla záchranná služba. Foto: Ondřej Deml Na Štvanici sice Miloš Tyl vstřelil gól, ale moc dlouho se neradoval. Nyní v opakovaném zápase rozhodl o vítězství svého týmu. Foto: Ondřej Deml
25. 10. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tyl se pomstil za zranění, v dohrávce za Open Air vystřílel Chodovu vítězství

 



Hráči Bohemians dlouho živili šanci na vítězství v opakovaném zápase 1. kola proti Chodovu. Favorizovaní obhájci titulu ale v závěrečné dvacetiminutovce ukázali svou sílu a na Děkance zvítězili 8:5. Čtyřmi góly se zaskvěl Miloš Tyl.

Pražské derby mezi Bohemians a Chodovem se konalo už v polovině září v rámci Open Air akce na pražské Štvanici. Těsně před koncem druhé třetiny za stavu 5:2 pro hosty z Jižního Města ale utkání ukončil déšť. Kvůli mezeře ve florbalových řádech se navíc musel opakovaný duel hrát úplně od začátku.

A Klokani se šance na zisk už téměř ztracených bodů chytili. Když před polovinou utkání zakončil akci 2 na 1 Jakub Šárka, vedli zelenobílí už 4:1 a ještě na konci druhé části drželi slibný náskok 5:3. Dva body za gól a asistenci si připsal obránce Martin Rossi, který přišel do Bohemians na hostování z Vinohrad a na počátku své kariéry strávil jednu sezonu i na Chodově.

Hned 14 vteřin po zahájení poslední části však snížil svým druhým gólem v zápase Miloš Tyl a odstartoval velký chodovský obrat. Po vyrovnání Martina Pražana navíc ten samý hráč v 58. minutě strhl vedení na stranu Chodova a přidal i pojistku do prázdné branky.

Odchovanec havířovského florbalu se tak nejlepším způsobem pomstil za zranění, které utrpěl právě v nedohraném zápase pod širým nebem po velmi tvrdém (ale férovém) zákroku Martina Kisugiteho. Tylovi pád na stěnu za mantinelem přivodil otřes mozku a naražení míchy a musel vynechat mimojiné i zápasy prestižního Poháru Mistrů.

Poslední slovo měl ještě v samém závěru Patrik Dóža, jenž po desetibodové smršti proti Tatranu přidal další čtyři kanadské body za gól a tři přihrávky. Chodov v tabulce přeskočil Vítkovice a je jen dva body za vedoucí Mladou Boleslaví, Bohemians se dál drží ve vyrovnaném středu tabulky.

FbŠ Bohemians – FATPIPE Florbal Chodov 5:8 (2:1, 3:2 0:5)

Branky: 12. Bagin (Zezulka), 13. Rossi (Šimek), 23. Kuncman (Rossi), 30. Šárka (Poláček), 36. Růžek (Čihák) – 8. Tyl (M. Koutný), 32. Sýkora (Dóža), 39. Strachota, 41. Tyl (Dóža), 46. Pražan (Sýkora), 58. Tyl (Koutný), 60. Tyl (Dóža), 60. Dóža. Rozhodčí: Nábělek – Štengl. Bez vyloučení. Diváci: 274.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*