11. 9. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Zahalka má nové angažmá! Místo u reprezentace mu nabídlo Slovensko!

 



Kouč Jan Zahalka bez práce dlouho nezůstal. Po předčasném konci v Tatranu Střešovice se nyní stal konzultantem slovenské reprezentace mužů. Tu už naopak dál nepovede jiný český trenér Jan Holovka.

Na Slovensku došlo u reprezentačního výběru k zemětřesení. S Holovkou, který dovedl tamní reprezentaci k 8. místu na loňském světovém šampionátu, už se nepočítá. Novým trenérem byl jmenován Miroslav Sága z mistrovského Trenčína, kterému bude dělat asistenta Juraj Lamačka.

Česká stopa ale přesto ve slovenském národním týmu zůstane. Konzultantem se stal Jan Zahalka, který přivedl střešovický Tatran ke 3 mistrovským titulům. „Domlouvali jsme to na Czech Open a dál jsme jen ladili podrobnosti,“ říká Zahalka. „Zatím jsme domluveni tak, že naše spolupráce bude fungovat do lednové kvalifikace na mistrovství světa, před kterou jsou nějaké zápasy a 2 až 3 srazy,“ přibližuje.

Loni v prosinci byl jedním ze 3 uchazečů o post trenéra české reprezentace, nyní je u Slováků. „Je to pro mě zajímavá výzva. Dělat klubový florbal na nejvyšší úrovni bylo hodně náročné, ale tohle je zase nový impuls,“ těší se.

První akcí, kterou s novým týmem absolvuje, bude Turnaj 4 zemí v lotyšské Valmeiře. Slováky čeká od zítřka měření sil s domácími Lotyši, s Estonskem a s Polskem.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*