Mladá Boleslav ve druhé polovině zápasu nedala Chodovu šanci. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav Mladá Boleslav ve druhé polovině zápasu nedala Chodovu šanci. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav
23. 11. 2016 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Druhá a třetí třetina šlágru patřily Boleslavi. Chodov už zaostává o pět bodů!

 



Dlouho očekávaný šlágr 12. kola ovládla Mladá Boleslav. Po vyrovnané úvodní části, během které se dokonce Chodov propracoval do vedení, přebrali iniciativu Středočeši a v televizní dohrávce nakonec zvítězili 9:5. V dohrávce 4. kola pro změnu triumfoval Tatran, který si z Ostravy odvezl výhru 7:5.

Chodov měl lepší vstup do zápasu a už ve čtvrté minutě vedl. Po Krajcigrově srovnání to byli opět Pražané, kteří dokázali odskočit. V úvodním dějství navíc působili živějším dojmem. Klíčový okamžik pro domácí tak přišel v čase 17:52, kdy srovnal Pluhař na 2:2.

Od té doby Mladoboleslavští přebrali aktivitu a dařilo se jim také proměňovat šance. Ve 23. minutě se trefil Kološ, jen o pár desítek vteřin později zvýšil na 4:2 Gruber a výbornou pětiminutovku ze strany domácích uzavřel Novotný.

Chodov se sice díky dvěma kontaktním brankám dostal na dostřel, zvrat už ovšem Středočeši svému sokovi nepovolili. Naopak přidali další zásahy a vyhráli 9:5.

Výborným výkonem se prezentoval Josef Pluhař, jenž jednu branku vstřelil a na další tři přihrál. Skvělý dojem zanechali také tříbodový Jakub Gruber a brankář Boleslavi Lukáš Bauer. Mladá Boleslav má na prvním místě superligy 34 bodů, druhý Chodov o pět méně.

V úterý byla rovněž na programu dohrávka 4. kola mezi Ostravou a Tatranem. Střešovičtí zvítězili především díky skvěle zvládnuté druhé třetině, kterou vyhráli 4:1. V závěrečné dvacetiminutovce si už vybudovaný náskok pohlídali. Na třetím místě tabulky ztrácí Tatran na druhý Chodov čtyři body. Následovat bude reprezentační přestávka.

Dohrávka 12. kola Tipsport superligy:

MLADÁ BOLESLAV – CHODOV 9:5

Dohrávka 4. kola Tipsport superligy:

OSTRAVA – TATRAN 5:7

  • Jakub Gruber slaví jednu ze svých dvou tref do sítě Chodova. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav
  • Jan Natov v souboji s Tomášem Sýkorou. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav
  • Ani výkony Petra Pražáka, Martina Strachoty a Marka Vávry na lepší výsledek s Boleslaví nestačily. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    pro mě televizní zápas byl krystalickou ukázkou zmaru našeho současného florbalu – naprostá absence jakékoliv defenzivní kvality proti střeleckým hodům a nekvalitě brankářů – v tom naprosto nesouhlasím s autorem článku…o to více jsem zvědav na nadcházející ms

    • Kuba napsal:

      Souhlas, vystoupení brankářů tragické. Obrany děravé jak řešeto a hlavně slabé nasazení a důraz na souboj prvních dvou týmů tabulky. Asi je někde fakt něco špatně.

  • ronyk napsal:

    Doža, Kološ, Jelínek – hráli vůbec?

    • Kuba napsal:

      Patřím k těm, kteří moc neschvalují nominaci Kološe do Rigy, ale musím říct, že v tomhle zápase patřil k těm aktivnějším hráčům a měl tam pár moc hezkých momentů.
      Dóžu se Bolce podařilo příkladně vynulovat. Jelínek nehrál špatně, takový svůj průměr.

      • fanda napsal:

        všimnul jste si ale jedné věci – kološ s jelínkem celkem zvládali jednoduché situace a momenty , kdy nebyli pod presem. v momentě ale, kdy na ně chodov vytáhnul a zatlačil, dělali dost chyb a přesně tohle je čeká proti soupeřům na ms a to budu velice zvědav, jak si s tím poradí…a jejich kanada v zápase mě naprosto nezajímá, když v činnostech, které jsou pro ně klíčové a zásadní – propadají…

        • PetroF napsal:

          … krystalickou ukázkou zmaru našeho současného „rádoby experta“ florbalu – naprostá absence jakékoliv „myšlenkové“ kvality proti „vystřeleným bludům“ a pochybné „kvantitě komentářů“.

        • Kuba napsal:

          Máte pravdu. Bohužel Bolka je natolik dominantním týmem v naší lize, že její obránci nemají moc zažitou hru pod presingem. Kološ je spíše kreativní a útočně laděný typ obránce, na tvrdší hru pod tlakem se až tak nehodí a to je právě ten důvod, proč se mi do Rigy tolik nehodí. Tento rok budeme v klíčových zápasech rozhodně spíš pod tlakem, než že bychom my tvořili hru…

  • MB napsal:

    Ano hráli. .. Kološ 1+0 a Jelínek 1+1.

  • Kuki napsal:

    To vlezdoprdeleství rozhodčích mě bavilo. MB byla opravdu o úroveň níže, ale chvíli to vypadalo, že rozhodčí vlezou do zadku Bolce. Pískat umí, ale ta přetvářka byla opravdu hnusná!!!

  • Venca napsal:

    Tam byli nějací golmani ? Mück ta vypadl jak strašák do zelí, nebo jak Šumidub z Běloruska v Naganu.

Napsat komentář

*