Židenice mají solidní výchozí pozici Foto: Facebook Florbal Židenice
26. 11. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Čeká nás bitva o Moravu, překvapí Jičín? A co ELITE?

 



Mužská nejvyšší soutěž má přestávku kvůli světovému šampionátu, ta ženská ale pokračuje. A vzhledem k tomu, že díky předchozím výsledkům je pořádně zamotaná, tak se zajímavých duelů o nesmírně důležité body dočkáme také nyní. V moravském derby se utká Olomouc s Židenicemi, Jičín přivítá Ostravu a ELITE bude moci vzestup potvrdit proti Panthers.

FBK Jičín – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 14.30, Sportovní areál Jičín
„Jičín patří k těm nejpříjemnějším překvapením první poloviny soutěže, v minulém kole si ale zavařil nečekanou prohrou s Vinohrady. Na první pohled má stále ještě poměrně výrazný pětibodový náskok na deváté Židenice, jenže už v příštím kole dojde k jejich vzájemnému souboji, po kterém už mohou být Židenice před svým soupeřem. Na druhou stranu Ostrava ví, že pokud chce nahánět přeci jen o něco více klopýtající špičku než v minulosti, nic než tři body si odvézt nemůže.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

FBS Olomouc – K1 Florbal Židenice
Sobota, 19.30, SH Čajkaréna Olomouc
Moravské derby bude soubojem týmů, kterým se aktuálně nedaří. Židenice se přesvědčily, že jedna vlaštovka podzim nedělá a nedokázaly navázat na výhru s Vítkovicemi, Olomouc zase po slibném začátku vyklidila pozice pro účast v play off. Jedno je jasné, vítěz tohoto utkání by mohl chytit tolik potřebnou druhou mízu do zbývající poloviny základní části.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava
Vinohrady oslavily v minulém kole premiérové tři body, jenže teď je čeká výjezd z nejtěžších: na půdu současných mistryň. Ty si v minulém kole poradily s FBC Ostrava a chtějí zůstat na vítězné vlně před utkáním s Herbadentem, což by se jim mělo podařit.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 17.00, SH Jižní Město
Liberci vůbec nesedl prodloužený víkend a dvěma prohrami si pořádně zkomplikoval situaci. Navíc jej nyní čeká Chodov, který už nemůže rozdávat body, chce-li ještě pomýšlet na přední pozice v základní části. Tohle není pro hráčky od Ještědu vůbec dobrá pozice.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

FBŠ E.P. Bohemians – Herbadent FK Jižní Město
Neděle, 17.00, SH Děkanka
Herbadent zvládl duel s Chodovem a čeká ho další těžká zkouška v podobě Bohemians. Klokanky nepříjemně kousaly už v prvním vzájemném utkání, nyní budou navíc mít výhodu domácího prostředí. Na druhou stranu svěřenkyně trenérky Šteglové ukázaly, že se s nimi musí počítat a navíc, v dosavadním průběhu soutěže neztratily ani bod.
Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době

ELITE Praha – Panthers Praha
Neděle, 20.00, SH Děkanka
ELITE prožilo nevýrazný začátek sezony a inkasovalo několik poměrně tvrdých porážek, jenže se vzpamatovalo a už je osmé, tedy na pozici postupujícího celku do play off. Pokud se ale ELITE chce udržet v pelotonu, který si to pravděpodobně rozdá o tři místenky ve vyřazovací části, tak s Panthers body nemůže ztratit. Zde se hodí otřepané, že pro oba celky jde o zápas pravdy.
Tip Florbal.cz: Výhra ELITE v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*