Jan Natov a Jiří Curney v euforii. Foto: Florbal Mladá Boleslav Jan Natov a Jiří Curney v euforii. Foto: Florbal Mladá Boleslav
1. 11. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav je opět v čele, Spartu zlomila ve druhé třetině

 



Na 1. místě mužské Superligy je po dnešku opět Mladá Boleslav. Tým Jana Pazdery v televizní dohrávce na Spartě vyhrál 9:4 a dostal se o dva body před obhájce titulu z Chodova.

Florbalové Spartě se v dosavadním průběhu sezony dařilo ještě méně než jejím fotbalovým kolegům. Proti favoritům z Boleslavi ale muži v rudém dlouho drželi naději na bodový zisk. Středočeši šli třikrát do jednogólového vedení, Sparťané pokaždé vyrovnali a Milan Bína navíc neproměnil trestné střílení po faulu Tomáše Nováka.

V 26. minutě ale rozvlnila síťku soupeřovi branky boleslavská posila Jakub Gruber a domácí od té doby tahali (alespoň výsledkově) za kratší konec. Po polovině zápasu se trefil Jan Natov a když na začátku třetí dvacetiminutovky zvyšoval už na 6:3 Jiří Bouška, zdálo se být rozhodnuto.

Spartu se snažili nastartovat hlavně její mladé tváře – odvážným důrazem se proti zkušenějším a hmotnějším soupeřům prezentoval český juniorský reprezentant Jan Krejča, boleslavskou obranu pořádně zaměstnával Slovinec Robert Košir. Góly z nelehkých dorážek ale dával novopečený superligový rekordman Jiří Curney, k němuž se přidal se svým zásahem také Josef Pluhař.

Šikovná teč Jakuba Vrány v poslední minutě už Sparťanům příliš radosti nepřinesla. Po prohře 4:9 zůstávají se šesti body z devíti zápasů na předposledním místě tabulky, po včerejším vítězství se na ně navíc bodově dotáhl Liberec. To Boleslav pokračuje ve své cestě za vítězstvím v základní části – před druhým Chodovem má po dnešním úspěchu náskok dvou bodů.

ACEMA Sparta Praha – Technology Florbal Mladá Boleslav 4:9 (1:2, 2:3, 1:4)

Branky: 15. Zouzal (Krejča), 21. Pruner (Časar), 25. Marvánek (Bína), 60. Vrána (Kadoch) – 10. Jelínek (Curney, Natov), 17. Natov (Novák), 22. Ta. Chroust (Novotný), 26. Gruber (Pluhař), 33. Natov (Curney), 43. Bouška (Ta. Chroust), 55. Curney (Natov), 58. Pluhař (Gruber), 60. Curney (Natov). Rozhodčí: Dolanský – V. Sýkora. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 540.

 

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*