Mladá Boleslav rozdrtila Tatran. Foto: Štěpán Černý Mladá Boleslav rozdrtila Tatran. Foto: Štěpán Černý
17. 11. 2016 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Boleslav zkazila Tatranu oslavy, Otrokovice s Ostravou mají důležité výhry

 



Už je to 25 let, co byl založen florbalový oddíl Tatranu Střešovice. Pražský klub si pro své oslavy vybral státní svátek a šlágr kola s Mladou Boleslaví. Oslavy se povedly, přišlo 610 divák! Výsledek už méně. Střešovice doma dostaly od silných Středočechů devět kusů a Boleslav i nadále vede superligu. Veledůležitá vítězství zaznamenaly v boji o play off celky Ostravy a Otrokovic.

Jiří Curney v euforii po brance vstřelené do sítě Tatranu. Foto: Štěpán Černý

Jiří Curney v euforii po brance vstřelené do sítě Tatranu. Foto: Štěpán Černý

Mladoboleslavští od začátku zápasu dominovali. Po první části vedli 3:0, v polovině zápasu už 5:0 a střetnutí nakonec dovedli v poklidu do vítězné konce. Třemi body se na vítězství podílel dobře hrající Pluhař. Do utkání zasáhl i brankář Tomáš Kafka, který po pátém inkasovaném gólu do sítě Střešovic nahradil Michala Rebra. Kafka, kterého čeká devátý světový šampionát, však prohru svého celku neodvrátil. Šlágr 11. kola ovládla Boleslav.

Proti Střešovicím skóroval i Tomáš Chroust. Foto: Štěpán Černý

Proti Střešovicím skóroval i Tomáš Chroust. Foto: Štěpán Černý

Přestřelka byla k vidění na pražské Děkance, kam přijela Ostrava. Klokani nezažívají úspěšné období a úvodní část prohráli 3:5. V prostředním dějství se však vybičovali k velkému výkonu. Za úvodních 92 vteřin překlopili výsledek na svou stranu, v další průběhu třetiny přidali tři góly a po dvou třetinách vedli 9:6.

Jenže ve třetí části přišel naprostý výpadek. Ostravané stáhli hru na dvě pětky a po šestigólovém představení v závěrečné periodě mohou slavit divokou výhru 12:9. V tabulce se tak posunuli na šesté místo a ještě mají zápas s Tatranem k dobru.

Polepšily si také Otrokovice, které jsou dokonce páté. Panthers doma před nabitým Štěrkovištěm (474 diváků) zdolali Liberec těsně 5:4. Vítězství panterů se zrodilo až v poslední části, Liberec totiž vedl před poslední dvacetiminutovkou 4:2. Jenže pak snížil Krchňáček, vyrovnání obstaral Sovják a silnou pětiminutovku domácích uzavřel vítězným gólem Petřík.

Vítkovice se nadřely na výhře s Kladnem. Středočeši činili vicemistrovi velké potíže. Vítkovičtí vedli už 4:1 a následně i 5:2, ale Kanonýři ve třetí třetině předvedli, že nechtějí z Dubiny odjíždět bez bodu. Díky třem gólům během čtyř minut bylo překvapivě srovnáno. Rozhodnutí tak přišlo až z čepele domácího zadáka Václava Komačky tři minuty před koncem.

Tuhý boj se odehrál také na Jižním Městě. Chodov v repríze semifinále play off přetlačil brněnské Bulldogs 6:4. Utkání ovlivnila řada vyloučení, Jiří Koutný navíc obdržel pětiminutový trest za hrubost. Chodovští se nakonec mohli spolehnout na duo Dóža – Tyl, které bylo u pěti branek domácích.

O důležité body se bojovalo také v Pardubicích. Domácí hráli s do té doby poslední Spartou. Utkání po 60 minutách skončilo remízou a rozhodnutí nepadlo ani v prodloužení. Jediným úspěšným exekutorem v nájezdech se pak stal Ondřej Svatoš, který vystřelil Pražanům bonusový bod a pomohl tak odlepit sparťany z poslední pozice tabulky, na kterou kvůli horšímu skóre spadl Liberec.

Výsledky 11. kola Tipsport superligy:

PARDUBICE – SPARTA 3:4n
CHODOV – BULLDOGS BRNO 6:4
OTROKOVICE – LIBEREC 5:4
VÍTKOVICE – KLADNO 6:5
BOHEMIANS – OSTRAVA 9:12
TATRAN – MLADÁ BOLESLAV 1:9


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*