Vítkovický Lukáš Hájek si gólové emoce užil. Foto: Florbal Vítkovice Vítkovický Lukáš Hájek si gólové emoce užil. Foto: Florbal Vítkovice
13. 12. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice i s Matejčíkem porazily Liberec, Severočechy srazila první třetina

 



Po Mistrovství světa v Rize se opět rozjela florbalová Superliga. V prvním zápase po reprezentační pauze se podle očekávání radovali úřadující vicemistři z Vítkovic. Soupeři z Liberce sice v závěru dotahovali, Ostravané ale i bez Lukáše Součka doma zvítězili 6:4.

Vítkovice překvapivě vedl do boje den po nevydařeném zápase o bronz reprezentant Marek Matejčík. Naopak Slováci Ladislav Gál a Václav Komačka dostali volno, stejně jako smutný hrdina posledních vteřin českého zápasu s Finskem Lukáš Souček, jehož místo v bráně zaujal mladík Petr Blakala. Ten v první třetině zvládl několik nepříjemných situací, jeho spoluhráči z útoku navíc vsítili 3 góly a domácí svěřovali k povinnému vítězství.

Po přestávce si navíc sebral míček Marek Brauer, proběhl hostující obranou a bylo to 4:0. Blakala poprvé inkasoval až v 35. minutě z hole Lukáše Veselého, třetí část ale gólově načal opět Brauer a zdálo se, že domácí v poklidu směřují za třemi body.

Liberečtí se pořádně vzchopili až v polovině závěrečné dvacetiminutovky. Dvakrát se trefil odchovanec Kadaně a Chodova Jakub Procházka, a i když mezi jeho trefy vklínil svůj třetí zásah v utkání Josef Rýpar, Severočeši stále živili naději na body. Po přesilovkovém zásahu Prokopa Ferdana dokonce zkusili powerplay, v ní ale žádný gól nepřidali.

Hosté tak zůstávají se Spartou na děleném posledním místě, Vítkovice se naopak dotáhly na třetí Tatran.

Předehrávka 13. kola Tipsport Superligy

1. SC Vítkovice – FBC Liberec 6:4 (3:0, 1:1, 2:3)
Branky: 9. Rýpar (Delong), 15. Hájek, 20. Rýpar (Matejčík), 24. Bräuer, 43. Bräuer (Hájek), 55. Rýpar (Delong) – 36. Veselý (Ferdan), 51. Procházka (Hůza), 56. Procházka, 58. Ferdan (Salát). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváci: 124.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*