Florbalisté FBC Ostrava Florbalisté FBC Ostrava
19. 11. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Ostravské derby vyhrálo FBC! Vítkovicím nepomohl ani Komačkův hattrick

 



Florbalové derby v Ostravě nabídlo dva krásné obraty, 11 gólů a také senzační vítězství domácího FBC. Vítkovice sice vedla 3:1 a pak dohnaly dvoubrankovou ztrátu, nakonec ale slavili domácí díky gólu Filipa Hrabala z poslední minuty.

Vítkovice opět nastoupily bez Josefa Rýpara a i proto to při útočných manévrech trochu vázlo. Přesto se hosté dostali do dvoubrankového vedení, když si hlavně Komačka vzpomněl, jak se na šedém tarkettu střílí. Jenže domácí tým se nevzdal, stáhl sestavu na dvě pětky a na začátku třetí třetiny zavelel Matěj Smeták k obratu.

Během 2 minut a 29 sekund napadaly za Součka čtyři góly a stav byl rázem 5:3. Euforie ale domácím dlouho nevydržela a namísto dalších gólů přišla pasivní hra, kterou Vítkovice potrestaly. Tři minuty před koncem byl stav nerozhodný 5:5 a byl to hlavně gólman Klobučník v brance FBC, kdo měl víc práce.

Další obrat se ale nekonal. Rychlý kontr po levém mantinelu založil Malajka a vyslal Hrabala ke skórování. Gól 33 sekund před koncem derby rozhodl. Ostravské FBC je rázem na páté příčce tabulky s náskokem 8 bodů na play off. Vítkovice naopak ztratily třetí ze čtyř posledních zápasů.

Liberec přivítal doma Střešovice a narazil tentokrát na odhodlaného soupeře. Tatran se totiž po debaklu s Mladou Boleslaví soustředil na zisk tří bodů a ty z pod Ještědu odvezl.

Hosté ani jednou nepustili Liberec do vedení a už ve 3. minutě vedli 2:0. Nadějná pasáž pro domácí celek přišla na začátku druhé třetiny, kdy Valeš a Procházka vyrovnali skóre na 3:3. Euforii ale vzal domácím Brautfergerův gól, který následoval jen 21 sekund po vyrovnání. Do konce třetiny pak Střešovice odskočily na 3:6.

Liberec se sice snažil, zbraně nesložil, ale v poslední části už si hosté vítězství pohlídali. Hlavní zásluhu na něm měl Marek Beneš, který ke třem gólům přidal tři nahrávky a dostal se na průběžné třetí místo pořadí produktivity hráčů.

Sobotní výsledky 12. kola Tipsport superligy:

FBC OSTRAVA – VÍTKOVICE 6:5
LIBEREC – TATRAN 5:10


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Lukys napsal:

    Na zápase jsem osobně byl a líbil se mi.
    Pěkný zápas, ve kterém jasně byly Vítkovice lepší, avšak zafungovalo kouzlo florbalu a Vítkovice přestaly na tři minuty hrát, tak kvalitní tým jako FBC tohle dokázalo trestat a to nemluvím o tom, jak bylo produktivní, protože co střela, to gol a najednou zápas byl otočený.
    Vítkovice se semkly a šli za vyrovnáním , což se jim podařilo a už se jen čekalo, jak to dopadne či jestli bude prodloužení.
    Nakonec FBC vyhrálo, jediná trojminutovka zápasu rozhodla.

Napsat komentář

*