Švýcarky slaví vysokou výhru. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
4. 11. 2016 Reprezentace žen (6) KOMENTÁŘŮ

Takhle rozhodně ne. Reprezentantky dostaly od Švýcarska lekci o dvanácti brankách

 



Vstup do podzimního turnaje Euro Floorball Tour se českým florbalistkám vůbec nepodařil. Domácím Švýcarkám podlehly 2:12, když už první třetinu prohrály dílčím skóre 0:5. Prakticky tak vyrovnaly nejvyšší prohru se Švýcarskem v historii, kdy před čtyřmi lety podlehly svým soupeřkám v Yverdonu 0:10. Tentokrát alespoň skórovaly.

Už úvodní perioda byla z české strany velice nepovedená a skončila 0:5 v neprospěch florbalistek pod vedením Miroslava Janovského. Místy bylo až podivuhodné, z čeho dokázaly domácí hráčky skórovat. Tak třeba třetí branka: Wiki pustila pas na Rossier, ta si míček sice napoprvé nezpracovala, ale napodruhé jej napálila za Christianovou.

Čtvrtou branku vstřelila Rüttimann poté, co si vyraženou střelu na branku sama dorazila a nakonec přišla pátá branka Scheidegger, na kterou dostala pas od českých hráček.

Na začátku druhé třetiny se zdálo, že by mohlo být lépe, Češky se přeci jen dokázaly držet na míčku a dostaly také možnost přesilové hry. Jenže ji nevyužily a utkání začaly opět ovládat jejich soupeřky. Šestou branku tak vstřelila Wiki poté, co k ní prošel křižný pas přes dvě české bránící florbalistky. Do konce druhé třetiny přidala ještě osmou branku Marti.

Také na začátku třetí části to vypadalo, že by se naše florbalistky mohly chytit, jenže poté přišel zásah Rüttimann v přesilové hře. Češky se dočkaly rovněž v početní výhodě, zásluhou Bočanové, ovšem už za stavu 10:0, který zařídila Gerig. Vzápětí korigovala Krupnová, ale závěr už opět patřil domácím a po brankách Rüttimann a Spichiger tak utkání skončilo 12:2 pro domácí.

Jak již bylo zmíněno v perexu, prohra o deset branek je nejvyšší v historii, před čtyřmi lety ale Češky ani neskórovaly a podlehly 0:10. Na druhou stranu, dvanáct branek od Švýcarska ještě nikdy nedostaly.

Švýcarsko – Česko 12:2 (5:0, 3:0, 4:2)

Branky: 5. Wiki, 6. Mischler, 9. Rossier, 13. Spichiger, 15. Scheidegger, 27. Wiki, 28. Spichiger, 34. Marti, 44. Rüttimann, 50. Gerig, 55. Rüttimann a 60. Spichiger – 52. Bočanová a 55. Krupnová.
Střely na branku: 20:9. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Rozhodčí: Kirves – Snellman (Finsko). Diváci: 279. Nejlepší hráčky: Corin Rüttimann – Michaela Mlejnková.

Sestava Česka: Christianová – Koníčková, Paloncyová, Tožičková, Billá, Plášková, Leierová, Jiráková – Ratajová, L. Pilíková, Krupnová – Enenkelová, Mlejnková, Kiecková – Řepková, Halfarová, Bočanová – Mandátová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová

Sestava Švýcarska: Heini – Stella, Mischler, Marti, Bühler, Cina, Streiff, Liechti – Ludwig, Rüttimann, Spichiger – Wiki, Rossier, Gerig – Scheidegger, Frick, Wyss – Gämperli a Reinhard. Trenéři: Rolf Kern a Jonas Grunder


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • FANDA napsal:

    ach kurva kde udelali soudruzi chybu?????

  • odborník napsal:

    bohužel jsme stále čtvrtí a dlouho tam zůstanem

  • Emirates napsal:

    Je vždy smutné, když národní tým hraje hůř než nejlepší klub v zemi. Troufám si říct, že se může pan Janovský snažit kopírovat styl Vítkovic, ale jak se říká, když dva dělají totéž, není to totéž.

  • Komentator napsal:

    Christianova celkem dobra uspesnost zakroku.

  • Ostravák napsal:

    😀 Janovský evidentně člověk na svém místě. Ale tak hlavní je, že mají holky hotové testy, ne?

  • Fanda napsal:

    Při nominaci: „Cílem tohoto období bylo zapracování variabilního herního systému.“

    Po prvním prohraném zápase: „V první části jsme zkoušeli něco nového, snažili se být aktivnější a dravější. Soupeřky byly extrémně rychlé a silné na míčku. Jejich rychlost a síla nás překvapila. Celý tým se musí vrátit k poctivé defenzivní práci. Základem bude mít dobře nastavenou obranu, zároveň ale i přesnější útok.“

    Takže stačil jeden nepovedený zápas, aby se měnila koncepce a cíle tohoto období? To asi nebude dobrá koncepce a silný a cílevědomý trenér.

Napsat komentář

*