Markéta Vrlíková do reprezentace nakoukla už před rokem a půl. Teď by měla být jednou z hlavních hvězd. Foto: Facebook. Markéta Vrlíková si po dvou letech opět zahraje v Králově Dvoře. Foto: Facebook.
28. 10. 2016 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Martiník poprvé nominoval na EFT, tým i bez Jirákové vypadá hodně slibně

 



Vůbec první herní test čeká na nového trenéra reprezentace juniorek Tomáše Martiníka. Vítkovický odborník se musí v nominaci na EFT ve Švýcarském Schaffhausenu obejít bez předpokládané největší hvězdy výběru Nely Jirákové, i tak ale poskládal slibně vypadající tým.

Po říjnovém víkendovém soustředění v Brně vybral trenér reprezentačního výběru 20 dívek, které budou mít příležitost ukázat se na mezinárodní scéně. „Měli jsme možnost holky ještě lépe poznat po herní stránce. Myslím, že splnily naše očekávání. Navíc mají i velký potenciál,“ pochvaluje si Martiník v tiskové zprávě na oficiálním serveru Českého florbalu.

„Co se týče naší hry, chceme být aktivní a nutit soupeře k chybám,“ vyhlašuje odvážně kouč, který si jako své asistentky vybral někdejší velezkušené reprezentantky – bývalou oporu a později i trenérku Bohemians Zuzanu Jelínkovou a v extralize stále nastupující gólmanku Lenku Kubíčkovou.

Právě na brankářském postu se nominace zdá dost překvapivá. Šanci dostanou dvě dívky ročníku 2000 – Pavla Lišková z FBC Ostrava a Petra Klečková, která v moravském Paskově chytá za chlapecký dorostenecký tým. Chybí naopak starší ze silné ostravské dvojice Aneta Poukarová.

Trenérský tým bude muset na první herní akci oželet jednu z opor předchozího reprezentačního cyklu Nelu Jirákovou, kterou Miroslav Janovský povolal do reprezentace žen. Přesto ale kádr, v němž má hned pětičlenné zastoupení FBC Ostrava, působí hodně silně.

Do obrany se postaví skvělé techničky Markéta Svačinová a Vendula Beránková, přitvrdit naopak umí třeba Vanda Šnajberková. Zkušenosti z předchozího MS bude moci nabídnout při absenci Jirákové alespoň Nikol Pekárková z Liberce.

Největší ofenzivní hrozbou pak pro soupeřky bude Markéta Vrlíková, která v 7 extraligových zápasech za ostravské FBC nasbírala 11 bodů (7+4). Sekundovat by jí měly její spoluhráčka Nela Škopková, talentovaná střelkyně Lucie Cholinská z Olomouce nebo chodovská Dominika Tůmová.

Nominace reprezentace juniorek na EFT ve Schaffhausenu

Brankáři
Petra Klečková – Paskov Saurians
Pavla Lišková – FBC Ostrava

Obránci
Vendula Beránková – Herbadent Jižní Město
Eliška Jurečková – FBC Ostrava
Markéta Kolářová – 1. SC Vítkovice
Lenka Novotná – FbC Aligators/Florbal Židenice
Markéta Svačinová – Florbal Chodov
Vanda Šnajberková – Herbadent Jižní Město
Alena Zuzaníková – FBC Ostrava

Útočníci
Lenka Faltusová – Tatran Střešovice
Barbora Husková – Panthers Otrokovice/1. SC Vítkovice
Lucie Cholinská – FBS Olomouc
Nikol Pekárková – FBC Liberec
Tereza Peštová – Florbal Chodov
Eliška Planková – 1. SC Vítkovice
Tereza Pluhařová – Tatran Střešovice
Petra Šebestová – Herbadent Jižní Město
Nela Škopková – FBC Ostrava
Dominika Tůmová – Florbal Chodov
Markéta Vrlíková – FBC Ostrava


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Kritik napsal:

    Zajímavé. Vicemistryně z Vítkovic ze 2 (3) zástupce? Z mistrovského FBC zaslouženě všechny 4, uvidíme, jak se projeví chováním mladá Škopková, která umí být na hřišti dost protivná. Brankářský post naprosto výborný.

Napsat komentář

*