Alexander Galante Carlström. Foto: Martin Flousek Alexander Galante Carlström. Foto: Martin Flousek
4. 11. 2016 Reprezentace - Muži (18) KOMENTÁŘŮ

Muži začali EFT porážkou se Švédy, sympatický výkon zhatil Tomašíkův ,,blikanec“

 



Česká reprezentace dál čeká na vítězství nad týmem z elitní čtyřky. Švédům na jejich hřišti ve Växjö podlehla 3:11. Zápas prakticky rozhodlo pětiminutové vyloučení Milana Tomašíka, čtyři góly Čechům nasázel Alexander Galante Carlström.

Švédům vyšel vstup do zápasu a před domácím publikem na začáku potvrzovali roli favorita. Netrvalo dlouho a nenápadnou střelou od mantinelu otevřel skóre útočník Warbergu Rikard Eriksson. Hráči ve žlutých dresech soupeře tlačili a svůj náskok navyšovali – ve střelecké pozici nejdříve zůstal osamocený Joel Kanebjörk a následně se z brankoviště prosadil Thomas Holmgren.

Až pak se dostali ke slovu Češi. Od mantinelu se vymotal Matěj Jendrišák a snížil na 1:3. Do přestávky sice Švédové znovu odskočili po gólu Albina Sjogrena, ale zdálo se, že se Češi konečně dostávají do zápasu. Na začátku druhé třetiny to potvrdil Milan Tomašík, který přesně zakončil parádní pas Tomáše Sýkory.

Zanedlouho na to Alexander Rudd jednoznačně v rozporu z pravidly vysekl míček z hole Jendrišáka, rozhodčí ale jeho zákrok neodpískali a po následné rychlé kombinaci svůj první gól v utkání přidal Alexander Galante Carlstrom. V 27. minutě byl ale přísně vyloučen Anton Karlsson a Tom Ondrušek svojí typickou ránou tahem vrátil Čechy do hry. Po polovině hrací ale přišli rozhodující chvíle celého utkání.

Nejprve převedl ohromnou minelu Tomáš Kafka, který vyhodil míček přesně na hůl Carlströma, po jehož přihrávce pohodlně skóroval jeho útočný druh z Falunu Rasmus Enström. Dvě minuty na to navíc české naděje na bodový zisk zhatil jeden z nejzkušenějších hráčů Cepkova výběru Tomašík. V souboji mimo hru pravděpodobně nechtěně, ale každopádně úplně zbytečně udeřil do obličeje bránícího Holmgrena. Švédského tvrďáka tím vyřadil ze hry na zbytek zápasu a sám obdržel pětiminutový trest.

Češi si navíc v dalších minutách vybrali kopec smůly. V oslabení Švédové dali jeden gól po přihrávce sražené o nohy Toma Ondruška, druhý pak poté, co Michal Podhráský ztratil florbalku a nemohl v rozhodujících vteřinách bránit. Na konci třetiny navíc přihrávku Carlströma srazil za Kafku Patrik Suchánek a nejlepší kanonýr švédské ligy tak dovršil hattrick.

Do závěrečné dvacetiminutovky nahradil Kafku mladík Daniel Muck. Ani on ale čisté konto dlouho neudržel, když ho překonal Albin Sjogren. Závěr zápasu už Švédové kontrolovali a svůj čtvrtý gól v utkání přidal po souhře v přesilové hře do poloprázdné branky Carlström.

Na výhru nad soupeřem z TOP 4 tak český národní tým čeká dál. Další šanci bude mít zítra od 15:30 proti Finům.

Česko – Švédsko 3:11 (1:4, 2:5, 0:2)

Branky: 17. Jendrišák (Curney), 22. Tomašík (Sýkora), 28. Ondrušek (Dóža) – 4. Eriksson (Larsson), 7. Kanebjörk (Larsson), 14. Holmgren (Roos), 18. Sjögren (Svahn), 23. Carlström (Enström), 31. Enström (Carlström), 35. Larsson (Eriksson), 36. Carlström (Enstrom), 40. Carlström (Enstrom), 43. Sjögren (Hedlund), 57. Carlström (Rudd). Rozhodčí: Maris Kumerdanks, Kaspars Kristapsons (Lotyšsko). Vyloučení: 1:2, navíc Tomašík 5 min. Využití: 1:3. Diváci: 827.

Česko: Kafka (41. Mück) – Podhráský, Jelínek, Sýkora, Kološ, Suchánek, Veltšmíd, Šešulka – Šebek, Jendrišák, Curney – Ondrušek, M. Koutný, Dóža – Matejčík, Tomašík, Tokoš – Hájek, Jan Šebesta.

Švédsko: Rehn – Holmgren, Roos, A. Karlsson, Gustafsson, Hedlund, M. Samueslsson, Östholm – Enstrom, Rudd, Carlstrom – Larsson, Kanebjork, Eriksson – Norgren, Svahn, Sjogren – K. Nilsson, J. Samueslsson.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Yoyo napsal:

    Co si to tu lzete,vzdyt i do te petky jsme byli jen sparing.

  • hh napsal:

    verejni trenink pro svedy

  • jarda napsal:

    Znovu tady napíšu – Švédsko a Finsko hraje momentálně jiný sport, Šwajc nám taky ujíždí.. A bez peněz, jaké jsou i nich je nedoženem. Takže prakticky není jak z toho ven

  • zadna senzace napsal:

    proc furt mluvite o penezich? se bavte se svedem o pristupu… oni proste chteji byt nejlepsi nehledi na prachy

    • Jarda napsal:

      Protoze jen s neni můžeme dostat ligu na lepsi úroveň nez ted, eventuálně přivést zahraniční posily a ne studenty Erasmu 🙂 . Dále udržet lidi 25 let +( při zaprahu je požadovaný) a ktery maji jiní. Pak nebude tolik odchodu a rázem bude širší výběr , ne to co mame ted, kde je to sice prakticky to nej co mame a i tam na go půlka kluků nemá.

    • Kaylana napsal:

      Hats off to whoveer wrote this up and posted it.

    • http://www./ napsal:

      ハイジさんはじめまして。私も不妊治療を経験しました。運よく3年で授かりました。検査をしようと決断し、検査結果で落ち込み、ステップアップへ向かう気持ちの保持、その都度夫との話し合い。その度に凹み、悩み、気持ちを持ち上げて休み休み通院しました。だから、すごくよくわかります。病院に行く前や待ち時間「私、本当に授かるの?お金かけて、落ち込んでばかりで意味あるの?」とか「授からないならあきらめるべきなの?私に不徳があるから神様は授けてくれないの?」とか先の見えない治療に嫌気がさしたこともあります。(無宗教ですがこんなこと考えてしまうものです)そんな私が目を覚ましてくれたのは主治医の先生です。体外の時には夜中に受ける注射もあるのですが、そんなときも同じ顔で穏やかに『よかったですね、うまくいきましたよ。大丈夫ですよ』とかけてくれた言葉でした。毎日いるんです先生。きっと先生はほとんど家に帰ってないな、と思ったら夜中の注射ひとつでテンション下げてる場合じゃないなと。私も早く授かるように祈ろう、願おうと。自分が祈らずに授かる訳ないじゃん、と。今思えば恵まれていたんです。夫も協力的だし、大学病院だったので比較的安く治療を受けられ、勤務しながらお昼休憩を利用して通院していましたし。障害がない分、気持ちの中だるみだったのかなあと感じます。ハイジさんも、今は障害なく治療をうけているご様子ですね。あとは、治療に向かう自分の気持ちひとつです。患者としては頑張る・頑張らないの問題ではありませんが、先生を信じて、自分を信じて。治療を始めた頃の葛藤や決断を思い出してみて。あのころの望みが叶うことを願って、祈って。今の私は2人の子どもがおります。(2人目も治療の末)あのころの閉塞感を忘れるほど、充実した毎日です。ハイジさんと同じく結婚6年目33歳で授かった私からも、応援しています!2419

    • I had been wondering if you ever thought of adjusting the layout of your web site? It is very well written; I love what you have got to state. But maybe you could include a a bit more in the way of written content so people might connect with it better. Youve got an awful lot of wording for only having one or two photographs. Maybe you could space it out better?

  • Včelka napsal:

    Polovina české repre je na soupiskách v zahraničních ligách (SWI+SWE), kde musí být přístup. Tak kde je teda problem??

    • fanda napsal:

      chyba je v hlavách těch kluků – tím, že hrají v zahraničních ligách dosáhli vrcholu, uspokojení, stropu…teď je zajímají prachy a co z toho jde získat…navíc – reprezentace pod cepkem je zajímá tak leda z toho pohledu, aby mohli říct, že jsou v repre, což je důležité pro jejich smlouvy, uplatnění atd. nemám jim to za zlé, ale dokud se nezmění od základu klima myšlení , nepohne se to dopředu – a podotýkám – není to jenom o penězích i když jsou důležité jako předpoklad dalšího rozvoje

  • Fanda Franta napsal:

    Opět zde budeme číst mnoho negativních příspěvků a ohlasů na prohry reprezentace, mnoho důvodů proč tomu tak je, co se dělá špatně. Já si myslím, že prostě nemáme hráče, kteří se mohou rovnat reprezentacím Švédska a Finska. V případě duelu se Švýcarskem můžeme překvapit a urvat body. Ten kdo si myslí, že máme spoustu hráčů v SSL a NLA, je zárukou úspěchu, resp. medaile, tak se mýlí, poněvadž nemáme bohužel hráče, kteří by byli v těchto soutěžích top hráči, což švédové, finové a švýcaři jsou. Když se některému hráči mimořádně daří, tak na jeho úspěchu mají většinou lví podíl jeho zahraniční spoluhráči. Zkusme být nad věcí, být pozitivní a ne jen urážet, pojmenovávat vše, co je špatné, jak jsou hráči nemožní, taktika, trenér, prostě vše je špatně, to určitě nikomu nepomůže. Ti hráči bojují za Českou republiku, za český florbal, v neposlední řadě i za své jméno, tak neznám nikoho, kdo by do toho nedal vše.

    • Juan napsal:

      To je všechno pravda. Ale stejně tka je pravda, že máme spoustu oblastí, kde se zkepšit doopravdy můžeme, kde nás neomezuje strop kvality hračů.

      Co třeba práce s brankáři? Že reprezentace mužů nemá trenéra brankářů? Že se opět opakuje scénář, kdy spoustu brankářů sice dostane „čuchnout“, ale s blížícím se MS se začne zapojovat Kafka a trenéři ho vezmou?

      Jak má vyrůst další špičkový brankář nebo i brankáři, když většinu klíčových zápasů na MS za poslední desetiletí chytá (třeba i zaslouženě) jeden přestárlý brankář? Který stejně jednoho dne (který se blíží) skončí.

      A pak tu bude díra. Mück je takent, ale vzhledem k jeho věku na něm nemůže tým stát. A spousta dalších brankářů nedostala šanci v klíčových zápasech, chybí jim tak zkušenosti… a ujíždí jim vlak.

      • fanda napsal:

        myslím, že tady je třeba hledat odpovědi a nejedná se jenom o kafku…na jedné straně necháme „doma“ hráče protože nemá po zranění dostatečnou herní praxi, na druhé straně do branky postavíme legendu….a souhlasím s předřečníkem – hráči za to nemohou, jsou jenom vláčeni těmi podmínkami, které jsou kolem nich a těm se přizpůsobují tak,aby alespoň hráli bez ohledu na systém, bez ohledu na to co umějí, bez ohledu na dovednosti, kterými disponují

  • Včelka napsal:

    Souhlasím s Fandou Frantou: …nemáme bohužel hráče, kteří by byli v těchto soutěžích top hráči, což Švédové, Finové a Švýcaři jsou. Když se některému našemu hráči mimořádně zadaří, tak na jeho úspěchu mají většinou lví podíl jeho zahraniční spoluhráči.
    A jen na okraj – o penězích to tam ve florbalu opravdu není. Je to tam stejná charita jako v Česku.☺

Napsat komentář

*