ELITE sestupuje z extraligy. Facebook ELITE Praha
18. 11. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Další překvapení: ELITE porazilo Židenice, uspěl také Jičín v derby s Libercem

 



Extraliga žen opět v několika výsledcích překvapila. Židenice potvrdily, že navázat na nečekané vítězství je těžké a podlehly v prodloužení ELITE, Liberec zase nestačil v derby na Jičín, který tak pokračuje ve své zteči směrem k vyřazovacím bojům. Herbadent porazil Chodov 5:3.

Nejzajímavější výsledek kola se udál v Jičíně. Tamní FBK dokázalo, že to s útokem na play off myslí vážně a v derby to odnesl Liberec. Především díky čtyřem bodům Gabriely Žůrkové si Jičín připsal pátou výhru v sezoně a deseti kolech je na šesté pozici.

To Židenice potvrdily, že navázat na šokující vítězství je pořádně složité. Poté, co doma porazily Vítkovice 5:1 zamířily na palubovku pražského ELITE, ale zpět do Brna si odvezly jediný bod za prohru 1:2 v prodloužení, kterou zařídila vítěznou brankou Eliška Reischlová.

Zajímavý duel se hrál také mezi Herbadentem a Chodovem. První jmenovaný celek narazil poprvé v sezoně na elitního soupeře a čekala jej tak pravá zkouška ohněm. A nebýt třetí periody, tak by uspěl na výbornou, vždyť po čtyřiceti minutách vedl 4:1 a až v poslední části Chodov korigoval skóre na konečných 3:5 z jeho pohledu.

Ostrava zvládla před bitvou o Ostravu také moravské derby a ukořistila v Olomouci všechny body po výhře 8:2, o kterou se hned čtyřmi body zasloužila Romana Skácelová, která, jak to ve florbale často bývá, po svém jednozápasovém představení dostala chuť do hry a okamžitě se zařadila mezi opory týmu.

Vítkovice se vrátily na vítěznou vlnu, ale je vidět, že – byť s měsíčním zpožděním – na ně dolehla účast na Poháru mistryň. Účastnickým týmům vždy chvíli trvá než přivyknou normálu, Vítkovice to potkalo nyní. Novicky z Pantehrs sice porazily 8:1, jenže po dvou třetinách to bylo jen 2:0.

V posledním utkání si hráčky Bohemians poradily s Vinohrady, které porazily 7:3, ačkoliv se – podobně jako Vítkovice – v roli favoritek necítily úplně dobře a svou výhru potvrdily až v pozdějších fázích hry.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*