Vinohrady se překvapivě radují z vítězství. Foto: Otakar Prášek Vinohrady se překvapivě radují z vítězství. Foto: Otakar Prášek
21. 11. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady poprvé vyhrály, Liberec podruhé selhal a téměř tisíc diváků vidělo výjezdy

 



Extraliga žen potvrdila, že je v posledních týdnech nepředvídatelná a zase o něco více zamotala svůj průběh. První ligovou výhru totiž zaznamenaly Královské Vinohrady, které porazily rozjetý Jičín. Liberec naopak podruhé v řadě citelně zaváhal a poté co tratil body proti Jičínu, tak podlehl ELITE, které je rázem v osmičce pro play off. Dva výjezdní zápasy v Milevsku a Uherském Brodě dohromady navštívilo 960 diváků.

Od ELITE se toho v sezoně příliš nečekalo. Poté, co jeho nejlepší hráčky zamířily do Bohemians a na opačnou stranu putovaly především juniorky, tak se spíše mluvilo o obcházení pravidel elitních soutěží a první výsledky nesehraného spojení byly špatné. Jenže v posledních kolech se hráčky nastartovaly a po sérii cenných výher jsou rázem na osmé pozici. V utkání proti Liberci si stále udržovaly náskok, v jeho polovině vedly už 4:1 a nakonec utkání získaly poměrem 8:6, za přispění hattricku Petry Noskové. „Od první minuty na hřišti hráčky plnily naše pokyny, byli jsme více na balonku a tvořili hru,“ pochvaloval si Jan Kratochvíl.

První výhru v sezoně slaví hráčky Vinohrad, které přemohly Jičín 5:4. Hosté se sice tradičně mohli spolehnout na své extraligou protřelé opory, vždyť Satýnková získala čtyři kanadské body ze čtyř možných, jenže nezvládli závěr utkání, nechali si dát dvě slepené branky a vyrovnat už nedokázali. „Máme za sebou bojovné utkání. V utkání zvítězil tým, který hrál kombinační hru, díky které si vypracoval více kvalitních střeleckých příležitostí,“ pochvaloval si kouč SKV Pavel Doubek.

Hodně se očekávalo také od ostravského derby. Vítkovice procházející herním útlumem, který je pro účastníka Champions Cupu typický, na rytířky ale dosedl se zhruba měsíčním zpožděním, naopak Ostrava jistě cítila šanci na cenou kořist. V utkání také svěřenkyně trenéra Robenka dvakrát vedly, jenže nakonec se ukázala kvalita na straně hostí, které dovedla k výhře čtyřmi body kapitánka Denisa Ferenčíková. Vítězové přesto ztratili dvě opory: zápas nedohrály Denisa Rtajová s Lenkou Kubíčkovou. „Už jsme si potřebovali trochu florbalově zaválčit, dostat do sebe trochu adrenalinu a místy i takového toho správného vzteku,“ hodnotil výhru 9:6 kouč Jiří Velecký.

Tématem víkendu byla výjezdní utkání. V tom prvním vyvezly extraligový florbal do Uherského Brodu Židenice a ukázaly jeden ze svých nejlepších výkonů v dosud ne úplně vyvedené sezoně. Po dvou třetinách držely skóre 4:4, v poslední části přeci jen Bohemians potvrdili roli favorita a dovedli utkání k výhře 8:6. „Před skvělou diváckou kulisou se hrál atraktivní florbal nahoru – dolů. Padlo 14 gólů, jsme spokojeni se třemi body, ale protože nejsme na takovou kulisu zvyklí, tak jsme byli zbytečně nervózní a klepaly se nám nohy,“ hodnotil Pavel Krbec. Zápas navštívilo hned 648 fanoušků!

S vývozem artiklu s názvem Extraliga žen uspěl také Herbadent. Ten si pozval Olomouc, dorazivší bez hlavního trenéra Petra Dadeje, do Milevska a přilákal 312 diváků. Ti viděli poklidnou výhru favorita v poměru 9:2, kterou řídila třemi body Lucie Pilíková. „Olomouc hrála aktivně a agresině celou dobu, takže utkání mělo celou dobu výborný náboj. náboj. Nám se dnes moc nedařilo ale zápas jsme si užily,“ nebyla úplně spokojená Markéta Šteglová.

Roli favorita bezpečně potvrdil také Chodov. Ten si v malém pražském derby poradil s Panthers 9:0, s tříbodovým přispěním Magdaleny Klímové a dvěma brankám její jmenovkyně Pláškové. „Druhý zápas trojboje jsme zvládly v klidu bez strachu o výsledek. Samotná hra byla místy bramboračkou vlivem našich trablů s technikou, na druhou stranu jsme předvedly několik velmi pěkných akcí, holky se uvolnily a zkusily si zase nové věci,“ hledala pozitiva Michaela Marešová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*