Vítkovice porazily Herbadent a jsou v čele extraligy. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
30. 11. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ovládly televizní šlágr 6:3 a jsou v čele

 



Výsledek možná není tak jednoznačný, ale televizní šlágr a přímý souboj o první místo měl poměrně jednostranný průběh. Domácí Vítkovice držely hostující Herbadent po většinu utkání na uzdě a nakonec zvítězily 6:3. Přes nečekanou porážku s Židenicemi tak po první polovině sezony vedou tabulku nejvyšší soutěže s tříbodovým náskokem právě na Herbadent.

Na začátku utkání byli domácí aktivnější a hostující brankářka Karolína Červová tak byla více v permanenci. Úvodní převahu nakonec Vítkovice využily v čase 4:41, když se důrazem na velkém brankovišti prosadila Michaela Šponiarová.

Nadlouho to ale bylo z domácí strany vše. Nedalo by se říci, že by Herbadent utkání dominoval, ale přesto se ještě do konce úvodní třetiny dostal do vedení. Nejprve proměnila dlouhý lob Bobotové v branku Kubišová a v závěru třetiny, poté, co Pražanky ubránily přesilovou hru, je poslala do vedení Machková dobře umístěnou ranou.

Do druhé třetiny opět nastoupili aktivněji domácí a odměnou jim bylo vedení. Nejprve se prosadila Klapitová, která mimochodem slavila 22 let, a vzápětí vyšla tvrdá rána Niemcové. Za další tři minuty bylo pro Pražanky ještě hůře, to se tečovanou ranou prosadila Klára Kociánová.

Hra se poté vyrovnala a ke slovu se dostal také Herbadent, jenže v bráně dvakrát čarovala Vávrová, dočasná jednička při zranění Lenky Kubíčkové. Kapitulovala až při dobře umístěné střele Billé v 37. minutě.

Na začátku třetí třetiny nejprve nevyužila velkou šanci Surá, aby z následného protiútoku skórovala Paloncyová. Domácí hráčky prakticky celou poslední část kontrolovaly a nepustily Herbadent do tlaku, který by tak moc potřeboval. Sedm minut před koncem přišlo vyloučení Ferenčíkové, které ale hostující hráčky nevyužily, a vzápětí jim šestou branku vstřelila Zuzana Halfarová.

Vítkovice tak zvítězily 6:3 a po polovině základní části mají 33 bodů a tříbodový náskok právě na druhý Herbadent, se kterým se paradoxně utkají v Praze už tuto neděli.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*