Reprezentanti Finska. Reprezentanti Finska.
5. 11. 2016 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Lekce od Finů! Po druhé třetině bylo o výhře Seveřanů rozhodnuto

 



Češi po včerejší porážce od Švédska dnes nestačili ani na Finsko a v rámci turnaje Euro Floorball Tour ve švédském Växjö prohráli 3:9. Rozhodnuto o osudu utkání bylo už na konci druhé třetiny, kdy národní tým prohrával 0:6. Tři branky Čechů v závěrečné třetině pouze korigovaly konečné skóre. Česko prohrálo s Finskem 3:10.

14. prosince 2014 naposledy Češi vyzráli na soupeře z TOP 4. Bylo to v utkání o bronz na světovém šampionátu. Svěřenci Radima Cepka tehdy přetlačili v těsném souboji Švýcary a ukořistili pro sebe medaile. Od té doby přišlo 12 porážek od elitních soupeřů.

Čeští reprezentanti tuto nepříznivou sérii nezvrátili ani dnes. Po první třetině to nevypadalo beznadějně. V páté minutě otevřel skóre Sami Johansson a poslal Seveřany do jednogólového vedení. Druhá část Čechům vůbec nevyšla. Finové nasázeli do branky Tomáše Kafky pět zásahů a de facto rozhodli o svém vítězství.

Češi v úvodu třetí části protrhli střelecké trápení. Ve 43. minutě se prosadil Beneš a snížil. Jenže už o pár vteřin později udeřilo i na druhé straně. V průběhu závěrečné dvacetiminutovky ještě vystřídal Kafku v brance Daniel Mück. Češi nakonec dali ve třetí periodě tři branky, Finové odpověděli čtyřmi zásahy a v součtu tak zvítězili 10:3.

Zítra český národní tým uzavře své vystoupení na EFT duelem se Švýcarskem. Utkání se hraje už od 9:15.

Česko – Finsko 3:10 (0:1, 0:5, 3:4)

Branky: 43. Beneš, 52. Tokoš (Tomašík), 53. Ondrušek (Podhráský) – 5. S. Johansson (Manninen), 21. Kailiala (Kotilainen), 26. Kailiala (Kukkola), 28. Pylsy (Manninen), 36. S. Johansson (Tiitu), 39. Moilanen (Salo), 44. Kotilainen (Aro), 46. S. Johansson (Manninen), 52. Mika Kohonen, 59. Junkkarinen (Väänänen). Rozhodčí: Kumerdanks, Kristapsons. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 132.

Česko: Kafka (Mück) – Podhráský, Šešulka, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Kološ, Jelínek – Šebek, Jendrišák, Beneš – Sladký, Tomašík, Tokoš – Ondrušek, Jan Šebesta, Hájek – Matejčík, Dóža. Trenér: Radim Cepek.

Finsko: Ihme – Kivilehto, Aro, Väänänen, Junkkarinen, Tiitu, Stenfors, Savonen – Kotilainen, Kukkola, Kailiala – Hoikkanen, Mika Kohonen, Moilanen – Manninen, Pylsy, S. Johansson – Salo, Hankkio. Trenér: Petri Kettunen.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Proč? napsal:

    Proč nebereme obránce SSL(Hubalek,Štegl) nebo z NLA (Garčar který je ve formě) ten Cepek je strašně zamyndrakovanej buran

  • fanda napsal:

    obrana je vůbec problém naší superligy, tady se hraje na kanadu a honí se branky, pak přijedeme a koukáme na švédy a finy jako telata, neumíme je bránit, trpíme nekázní, individuální schopnosti zaostávají. a to je jedna z věcí, kterou za ta léta cepek a spol. nepochopili

  • Cech napsal:

    Me by spise zajímalo, co v te repre pořad dělá Kafka? 😀

Napsat komentář

*