ELITE sestupuje z extraligy. Facebook ELITE Praha
11. 11. 2016 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Preview: Kvarteto Olomouc, ELITE, Ostrava a Liberec čekají zápasy pravdy

 



Poměrně ostře začne po reprezentační přestávce extraliga žen. Čtveřice Olomouc, ELITE, Ostrava a Liberec si to totiž ve vzájemných soubojích rozdá o nesmírně důležité body. Naopak k týmům, které se v dosavadním průběhu soutěže trápily los příliš přívětivý nebyl. Vinohrady přivítají Chodov a Židenice poměří síly s Vítkovicemi.

Herbadent FK Jižní Město – FBK Jičín
Sobota, 17.30, SH Jižní Město
Jičín je jedním z nejpozitivnějších překvapení letošního ročníku, proti Herbadentu by ale měl narazit. Dá se očekávat, že v utkání vsadí na zajištěnou obranu a bude spoléhat na jednu z dua Samková – Kociánová. Přesto, proti favoritovi z Herbadentu to nebude stačit.
Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – FBS Olomouc
Sobota, 19.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Olomouci po slibném začátku tak trochu došel dech, Liberec naopak odehrál tři úvodní zápasy, kde měl šanci na body jen minimální a poté je začal pravidelně sbírat. Ze své role vypadl jen v Ostravě, která jej domů poslala s dvouciferným přídělem. Přesto by nyní měl zvítězit.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – ELITE Praha
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Také ELITE se po nepovedeném úvodu sezony zvedá a v Ostravě bude jistě spoléhat na brankářku Gécovou, neohroženou vládkyni pražského brankoviště. Proti ofenzivně laděné Ostravě čeká ale nejen Gécovou těžká práce a případné body z palubovky ČPP Arény by byly hodně cenné.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 13.30, MSH Vodova – nová hala
Židenicím se v novém ročníku nedaří. Vedení se snaží probudit tým změnou na postu vedoucího družstva a v neposlední řadě také tím, že hráčky zaplatí vstupné za diváky, kteří utkání proti Vítkovicím navštíví. Úřadující mistryně ale nejsou pro restart ideálním týmem.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

Panthers Praha – FbŠ E.P. Bohemians
Neděle, 15.40, STODOLA Aréna Střešovice
Pikantní utkání pro Kristýnu Horňákovou, která po návratu ze Švýcarska v Panthers hostuje právě z Bohemians. Jinak ale utkání s jasně daným favoritem, který by měl potvrdit svou pozici.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 18.00, TJ Sokol Vinohrady
Byť se říká, že ve sportu papírové předpoklady neplatí, tak jednoznačnějšího favorita by asi v tomto kole nikdo nenašel. Vinohrady se zatím trápí a získaly jediný bod, Chodov už dvakrát prohrál, jenže jeho kvalita je pořád řádově jinde než ta vinohradská.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • libor napsal:

    tak zitra se podivam na vlastni oci v Liberci na Olomouc, vyjde-li cas muzu dat pak komentar, budu to videt na vlastni oci, zadne informace, ktere tady nekteri pisou….jsem zvedav

  • libor napsal:

    Krasnou nedeli priznivci florbalu. Jak jsem jiz zminoval, byl jsem se podivat v Liberci na utkani Olomouce(extraligove-zatim). Chtel jsem napsat muj pohled na hracky ale nez bych vsechny vypsal tak to vezmu jen tak tymově. Liberec si myslím odehral vcelku vydarene utkani, hral co potreboval, dal 3 branky a pak se zameril na udrzeni vedeni, do niceho se nehnal. Olomoucke devcata jak je u nich zvykem drela ale jak se tu pise na extraligu to nestaci, pokud neumis neco s mickem, nahravku , nemas nejaky koncept natrenovany , rovna se to vzdy prohre. Muj poznatek, holky neumi trosku prtvrdit a kdyz tak jen za cenu faulu, Liberec hral tvrde ale to hraji vsichni, myslim ze olomoucke devcata to vcera pocitily na vl. kuzi. Z meho pohledu se neumi olomoucke holky prosadit, nemaji tah na branku a delaji spoustu chyb , nemaji to zazito-natrenovano, a kazdy zapas je to cim dal vic zretelnejsi. Opakujici se chyby, ktere by neudelaly holky z mladeznickych soutezi…to preci svedci o komunikaci hracek s trenerem, myslím tím, ze porad trenuje statickou hru a nedokaze vysvetlit rozehravku v te nebo te situaci, nemuze rozerhravat pri natlaku a pri klidu stejne, souper neni nouma, precte hru a pak z toho tezi. Tak ze asi pan trener by opravdu mel z vlastni iniciativy uvolnit sve misto. No a co uz vubec nechapu-mimochodem nechapali to ani liberecti, vymenu golmanky ….stal jsem v hloucku primo za brankou pri inkasovanych dvou golech, ta holka nemohla vubec nic videt, mela tam dve souperky a aby nebylo malo jeste dve sve vl. hracky-take to svedci otom jak se trenuje braneni utocicich hracek, no a byla jak vite stridana , myslím dosti krute ale spise jak tady nekdo psal….jde tu o kamaradcovstvi , mimochodem treti gol byl viditelny a kamaradka nepodrzela. A kdyz uz resim golmanky, chodov…….4 branky jen a jen golmanky a?? vyhlasena nejlepsi hrackou. Myslím ze je to vazne na povazenou co se deje v ol florbale, nebo spis co muze udelat jeden arogantni clovek…..I pres toto vsechno si myslim-preji aby devcata nasla ztracenou pohodu a hrala alespon jak lonsky rok pri barazi. Verim ze to nejak zachrani a ze se to ooci a budou sklizet uspechy. S pozdravem Libor

    • jana napsal:

      hezky jsi to popsal , jen tak nejak mekce, mozna se dalo napsat, pod vedenim Dadeje se nic jineho ocekavat neda, sakra to vazne vedeni je tak slepe a tupe ze mu to nedojde????

      • nestranný libor napsal:

        Libor je zřejmě ochránce střídané golmanky, ale má pravdu v tom, že byla střídána přehnaně brzy. Liberec totiž vystřelil za první třetinu dvakrát a obě střely skončily v brance, to se těžko brankářka rozchytá. Pravdou je, že golmanka Liberce by obě střely měla, je velmi kvalitní a měla jediná zásluhu na výhře Liberce. Spíš bych si všimla těchto zajímavostí – Nastoupila do hry vyhozená L.Bartošová, která úplně vymazala svého trenéra Horáčka z lavičky a změnila hru celého týmu na bolestnou podívanou bez útoku. Olmik při naší technické a taktické neschopnosti stačilo dvěma třemi přihrávkami roztáhnout a rozebrat a napadalo by tam pěkných pár branek. Zaujala mne také scénka, kdy náš milý Dade cosi hustí sveřepě do ouška své svěřenkyni, úžasný zážitek při pohledu na nechápající spoluhráčky, stejně jako umělohmotné tmelení po konci zápasu – tmelit se jednoznačně chtěl jen Dade…

        • libor napsal:

          ani ne tak zastancem stridane golmanky….ono to vypada, že za prhru mohla totiz ona, ale kde ma podporu v branicich hrackach, myslím, že nemela nejak vyrazny podil na inkasovanych brankach a kdyz ji vystrida s tim, že za ne muze ona, je to smutne, souhlasim s tebou že Dadej a jeho komunikace to je neco a to tmeleni po prohranem zapase to je neco…vzdyt ono se tmeli porad i po prohrach 18:1 hura dali jsme gol, muzeme byt na sebe pyšní.—–ach jo porad dokola jak se tu pise

        • petr napsal:

          nestrany Libor………spíš bych si vsimla..ojoj tady je to važně něco….ale to je jedno, pak si ty kluby o nas pomyslí, že jsem idioti, ze se schovavame za přezdivky a podobne. A okud si to dobře četl-nebo četla , psal svuj nazor na vsechny hracky, nad tím se pozastavil, ze to nechape…..myslím, chtel podle psani hodnotit vsechny holky ale pak to vzal kolektivne. Mimochodem, je tezke a dosti odvazne tvrdit ta by to chytla….jestli nevidela na micek tak je to dosti tezke no a nechci zpochybnovat ze je brankarka liberce dobra ale pravdou je ze na ni nesel nejaky vaznejsi zakrok, trosku rozdil v onrane liberce a olomouce. Samozrejme i v utocne fazi….Jen tak mimochodem ta golmanka chytala vyborne take, jen ted pod vedenim prvotridniho a veledobreho trenera se zhorsuje , ostatne jako vsechny holky v olomouci……..

  • petr napsal:

    Jeli kdepak jsi?????????? blahopreji zidenicim, je opravdu videt co dela mentalita, olomouc klasika, bojovnost a kde nic tu nic, tak co s tim????

  • Jeli napsal:

    Copak? Zaoas Olomouce ani Zidenic jsem nevidela, nemam co komentovat. Kazdopadne Zidkam patri gratulace.

Napsat komentář

*