Kladno porazilo Spartu a slaví tři body. Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal Kladno slaví dva body. Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal
20. 11. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Brno si smlslo na Otrokovicích, Kladno přetlačilo Pardubice

 



Cenné dva body z Pardubic si překvapivě vezou florbalisté Kladna. Kanonýři hlavně díky výbornému výkonu gólmana Dominika Pecha vyhráli 5:4 v prodloužení. To brněnští Buldoci si v domácím prostředí nedělali žádné problémy a Otrokovice přejeli 8:3.

Pardubice už několik let marně čekají na postup do play off. Příliš se jim nevydařila ani první polovina této sezony a domácí zápas s Kladnem to jen podtrhl – neuběhlo ani 7 minut a podceňovaní Středočeši vedli už 2:0.

V jejich brance navíc čaroval Dominik Pech. Mladík, na nějž nezbylo místo v kádru Mladé Boleslavi, překvapivě dostává přednost před zkušeným Kladeňákem Tomášem Cmíralem. Odchytal všechny zápasy probíhající sezony a nyní se za důvěru parádně odvděčil.

Sokolům citelně chyběl mozek jejich útočné hry Jakub Burian a i kvůli tomu se poprvé prosadili až těsně před první přestávkou. Hned po pauze ale na trefu zkušeného Martina Zozuláka navázal mladý Daniel Škeřík. V 35. minutě šli Pardubice dokonce do vedení zásluhou Lukáše Gregora, gól do šatny ale pro změnu dalo Kladno a bylo opět srovnáno.

Podobný průběh měla i třetí třetina. Necelých pět minut před jejím koncem zajistil favoritovi náskok opět Gregor, v závěrečné powerplay ale zvládl srovnat Tomáš Nushart. Prodloužení trvalo jen 76 sekund. Ukončil ho kladenský Martin Holčák, který rozesmutnil 541 fanoušků v hale Dašická. Kanonýři se tak dotáhli na svého dnešního soupeře, oba týmy mají 11 bodů.

Brno v pátek potrápilo Chodov a slušnou formu potvrdilo ve výjezdním zápase proti Otrokovicím. Už po první třetině Buldoci vedli 4:1 a prakticky nebylo co řešit. Ve druhém dějství se navíc hned dvakrát trefil Jiří Koutný a 752 diváků na tribunách arény v Hodoníně se muselo dobře bavit.

V závěrečné dvacetiminutovce se utkání víceméně dohrávalo a Panteři hru vyrovnali. Dvěma góly si osladil jinak nepříliš vydařený večer hostující Martin Krchňáček, hattrick dokončil minutu před koncem mladší z bratrů Koutných. Buldoci se díky vítězství v tabulce bodově dotáhli na Otrokovice a dostali se o skóre na 6. místo.

Nedělní zápasy Tipsport Superligy

PARDUBICE – KLADNO 4:5 pp.
BRNO – OTROKOVICE 8:3


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*