Nela Havlíková míří na své první zahraniční angažmá. Foto: Facebook FbŠ Bohemians
28. 11. 2016 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Herbadent zkolaboval ve třetí části a prohrál, Židenice vezou tři body z Olomouce

 



Extraliga žen opět překvapila. A nutno říci, že se ještě více zamotala, opět se potvrdilo, že v ní aktuálně nemá nikdo nic jisté. Herbadent totiž poprvé ztratil body, přesto, že nad Bohemians vedl už 4:0. Moravské derby vyhrály Židenice, které se tak dostaly před Liberec na osmou příčku zajišťující play off.

Měl to být šlágr víkendu a svůj úkol splnil dokonale, byť to tak na začátku druhé části nevypadalo. Herbadent totiž nad Bohemians vedl již 4:0. Jenže ve 45. minutě Bohemians poprvé srovnali a byť ještě Kubišová stihla Herbadentu vedení vrátit, tak vzápětí vyrovnala Rybičková. Rozhodnutí přišlo v 57. minutě, kdy se trefily Poláková s Havlíkovou, na což již Herbadent nestihl zareagovat a poprvé tak padl. „Po prospané první třetině, kdy jsme nebyli schopni plnit taktické pokyny, jsme se ve druhé třetině zlepšili a dokázali ji vyhrát 2:1. Ve třetí jsme zápas se štěstím dovedli do vítězného konce,“ hodnotil zápas trenér Bohemians Pavel Krbec.

Relativně spokojeni mohou být také v Židenicích, jejich výkony jsou sice jako na houpačce, ale při souhře všech okolností se vyšvihly už na osmé místo extraligové tabulky. V moravském derby, které zaujalo šesti vyloučeními v poslední části, totiž porazily Olomouc 2:1. „Byla to bitva, která se mohla zvrtnout na obě dvě strany. Dneska jsme to ubojovaly, ale mohlo to vyjít oběma týmům,“ řekla k utkání Petra Prouzová.

Se čtrnácti body je na sedmé příčce ELITE. Celek, který byl po úvodních kolech odepisován totiž dokonal svůj přerod a v malém pražském derby porazil Panthers 5:4, když dokázal zápas otočit z nepříznivého skóre 0:2. Lví podíl na tom měla švédská obránkyně Sara Ryman, která se dvakrát prosadila. „Utkání začalo velice ostře aneb povolit – přitáhnout. Bohužel jsme si nechaly dát na začátku zbytečné góly a musely jsme soupeře dotahovat. Naštěstí hráčky začaly plnit taktické pokyny a přistupovaly k hráčkám tak, jak měly,“ pochvalovala si trenérka Marcela Urbanová.

Aktuální situace od šestého místa níže se dá asi nejlépe demonstrovat na příkladu Jičína. Ten nyní podlehl Ostravě – šestibodovým zápisem se o to postarala především Nela Kapcová – a přesto, že v minulém kole porazil v derby Liberec, tak je nyní sice šestý, ale pouhé dva body od deváté příčky na kterou se při souhře výsledků může propadnout už po příštím kole. I taková je nyní nejvyšší ženská soutěž. Samotné utkání s Ostravou se rozhodlo už v první části, kterou hosté vyhráli 4:0. „Zápas na jednu bránu. Aktivní obrana byla dneska hodně efektivní, mrzí mě jen, že ze zápasu nedokážeme vytěžit více, což se pak negativně projevuje v pro nás těžkých zápasech s týmy z TOP 4,“ myslel Jakub Robenek dopředu.

Roli výrazných favoritů potvrdily celky Chodova a Vítkovic. Chodov porazil Liberec 9:0, dvě branky vstřelily Jana Vávrová s Petrou Beránkovou. „Opět zápas, ve kterém jsme si mohly otestovat hlavně naše útočné schopnosti a dovednosti. Myslím, že holky zápas bavil, i když mně vadily mnohé bezstarostně nedotažené akce, absence černé práce před bránou soupeře,“ kritizovala trenérka Chodova Michaela Marešová.

Podobně naložily s rolí favorita také Vítkovice, které sice nemohly využít několik stabilních hráček základní sestavy, přesto si došly pro klidné vítězství 9:1. Třemi body k tomu pomohla dvojice Adéla Pantělejevová – Zuzana Halfarová. „Tyto zápasy jsou prostě o tom, jak k nim holky přistoupí a jak si to nastaví v hlavě. Dnes jsme byli mizerní v zakončení. Věřme, že v úterý bude náš výkon po všech stránkách lepší. Nikomu neděkuji, tyto zápasy mě v neděli prostě nebaví,“ byl hodně kritický Dušan Dudešek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Barunka napsal:

    Židenice vezou 3 body z Olomouce, ale Morava jako Morava, že jo…

  • tom napsal:

    To se ví že Morava je Morava, kdo se byl podivat na derby musel byt spokojen s bojovnosti a s nasazenim olomouckych devcat, myslím, že zapas si zaslouzil v normalni dobe remizu , krom bojovnosti to al nemelo se sportem..MYSLÍM KOLEKTIVNIM sportem nic spolecneho ani na jednu stranu, olomouc jedna nahravka a druha zahozena, bez myslenkovita hra holky nevedi co delat, zidenice nehraly vubec nic , zadna strela a kdyz po 12 minutach jedna strela tak gol…za 1.tretinu mely dve strely, olomouc jich mel vic ale … poradatele by jim postavit branku na hazenou. Kdo byl na vice itkanich a hlavne na utkanich z kraje a priprave musi uznat , ze olomouc jde s vykony po stupinku dolu, holky ktere hraly prim -nebo ktere patrily k tem oporam najednou nevedi co delat, zacinaji tapat na hristi, vzdyt neni mozne aby tak zkusena hracka nahravala pred prazdnou brankou, no je na zamysleni co Dadej s timto tymem udelal a udela……..machrovani budeme do čtvrteho mista to bylo hezke, vedeni se to moc hezky poslouchalo a ted kouka jak ctvrte misto je nekde za humny….co jsou to ve vedeni za lidi, ze neumi priznat svou chybu, ze jim nejde oto aby pritahnuli vic divaku?? aby divaci videli trosku hru, kterou kdyby holky pridaly k bojoovnosti tak by bylo super. Nevadi jim, ze hrozi 1. liga?? Uzasne jak se holky rozvicovaly, protahnuti rozchytani golmanky vse ok ale co to cviceni na pulce??? paneboze Dadej je uci nahravky na stojiciho?? no pak to tak vypada a kdyz pry to trenuje kazdy trenink 20 min nooooooo super trener. Vsak on tem holkam ukaze jak se ma hrat s jeho vedenim opravdu projedou ne do 1 ligy ale az do druhe…..Styd te se cele vedeni , jo a klidne si z tohoto delejte houby vzdyt vam o nic nejde, holky se na hristi trapi, divaci fandi bojovnosti ale kazdy vi ze hra neni …

    • jana napsal:

      Paneboze Tome kdypak jsi se probral??? to se tady pise od prvopocatku a vedeni si z nas dela jen p…l. Vlastne i z holek…….ti se trapi, mrzi je to ale kdyz neni natrenovano nejde si nahrat………navic jednani trenera s nekteryma holkama no to je neco, pravda, se svyma oveckama to jedname jako v bavlnce…..je to tym dvou tvari, je to samozrejme spatne. Ale co mne udivilo je jeho kometar k zapasu… Dnes jsme byli florbalově lepším týmem, . Asi zbytecne se k tomuto vyjadrovat, tento clovek nevi vubec nic o jak ty pises kolektivnim sporte, ale na druhou stranu vi jak lhat a oblbovat vedeni, jak si umet vymyslet ty jeho nesmysly a pod…..podotykam muj nazor

      • Sparťan "12" napsal:

        Plejáda pana Dadeje – FUTURE (sekretář a finanční potíže), HRANICE (finanční zpronevěra a pod jeho trenérským vedením zadupání hry a talentů pod zem), OLOMOUC (ještě větší herní mizérie, než v předchozím období)

        Chování pana Dadeje – arogance, teoretické kecy, ale problém je, že když to pak neumí přetavit do tréninku, či do hry a nedokáže stmelit ani kolektiv k bojovnosti, tak je to k čertu

        Nicméně – je třeba poznamenat, že nejvyšší soutěž žen v podání celků od 5. příčky dolů – to prostě obecně oči bolí a na trénování takových celků je opravdu třeba pevných nervů a zápalu … to jen tak obecně, ale tím se určitě neomlouvá NESCHOPNOST pana Dadeje …

        • petr napsal:

          To s tebou naprosto souhlasim, zajimave na tom však je, že to všichni vědi jen ne členove olomouckeho vyboru a členu .
          Souhlas i s trenovaním celku od 5. příčky je to boj ale v každem pripade si myslím, ze alespon nejaka nahravka a nejaky koncept by to melo byt, vzdyt to co Ol predvadi je vazne uroven nekde 2 ligy a to opravdu neprehanim, a to v 2. lize si nektere celky umi nahrat, nerikam vsechny ale jsou takove muzstva….trenuji 1 tydne a umi vic??????????? je to s podivem….Pozdav pro pana predsedu a jemu nejbližší, jste profici…………ale ostudni profici Petr K.

        • jiný petr napsal:

          V rámci obsahu prvního odstavce upozorňuji, že Dadej na finančních potížích SSK Future nenesl podíl. Nastupoval tam jako sekretář v době, kdy klub již potíži procházel a byl tam jen pár měsíců do sloučení se Spartou. Ze své pozice finance neovlivňoval. Pád Future byl důsledkem obtížného financování po zavření Jarocha.

          K dalším věcem se vyjadřovat nemohu, nicméně střípkem do skládačky je následující fakt. P. Dadej před lety pořádal v Hranicích či v Přerově turnaj pro elévy a žáky, na který zval vybrané týmy. Nazval ho neoficiálním mistrovstvím republiky, což jsem považoval za nadnesené a troufalé gesto.

  • libor napsal:

    ale tady preci nejde o to co dadej byl, to si kazdy muze zjistit, tady jde oto co dadej dela s tymem FBS Olomouc, pořad se tady pise jedno a to same, je pravda ze holky jsou z vykonostne dole co se tyce hry , bojovnost ta je zdobi ale to by asi mal bojovat kazdy za extraligu, herne to je jedno z nejhorsich muzstev.Kdyz budeme brat vykonost lonske sezony ktera nebyla take nic moc tak alespon herni uroven byla lepsi. Dadej neni v zadnem pripade prinosem a nikdy nemuze byt. Nejde do mi dohlavy že talentovane hracky sedi na lavicce, viz. mlada golmanka, to se bude stavet na starych, ktere mimochodem maji status za sebou????nejde jen o golmanku ale kde je perspektiva?? tady se nebuduje tym, ktery by mel v budoucnu neco predvest, ty holky zacnou od sameho zacatku, preci sportovec ktery nehraje nemuze se nikam posunout, to je proste takovy zakon pane head trenere. a zvlaste to plati o brankarich….ale vy jste vlastne chytal a tak alespon to by ste mel znat……..ale vidim ze ani to ne. holky ktere loni rozhodovaly zapasy neumi vystrelit na branu, nechci jmenovat devcata, protoze by si to mohly spatne vysvetlit, ony za to do jiste miry nemuzou, pokud netrenuji co maji delat na hristi tak se do toho nikdy nedostanou., a ignoraci , machrovanim,vymysly to pane Dadej asi nikam nedotahnete nikdy. Tak premyslim co jste za cloveka, kdyz neumite uznat ze namate na trenovani a dobrovolne neodejdete, kdyz uz je tam neschopnost vedeni vas odvolat……

  • tom napsal:

    tak a mame to tady vsicni od zacatku sezony spocitane……….vsichni jsme blazni a divame se asi na jinou soutez, prosim vas mohlo by napsat olomoucke vedeni kde se hraje vlastne extraliga?? chodime asi na jine utkani…takovy chaoz z obou stran a vy napisete tohle??? no ale ani se k tomu nikdo nechce podepsat co??? tak asi pani Eva Stručovská napsala informace jak to videla, ŠKODA ŽE NIKDY NEHRALA FLORBAL a nemel nikdy nic s timto sportem spolecneho, vy jste doopravdy blazni, chvalite za tolik proher v rade za sebou a o skore se nebudu ani vyjadrovat….nikdy jsem se nezucastnoval techto komentaru ale kdyz vidim jak tito maji z 99% pravdu a vy si stejne melete svou……neco neuveritelneho, vy kdyby jste prohrali 30:0 tak napisete rali jsme vyrovnanou partii holky se zlepsuji………..ach ach olomouc

Napsat komentář

*