VŠECHNO NEBO NIC: Olomoucké florbalistky už musí jen vítězit Foto: FBS Olomouc
11. 12. 2016 Extraliga žen (15) KOMENTÁŘŮ

Olomouc vyhrála s Vinohrady naději, Jičín zabral a zkomplikoval pozici Liberce

 



Nejvyšší ženská soutěž nebrala ohled na mužský světový šampionát a odehrála své čtrnácté pokračování. Elitní týmy si pohlídaly vítězství a vzhledem k tomu, že Bohemians přemohli Ostravu, tak ještě navýšily odstup na pátou příčku. Naopak v boji o play off se přiostřilo: Jičín zabral proti Panthers a Olomouc využila dost možná poslední šanci proti Vinohradům.

Z pohledu tabulkového postavení se nejzajímavější zápas víkendu hrál v Jičíně. Tamní FBK totiž přivítal Panthers a moc dobře věděl, že potřebuje bodovat, aby si zachoval solidní pozici v boji o play off. Nakonec se mohl spolehnout na úderné duo Žůrková – Satýnková a vyválčil výhru 4:3, byť jeho hráčky málem přišly o kompletní čtyřgólový náskok.

Do boje o play off se na poslední chvíli přihlásila také Olomouc. Ta doma hostila Vinohrady a byla v prakticky totožné situaci jako Jičín: jenom výhra jí zachovávala reálnou šanci na nejlepší osmičku. A vyhrát se také svěřenkyním trenéra Petra Dadeje, které trápí rozsáhlá marodka, podařilo, byť s odřenýma ušima. O třech bodech totiž rozhodly až čtyři minuty před koncem dvěma slepenými brankami, kterými otočily utkání z 3:4 na konečných 5:4. Třemi body se blýskla Jitka Oháňková.

Dařilo se také exolomoucké Adéle Pantělejevové, která čtyřmi gólovými příspěvky řídila výhru Vítkovic 10:2 nad Libercem. Crazy girls jsou vůbec v obtížné situaci: trápí je rozsáhlá marodka a propadly se už na desáté místo, přičemž na osmé Židenice ztrácí tři body, na ELITE s Jičínem už pět. Tradičnímu klubu tak opět reálně hrozí, že přijde o play off, přičemž jeho situace je od pohledu ještě vážnější než loni, kdy se sice papírově dostal do bojů o medaile až v posledním kole, ovšem asi reálně nešlo kalkulovat s tím, že později sestupující Tatran porazí venku Vítkovice.

Zajímavý zápas se obecně očekával od souboje Bohemians s Ostravou. Pražanky trápí vstupy do utkání, Ostravankám zase chybí ještě tak jeden a půl stupínku k tomu, aby mohly hrát s elitní čtveřicí vyrovnanou partii. Obojí se v utkání potvrdilo: Bohemians prohráli první třetinu, aby vzápětí Adéla Bočanová zavelela k obratu na konečných 4:2. Dlužno ale podotknout, že oba trenéři velmi dobře hodnotili celoplošnou hru Ostravy.

Chodov získal tři body proti Židenicím, Brňanky ale nedaly svou kůži lacino a, podobně jako proti Vítkovicím, také proti lvicím bojovaly do posledního dechu. První perioda skončila bez branek a na gól Řepkové dokázala odpovědět Svobodová. Definitivní jistotu a vítězství 4:1 tak Chodov získal až v poslední desetiminutovce, kdy se trefily Tožičková a opět Urbánková.

Podařený zápas odehrál Herbadent, který dal zapomenout na předchozí nezdary a s ELITE si poradil jednoznačně 10:3. Šesti body se blýskla Denisa Billá, která tak s 35 body vede kanadské bodování soutěže před Terezou Urbánkovou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • jana napsal:

    konečně olomouc ma 3 body, byly to nervy ale 3 body jsou doma, no asi neumime vyhrat normalně, kdyz uz souper je bezzuby tak z toho udelame drama dvouma lacinymy goly , asi to tak maji narizene, vedeme tak dostaneme goly z poloviny hriste..mimochodem golmanka je musela videt…..skoda ze pan predseda neslysi pri pohybu mezi lidmi co se rika, bud neslysi nebo nechce slyset. ale na druhou stranu budme radi za 3 body , uvidime jestli nam pomuzou ale alespon je jadeje. Muj vzkaz pro Martinu Frankovou, podle toho co se rikalo v sobotu na hale, doporucuji ti aby si co nejdrive odesla z tohoto klubu, pan Dadej ti dava jasne najevo co si o tobe mysli a tohle neni jednani trenera s hrackou..mimochodem s hrackou ktera mela take podil ze se letos hraje extra, ano forma nemusi byt takova jako v loni ale takovou jakou ma Kluzova mas snad take a potom co se doslycha ze vsetina mas urcite navic jak zahrivat lavicku , mimochodem aby trener rekl ze chytas a tesne pred zapasem te odvolal to se jen tak nevidi….

  • petr napsal:

    naprosto souhlasim, 3 body maji cenu zlata ale myslím si ze stacit nebudou kdo vi, stat se muze vse je to sport—-.
    No a k te golmance….byla by ji velka skoda, at si rika kdo chce co chce ale ma talent a je treba ho podchytit a rozvijet…ale HEAD DADEJ evidentne nechce , proto lhal o Kralove vedeni aby si dotahnul kluzovou no a Frankova ma take po p…, tak asi odchod alespon pro ni bude to nejlepsi reseni, holka bez tam kde te to bavi, chytej pro radost ze hry . Ono je jeste reseni ale asi nesplnitelne odvolat toho mantaka a byl by klid, jen jde to?? v muzstvu jsou dva az tri kolektivy, ty stare ho brani a olomouc stoji preci na starsich holkach alespon co se tyce rozhodnuti….a ze ji to dava na jevo to je preci jasne uz po zapase v Liberci, nesmyslne odvolana po prvni tretine, paneboze tam je takovy hnup ze se z toho chce brecet….nikdy olomouc nemuze mit perspektivni muzstvo pokud to budou delat takto..kdyz uz prisla kluzova, mela byt podorou frankove aby se co nejdrive vychytala, mela pocitat ze chytat bude obcas ale toto co se deje nedava rozum nikomu …pane predsedo zeptejte se koho chcete. ale zase bude klid mame tri body tak budeme spokojeni jako kdyz jsme dostali 18 od vitek ale dali jsme gol.paneboze vzdyt nejde jen o ty vysledky jde o vybudovani tymu, ktery konecne neco v ol dokaze..kopnite dadeje do riti je to jedina moznost….alespon mne se tak zda

    • josef napsal:

      Chlapče tebe je škoda že stojíš opodál.Vždyť ty můžeš ten ženský florbal v Olomouci zachránit.Tvé rady,včetně rady“Jany“,jsou „vysoce kvalifikované“ a mohou vyřešit to co se nedaří.Možná že bude dobré když nabídneš předsedovi oddílu panu Rajmrovi že vstoupíš do vedení klubu a ,jak říkáš“mantáka“ Dadeje“ odstraníš,změníš vnitřní charakter mužstva a hurá!!!! bude se vyhrávat.Nezastávám se Dadeje – ty jeho polobotky na povrch sportovní haly při utkání, se vyjímají – ale nebuďme detailiste.Přiveď trenéra a trenérku.Tak jako se mluví otevřeně o brankářkách Frankové,Kluzové či Králové pojmenuj obsah „staré hráčky“,“tři kolektivy“.Tím zvýšíš váhu svých kvalifikovaných vyjádření.Přeji Ti hodně úspěchů v tvé tvořivé práci pro Olomoucký florbal a „Janě“ taky.

  • fanda napsal:

    premyslim uz dlouho jestli ma vubec vyznam psat svuj nazor, ale nedalo mi to a jeden napisi uz kvuli tomu co se tady pise. Myslím, ze tady na tomto foru si kazdy vyliva srdicko, pise svuj nazor, rika se ze na kazdem neco je…Z meho pohledu jde olomucke muzstvo vykonostne dolu , cekam kdy se to zastavi a pujde to na horu, nechci nikoho kritizovat ale v tomto davam za pravdu pisatelum co si myslí, ze by mela prijit zmena trenera. O vztazich v muzstvu jsem neco slysel ale jen slysel, tak ze nemuzu soudit jak to tam klape-neklape. Muzu se jen priklonit na tu stranu nebo na tu stranu….ale to vi jen holky . K vyjadrovani trenera si myslím ze to je pod uroven jakehokoli sportovce, je treba chvalit ale take je potreba vytykat a priznat chybu. No a k Josefovi, zarazi mne ze se tady najde clovek, ktery napise takovou pitomost, ze neci rady zachrani nejaky klub nebo neco . Ale v kazdem pripade stoji za uvahu jak z toho ven. Je to jedna z variant, a jestli Josefe to neviš, tak trener je vzdy odpovedny za vysledky muzstva, je to nazor jako kazdy jiny tady …kazdy si to muze prebrat po svem….ale Pepo kdyz uz branis dadeje podej padne dukazy….je to takove sebebranici—ale je to fuk….loucim se s vama uz psat nebudu jen v tuto chvili jsem mel potrebu…..no a na zaver—neni nic noveho ze v muzstvu neni jen jeden kolektiv ale to se da rici, ze malo v kterem zenskem klubu je to mozno dosahnout….Josefe a jeste pro tebe..proc by mel petr privest trenera????? meli preci na vyber a vybrali tohoto, tim nechci rici ze maji ve vsem pravdu jana s petrem to v zadnem pripade ale jak pisi na zvazenou to urcite je. Mejte krasny zbytek dne Fanda

  • libor napsal:

    Jejda nehadejte se, vzdyt je to uplne jedno, kazdy clovek si muze udelat usudek sam….kdo je dadej , jen Josefe, kazdy kdo alespon trosku hral nejaky kolektivni sport da tem holkam vic jak dadej…prijdi se podivat na treninky a uvidis..jestli tedy nejsi jeden ze clenu tymu ….to co predvadi je uci on vykonost jde dolu proc asi??? podle tebe ze na to holky kaslou?????????????? preci na nich je videt jak chteji ale nevi co nevi kam, pepo pepo trochu unahlene od tebe……
    Petre a jestli chces pomoci holkam aby byly jeste vice dole tak zverejni ty jmena, to ty holky dorazi jeste po psychycke strance…..kazdy vi ze ten mancaft neni ok ale je to vec hracek aby se stmelily……

    • josef napsal:

      ….na trenink chodí v současnosti 5 až 7 hráček.Necitím se jako odborník a k odborné náplni treninku se nevyjadřuji ale jako laik žasnu a ptám se proč,proč vedoucí mužstva a předseda oddílu nepřijímá opatření k danému stavu náplně treninku a účasti.Vzpomeňte si když se rozkládala mužská florbalová část a šel jí trénovat pan Řehá k a zachraňovat pan Cholek.Takže zkušenosti vedení má a nepoučilo se.

  • Kate napsal:

    „petr“, „jana“, „fanda“ a „libor“… Neboli jeden a ten samý člověk pod 4 jmény… Pořád dokola jedno a to samé. Tak je běž koučovat ty, ty inteligente.

    • libor napsal:

      je mi potesenim, ze mi rikas inteligente, jen mne nedavej dokopy s jinyma jmeny, jsem libor a nestydim se za sve komentare, mimochodem moc tady nepisi psal jsem komntare z LB kde jsem byl pritomen a videl co se deje ale tvuj nick jsem tady jeste nevidel, ze by dalsi??? no kazdy pise a soudi dle sebe….jen nevim jestli i ty jsi inteligent alespon trosku. A kdyz jsme u toho ..to by vedeni muselo chtit nekoho jineho vis chlapecku nebo holcicko???? oni jsou nad miru spokojeni ze maji na treninku hojnou ucast…….skoda ze na tom treninku se trenuji uplne pitomosti….mej se kamo ? a jen aby si vedel ze nejsem az takovy intiligent seru na cely ol florbal ,

  • Vlastimil napsal:

    teda tady se projevuje ceska inteligence na cele care.jeden obvinuje druheho..jdi te do p…. jeden posila trenovat, druhy rozvraci mancaft…vazne jeden vedle druheho..treba ze ma pravdu ten nebo ten ale co vam je potom??? tak nechodte na zapsay a bezte chlastat udelate lip…a jsem pro zruseni blogu stejne je to o nicem jen o urazeni….

  • josef napsal:

    Souhlasím s tím,že trenér je první který nese odpovědnost za výkon a výsledky mužstva.Kromě toho nese odpovědnost za to,co se v mužstvu děje a jak se na veřejnosti prezentuje.K naplňování těchto úkolů má určite finanční ohodnocení které mu vedení vyplácí.Vedle těchto faktorů je tady vedení florbalového oddílu které rozhodlo o tom že trenérem bude Dadej.I ono nese odpovědnost za výkonost mužstva a musí vytvářet vůči trenerovi kritickou atmosferu.V prvé řadě právě vedení musí znát stav mužstva a vyvozovat patřičné závěry hlavně proti trenerovi ale i mužstvu.My,laická veřejnost,vytváříme pouze určite kritcké prostředí.S diskuse je vidět že nejsme spokojeni se současnou situací.Teď je na tahu vedení klubu aby situaci řešilo a zabránilo další dehonestaci olomouckého ženského florbalu.

    • jana napsal:

      Josefe naprosto s tebou souhlasim, je to rozumně a vystizne napsano. Ve vsem mas pravdu, ja to psala asi pocitove a motala vse dohromady ale myslela jsem to tak jako ty. Uvidime jestli vedeni chce zlepseni nebo jestli je spokojeno s tim co zatim predvadi jak tym tak hracky.

  • Jeli napsal:

    Ja se bavim u kazdeho clanku 😀 a ze vy takhle holkam prevelice pomuzete 😀

    • radek hejl napsal:

      no ctu to tady porad kolem ol…..vezmu to z jineho pohledu..hlavne odpoved pro JELI… se vsim se da souhlasit , tim myslím s vykony, trenerem a vedenim, je to o nicem..jen dodatek pro josefa, mas pravdu ale s treninkama moc ne chodi tam minimalne 12 holek oto je to smutnejsi ze jim neumi nic dat. A ted tedy pro jeli….pomuzete timto holkam???????? podivej, ty holky musi preci samy videt ze jak na tom jsou, nesmi jit z treninku, ze zapasu a povidat si otom jak vi , ze jim forma jde dolu pod vedenim toho ci onoho, ono to musi rici na miste tomu patricnem a to je vedeni, pokud budou drzet hubu a krok je tady uplne zbytecne neco resit….my chodime na ty holky a ne na nekoho jineho….¨jestli maji strach tak bohuzel a drzi hubu ale potom pro lepsi vysledky nic neudelaly…..jo vim jsou tam nejake hracky ktere lezou trenerovi do riti…ale ostatni ???? asi by taky mely zacit mluvit to co rikaji sobe a svym kamaradkam-potazmo kamaradum…..to mne strasne mrzi na tech holkach ze neumi rici co si myslí………..tak asi takto……radek

      • josef napsal:

        Souhlas.Malá poznámka – chce to vedení slyšet?

        • radek hejl napsal:

          Josefe ja si myslím, že vedeni je hluche uz delsi dobu, neco jsem slysel, neco vim, neco mi dojde….v kazdem pripade by melo vedeni neco delat uz kvuli divakum, preci kazdy sport se dela pro divaky , vim florbal nema takovou navstevnost ale……kdo se muze pysnit navstevou kolem 90divaku na zapas???? je smutne ze vedeni neslysi , myslím, ze vi o problemech jen se nechce nima zaobirat , myslím, ze vedeni kdyby udelalo patricne kroky tak divaci i fandove pociti snahu neco s vyvojem udelat..tak to??? pak jen kazdy urazi druheho ze tu pise nesmysly ale ony ty nesmysly jsou bohuzel pravda jen nekteri se neumi vyjadrit ale myslim si za tady pise kazdy podobne myslenky . Mas pravdu, je to v prvni strane vedeni ktere musi nest odpovednost za cely klub, pak je trener a hracky….no a kdyz to nejde jinak musi hracky se oprit do vedeni..pokud tedy chteji neco dokazat ….divaci jem po zapase tleskaji ale….mysli to uprimne????????????????

Napsat komentář

*