Židenice slaví výhru s postup do play off. Foto: Florbal Židenice
13. 11. 2016 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Židenice nečekaně přemohly Vítkovice, důležité body získal Liberec

 



Extraliga žen dostala nový náboj. Dosud neporažené Vítkovice, které před nedávnem smetly Chodov, totiž nečekaně narazily v Židenicích, ty naopak vrchovatou měrou odčinily jeden z nezdarů ze začátku sezony, kdy prohrály několik důležitých soubojů. Cenné body si připsaly také florbalistky Liberce, které doma porazily Olomouc 3:1.

Jedním slovem šok. Asi takto by se dala vystihnout prohra Vítkovic v Židenicích. Domácí florbalistky se totiž od úvodu sezony trápí a před víkendovým kolem byly na předposledním místě. Jenže moravské derby potvrdilo rčení, že takové zápasy nemají favorita a především díky třem bodům Kamily Pravcové – se kterou najdete v pondělí rozhovor na Florbal.cz – slavily nečekanou výhru 5:1. Je tak zřejmé, že 105 korun, které zaplatí každá florbalistka domácího týmu, hráčky rády oželí.

Na čele tabulky tak zůstal jediný tým, který dosud neztratil ani bod – Herbadent. Ten si v sobotu poradil poměrem 9:0 s Jičínem, když každou třetinu vyhrál shodně 3:0. Nulu tak vychytala Karolína Červová, tři body si připsala Lucie Pilíková.

Nesmírně důležitý souboj čekal florbalistky Liberce a Olomouce. Za domácí crazy girls naskočila také extrenérka Lenka Bartošová a možná také její přítomnost přispěla k výhře 3:1, kterou Liberec opět potvrdil fakt, že byť aktuálně nestačí na nejlepší celky, pro sebe podstatné zápasy dokáže vyhrávat.

Oddechnout si mohou také v Ostravě. Ta hrála rovněž důležitý zápas se stále se zlepšujícím ELITE a o tom, že všechny body zůstanou v ČPP Aréně rozhodla až v poslední třetině. V té se totiž postupně trefily Nela Kapcová, Zuzana Šuranyiová, opět Kapcová a Vrlíková, přičemž ELITE nedokázalo na vývoj utkání reagovat a prohrálo 3:5. Společně s prohrou Vítkovic se tak dá čekat pořádně vyostřené ostravské derby.

Roli favoritek potvrdily florbalistky Bohemians. Proti těm sice do brankoviště Panthers zaklekla Kristýna Horňáková, jenže ani 28 povedenými zákroky nedokázala odvrátit prohru svého týmu v poměru 4:11. Zajímavé je, že byť favorit nastřílel jedenáct branek, tak nejvíce bodů zaznamenala Hana Poláková za jeden gól a dvě asistence, potažmo Bočanová s Kašparovou rovněž za asistence.

Pozici superfavoritek utkání potvrdily v posledním utkání víkendu florbalistky Chodova. Ty porazily Vinohrady 17:2, přičemž poslední periodu vyhrály poměrem 11:0. Hned osm bodů za pět branek a tři asistence si připsala Magdalena Klímová, minimálně čtyři body si připsaly ještě další čtyři florbalistky.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Náhodný kolemjdoucí napsal:

    Podle zápisů na on-linech neskutečná střelecká impotence Vítkovických hráček a zpeklaštěstí na straně Židenic.
    Je však pozitivní, že si ani týmy z elitní trojky (Herbadent, Vítkovice, Chodov) nemohou být jisty papírovými předpoklady…
    Otázkou však je, zda Židenice podaly nadprůměrný výkon, nebo zda Vítky své soupeřky podcenily a zda večer před utkáním neprodělaly nějaký teambuillding v baru…

    Chodov zcela evidentně beznadějně poslední „EsKáVéčka“ nepodcenil a před nastávajícím derby s Herbadentem si spravil střeleckou chuť.

    Derby Chodov – Herbadent tak bude zápasem o čelo tabulky, uvidíme, kdo nastoupí v brance „tygřic“, neboť krom reprezentační brankářky Jany Christiánové má zřejmě super formu i Karolína Červová, která by si za své letošní výkony zcela zřejmě zasloužila přízeň (nebo aspoň zápis do širšího kádru) repre trenéra…

  • Brno napsal:

    Nebojdte, jedna vlaštovka jaro nedělá… Ony ty Židenice zase spadnou na zadek. Stačí si počkat na výsledky tento týden 🙂

  • petr napsal:

    ja bych to se zidenicema nevidel tak cerne, oni totiz na tom zadku byly uz dlouho a klobouk dolu pomalu se z nej zvedaji, nemyslím tím jen vyhru s vitkama ale myslím ze posledni zapasy jdou pomalu nahoru…..take pomohlo zmenit vedeni v tymu…to v olomouci jsou z toho posrani az za usima, bodejt ne, kdyz dali tomu arogantnimu panovi moc….vzal si holky nove, kamarakdy a co ted??? odejde odejdou holky, s kym budou hrat, posrali to na cele care,….

Napsat komentář

*