Vítkovice s Herbadentem čeká třetí vzájemné Superfinále. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
3. 12. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Ve stínu šampionátu se bude bojovat o čelo i play off

 



Extraliga žen se na následující dny přesunula do pozadí kvůli mužskému světovému šampionátu v Rize. Svým způsobem je to ale škoda, protože v ní nastanou tuhé boje. Už v tomto kole si to znovu rozdají Vítkovice s Herbadentem, Olomouc vyzve Panthers a především se proti sobě postaví Židenice s Jičínem. Je tedy jasné, že se bude na co dívat.

Panthers Praha – FBS Olomouc
Sobota, 16.00, STODOLA Aréna Střešovice
První a hned velmi důležité utkání. Olomouc soutěž dobře začala, jenže poté se jí přestalo dařit a zdá se, že ztrácí kontakt s elitní osmičkou. Pokud chce udržet kontakt, musí zvítězit. Totéž ale platí pro domácí, kteří se zatím prezentují aktivním florbalem. Právě to, v kombinaci s domácím prostředím, může rozhodnout.
Tip Florbal.cz: Výhra Panthers v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – FBŠ E.P. Bohemians
Sobota, 18.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Liberec je v problémech a postupně ztrácí pozice a klid, který si zajistil úvodními důležitými výhrami. Bohemians naopak složili Herbadent a jediným zápasem, který jim vyloženě nevyšel, tak zůstává duel s Vítkovicemi v Ostravě. Pokud chtějí nadále promlouvat do bojů o nejvyšší příčky, tak nemůžou ztratit ani bod.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Ostrava pro letošní sezonu zvolila večerní začátky zápasů, jenže duel s Chodovem má všechny atributy k tomu, aby se na něj vyplatilo zajít. Proč? Aktivní hra Ostravy, umocněná prostory ČPP Arény by Pražankám mohla dělat problémy. Navíc u nich platí podobná matematika jako u Bohemians: nesmí ztrácet body, pokud chtějí zůstat v úzkém kontaktu se špičkou.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – ELITE Praha
Neděle, 14.30, TJ Sokol Vinohrady
ELITE prožilo špatný začátek sezony, jenže pod vedením Marcely Urbanové s Janem Kratochvílem našlo svou tvář, uhrálo si důležité body a rázem je na příčkách zaručujících play off. To by se nemělo změnit ani nyní, byť Vinohrady určitě nedají svou kůži lacino.
Tip Florbal.cz: Výhra ELITE v základní hrací době

Herbadent FK Jižní Město – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 16.00, SH Jižní Město
Trochu to připomíná play off, ale jsme stále ještě v polovině základní části. Každopádně nedělní utkání by mohlo být jiné než to úterní, ve kterém byly pasáže, kdy Vítkovice Herbadent ke kloudným akcím příliš nepouštěly. Naopak lze čekat tuhý boj, který by se nemusel rozhodnout v základní hrací době.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v prodloužení

K1 Florbal Židenice – FBK Jičín
Neděle, 17.00, MSH Vodova Brno
Jičín je ukázkovým příkladem toho, co s ambicemi na play off může udělat jedno nepovedené utkání a souhra okolností v ostatních zápasech. Při vší úctě k němu totiž zatím prakticky „ztratil“ jeden bod s Olomoucí a prohrál s Vinohrady, jenže i tak málo stačilo k tomu, aby se rozplynul jeho poměrně pohodlný polštář, který jej držel v osmičce pro play off. Na druhé straně pak stojí Židenice, které trpí nevyrovnanými výkony. V Brně se každopádně odehraje zajímavé utkání.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v prodloužení


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*