Tatran po sérii nezdarů zabral proti rivalovi z Vítkovic. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal Tatran po sérii nezdarů zabral proti rivalovi z Vítkovic. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
30. 10. 2016 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

Tatran deklasoval Vítkovice, Liberec zaskočil brněnské Bulldogs

 



Tatran je zpět! Po dvou porážkách doma zdolal Vítkovice vysoko 10:4. Šesti body se na tomto vítězství podílel Marek Beneš. Střelnici si otevřela také Ostrava, která doma zdolala Kladno 12:5. Tři body si připsali také Bohemians, Chodov a překvapivě i Liberec, jenž doma zdolal Brno těsně 4:3.

Sedmnáct gólů od Chodova, prohra v Otrokovicích? Na to zapomeňte! Tatran není tak špatný, jak jste si mysleli. Střešovičtí florbalisté poslali celé superlize odpověď. Doma roznesli Vítkovice poměrem 10:4. A to i přesto, že jim stále chybělo několik opor.

Tatran si prostě dal při souboji nejúspěšnějších týmu české florbalové historie opravdu záležet. Řádil hlavně Marek Beneš, který se svou formací v podstatě už v první třetině rozhodl zápas. Skvěle zachytal i Tomáš Kafka, který opět dostal přednost před Michalem Rebrem. To hosté přijeli do Prahy bez své brankářské jedničky Lukáše Součka.

Vítkovicím chyběla pohoda z úvodu sezony a v polovině zápasu pohrávaly už 1:8. Na přelomu druhé a třetí třetiny sice Bräuer aspoň trošku kosmeticky upravil skóre, potupnou desítku ale nakonec hosté přece jen nafasovali. Zasloužil se o to hrdina zápasu Marek Beneš, který 30 sekund před koncem zkompletoval své skóre na 2 góly a 4 asistence.

Aspoň na jeden se do čela superligy dostal Chodov, který doma porazil Otrokovice 6:4. Mistrovský tým brzy vedl už tříbrankovým rozdílem, ale Panteři nic nevzdali. Ještě do konce první třetiny dokázali snížit na 3:2 a s favoritem dokázali držet krok. Ztrátu se ale hostům stejně ani na chvilku dohnat nepodařilo, Chodov pokaždé dokázal odskočit na bezpečný gólový rozdíl.

Zásluhu na tom měl Patrik Dóža, kterému se i tentokrát dařilo střelecky. Zejména díky hattricku nejproduktivnějšího hráče soutěže vděčí mistrovský tým za tři body. V sestavě Otrokovic chyběl matador Karel Ťopek.

Malá senzace se podařila Liberci, který po sérii čtyř proher získal důležité vítězství. Severočeši doma zdolali Brno těsně 4:3 a připravili Buldokům třetí prohru v řadě. Liberci stále chyběl zraněný Radek Valeš, ale i bez něj se oslabenému týmu podařil husarský kousek. V brance se opět objevil navrátilec Vít Vaníček a dva důležité góly dal Petr Salát, který v první třetině dvakrát srovnával vedení hostů.

Brno šlo do vedení ještě jednou, po trefě Davida Coufala. Domácím se ale i potřetí podařilo srovnat a v poslední třetině šli po střele Jiřího Strobacha poprvé do vedení. Těsný výsledek 4:3 pak Liberec dokázal udržet až do posledních vteřin. Buldoci si poněkud zkomplikovali dobře rozehranou sezonu, po třech prohrách je dělí od příček play down jen dva body.

Bohemians se podařilo zastavit mizernou sérii čtyř proher v řadě a v duelu s Pardubicemi si zapsali tři důležité body, které je drží v první polovině tabulky. Klokani to ale vůbec neměli jednoduché. Pardubicím se dařilo využívat přesilovky a tak v polovině utkání byly ve vedení.

Teprve potom se domácí pořádně usadili před brankou Levínského, dokázali vyrovnat a na začátku poslední třetiny odskočit do dvoubrankového vedení. Jistotu a klid na hole pak dal Bohemce šest minut před koncem gólem na 6:3 Poláček a v podstatě tak rozhodl o osudu zápasu.

Pořádně si zastřílela Ostrava, která doma smetla Kladno 12:5. Shodně tři góly a dvě nahrávky zaznamenali dva největší strůjci ostravského vítězství Dominik Eichner a Filip Hrabal. Zítra 9. kolo uzavře televizní dohrávka mezi Spartou a Mladou Boleslaví.

Výsledky 9. kola Tipsport superligy:

CHODOV – OTROKOVICE 6:4
BOHEMIANS – PARDUBICE 7:4
OSTRAVA – KLADNO 12:5
TATRAN – VÍTKOVICE 10:4
LIBEREC – BULLDOGS BRNO 4:3
SPARTA – MLADÁ BOLESLAV pondělí 20:10


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Tomáš napsal:

    Nechci tady brečet, ale za stavu 8:4, byla to třetí třetina a tuším 8. minuta, se před Janouškem odehrál souboj, ve kterém Vítkovický hráč dostal hokejkou do obličeje a tekla krev. Pískl úder, místo 5-ti minutového trestu. Tohle je prostě špatně, když rozhodčí, který fouká přes 20 let extraligu, faul vidí, ale špatně posoudí.

  • Bohemka napsal:

    Podle mě neměl pískat žádný faul, protože hráči byli do sebe zaklíněný a jak se přetahovali, tak dostal vítkovický hráč ránu. Chyba, že vůbec písknul faul (vítkovický hráč byl ještě ke všemu v předklonu).

    • Hnidopich napsal:

      Nestrane pravidla:
      607 Přestupky vedoucí k pětiminutovému vyloučením na trestnou lavici
      1. Provádí-li hráč v poli násilné nebo nebezpečné údery hokejkou. (901)
      To platí i v situaci, kdy hráč v poli při přehození své hokejky přes soupeřovu hlavu soupeře zasáhne.

      Pokud nemel hlavu pod urovni souperova pasu, je to jasne…

    • florbalfanda napsal:

      Tak ty jsi znalec podívej se na to znovu a potom se tady omluv.

    • florbalfanda napsal:

      Bohemka tak jsem se podíval na záznam 3x a jedno je jisté p.Janoušek je prase.Oba dva hráči v normalním postavení tak dle pravidel 5min trest.Ale jak znám p. Janouška zase si najde najde nějakou trapnou výmluvu jak již několikrát.

      • Bohemka napsal:

        No nevím jestli je p.Janoušek prase.Ale u nás na Děkance,když něco nevidí nebo udělá chybu,tak se omluví a s Bedlou to rozeberou. A jestli si myslíš,že měřítkem prasete je udělat chybu v zápase,tak potom ostatní rozhodčí musí být kokoti (hlavně tedy že severní Moravy a Brna).

  • Kuki napsal:

    Nevím, jak vypadal souboj, protože jsou oba hráči zády. Ale vypadá to, že i mistr tesař se někdy utne. Hokejka hráče Tatranu vylítla vysoko do obličeje hráče Vítkovic. Tedy 5 minutový trest.

  • divak napsal:

    Hele, kdy už konečně vyhodi toho mega kouče Rostu Kohuta

Napsat komentář

*