Vítkovice s Herbadentem čeká třetí vzájemné Superfinále. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
5. 12. 2016 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice jdou na čele soutěže do trháku, důležité výhry pro Panthers s Židenicemi

 



Ve stínu probíhajícího mužského světového šampionátu se odehrálo třinácté kolo nejvyšší ženské soutěže. Po několika kolech se neudálo vyložené překvapení, podle předpokladů se ještě více zamotal boj o play off. Po prohře s Židenicemi definitivně ztratil bodový polštář Jičín, do boje o play off se výrazně přihlásily hráčky Panthers, které porazily Olomouc. Po druhé výhře nad Herbadentem v jednom týdnu jdou na prvním místě do trháku hráčky Vítkovic.

Duely mezi elitní čtveřicí jsou kořením nejvyšší ženské soutěže a jinak tomu nebylo ani ve druhém utkání Herbadentu s Vítkovicemi. Pražanky vedly dokonce 3:1, jenže nezvládly poslední třetinu a nakonec prohrály stejně jako v úterý 3:6. Klíčovou hráčkou pro obrat Ostravanek byla kapitánka Denisa Ferenčíková, v klíčové fázi zaznamenala 3 body.

Nesmírně důležitý zápas se hrál v Židenicích, kam přijel Jičín. V první periodě branka nepadla, ale během osmi minut druhé třetiny domácí hráčky prakticky rozhodly utkání. Na tři slepené zásahy totiž Jičín nedokázal odpovědět, byť během pěti minut třetí periody stáhl skóre na konečných 3:2 pro domácí.

Do boje o play off se přihlásily florbalistky Panthers, které porazily Olomouc 5:3. Základ položily v první polovině utkání, kterou vyhrály 3:0. Olomouc se poté probudila, jenže svěřenkyním trenéra Petra Dadeje se nepodařilo dostat blíže než na 2:4 z jejich pohledu. Velkým problémem může být, že už tak úzký olomoucký kádr ztratil v Praze dvě hráčky: Kateřinu Peterkovou a Alici Pavlíkovou.

Výborný výkon Sary Ryman, která si zapsala pět bodů za branku a čtyři nahrávky, nasměroval ELITE k těsnému, ale nesmírně důležitému vítězství nad Vinohrady. ELITE v průběhu utkání ztratilo náskok tří branek, v závěru ale právě díky švédské legionářce podruhé otočilo utkání ve svůj prospěch na konečných 5:4.

Blízko překvapení byl Liberec. Ten trápil Bohemians a ještě deset minut před koncem držel nerozhodný stav v poměru 4:4, jenže v posledních minutách se trefily postupně Poláková, Bočanová a znovu Poláková, což znamenalo výhru 7:4. Bohemians tak jsou v tabulce druzí se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Vítkovice.

Chodov sice přijel do Ostravy se zpožděním, odvezl si ale zpět do Prahy všechny body. V poměrně pohledném utkání, ve kterém si přišli na své především vyznavači ofenzivního florbalu, padlo celkem dvanáct branek a Chodov zvítězil 8:4. Za zmínku stojí výkon Romany Skácelové, která si zapsala 3 + 1 a účastnila se tak všech branek svého týmu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • jana napsal:

    muj pozdrav miri do olomouce, ke hre se vyjadrovat nechci a nebudu, je skoda tech zraneni ale i s tim se musi pocitat, jen mne zarazi sestava ol…..trosku jsem si to zjistovala a nestacila se divit, kdyby mi to nekdo byl ochoten vysvetlit, olomouc pousti hrasky na stridavy start v dobe mistrovskeho utkani????? to je neco tezko uveritelneho, kontaktovala jsem kamaradky a opravdu. Vite Ostrava dava prilezitost co nejvice mladym holkam ale olomouc jen povida jak buduji novy tym ktery bude perspektivni do budoucna…..proto mlade jdou na stridavy start aby si zahraly a v extralize-kde by mely ziskat nyni co nejvic zkusenosti ohrivaji lavicku……..tak to je dalsi super tah od Dadeje potazmo celeho vedeni, i kdyz ti asi do toho moc nelmuvi je to vec trenera…..

    • libor napsal:

      no mozna bude nejlepsi nechat byt olomouc olomouci, jak bylo jiz psano, stejne tim nic nezmenime pokud to nebudou chtit menit ti hlavni akteri. Nepreji jim to ale v soucasne dobe neni jine vychodisko jak 1. liga, pokud nenastane nejaka zmena tak je nevyhnutelna. Moc moznosti ke zmene neni. kdyz se podivate na par poslednich zapasu zjistite ze holky ktere davaly branky z nemozneho ted netrefi branku nedokazi poradne vystrelit. Tak ze ja na ol florbal zatim nepujdu co bych tam hledal, jen videl porad jedno a to same??? to je mi milejsi kouknout se na jiny klub ktery chce neco dokazat, treba i ta ostrava…..joooo a kdo vi jestli pak golmanka nebude pristi rok chytat proti olomouci..to bude super, tri holky uz tam hraji, ted prisla golmanka…olomouc versus olomouc…….samozrejme jeste ty musi postoupit a ty spadnot…nabizi se otazka kdo to ma pravdepodobnejsi…..

  • petr napsal:

    no myslís asi mladou frankovou…..a cemu se divis??? tam si alespon zachyta a ma radost ze hry…to v ol ji dava trener jasne najevo co si o ni myslí….viz stridani po prvni tretina po dvou golech, ktere jak vsichni vime nebyly uplne jeji…..na to zapas doma, kluzova horela jak papir a stridana nebyla, naopak dadej ji objimal jako kdyby nevim co a na to byla vyhlasena nejlepsi hrackou…to ji dava dadej jasne najevo kde je a kde zustane, takze moje rada ikdyz ji bude skoda odejdi z olomouce tam kde te to bavi a kde te berou jako stejnou soucast tymu, v ol tam otom jen kecaji ale vsichni snd vidi jak to tam je a nejen u golmnky…a navic chytala za ol 3 zapasy kde muze ziskavat zkusenosti do budoucna????? jedne zapas a tri stop to je ten dobry kurz dadeji????? podle mne jsi trdlo—–ale myslim si uplne jine slovo

Napsat komentář

*