Daniel Šebek proti Finům senzačně vyrovnal, Češi ale nakonec v semifinále prohráli. FOTO: Martin Flousek, Český florbal.
11. 12. 2016 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Rozhodly detaily, říká po semifinálové smůle Daniel Šebek

 



V semifinále v čase 54:20 po skvělé akci vyrovnal a celá česká reprezentace už směřovala do prodloužení. Mnoho důvodů k oslavám ale po zápase střelec posledního českého gólu Daniel Šebek neměl, Finsko sedm vteřin před koncem rozhodlo o postupu do finále. Bezprostředně po semifinále jsme se českého reprezentanta ptali na smolnou prohru.

Daniela Šebka mohou diváci na probíhajícím mistrovství světa v Rize vídat na levém křídle první české formace po boku Matěje Jendrišáka a Jiřího Curneyho. Elitní český útočník působící na klubové úrovni za slavný švýcarský celek Wiler Ersigen v semifinále letošního šampionátu vstřelil pravděpodobně jednu ze svých nejdůležitějších branek v reprezentaci.

Šebek proti Finsku dostal pět minut před koncem od Jiřího Curneyho míček za soupeřovu branku. Český útočník se přes ruku vytočil před gólmana Eera Kosonena a senzačně vyrovnal na 3:3. V čase 59:53 ale vítězství Finům přiřkl přesnou bombou Eemli Salin.

„Proti Finům byl zápas vyrovnaný od začátku až do konce. Rozhodly detaily. My jsme tam měli šance, oni taky a na konci to zkrátka trefili. Rozhodla jedna chyba, jeden gól,“ viděl jasně důvody porážky Šebek.

Takto těsná prohra nicméně bezesporu velice mrzí, což český útočník potvrzuje slovy: „Teď to bolí, možná to bude bolet ještě déle, ale my se na zítra připravíme.“

V zápase o bronz bude určitě nesmírně důležitý fakt, zdali dokážou Češi na těsnou prohru s Finskem zapomenout. Dnes čeká reprezentaci na šampionátu od 13.45 (14.45 místního času) poslední utkání se Švýcary.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*