Jan Řehoř. Foto: Štěpán Černý Jan Řehoř. Foto: Štěpán Černý
15. 12. 2016 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Tatran opouští další hvězda. Řehoř bude hrát za Kladno!

 



Na trase mezi Kladnem a Střešovicemi dochází ještě před vánočními svátky k dalšímu výraznému transferu. Tatran opouští univerzál a reprezentant Jan Řehoř! A paradoxně hned první start v dresu Kanonýrů odehraje právě proti svým nedávným spoluhráčům.

Pro Kladno je příchod jednoho z nejlepších obránců soutěže velkou pomocí hlavně ve chvíli, kdy má na marodce Ondřeje Riebauera a Martina Holčáka. Jinak ale Kanonýři naznačují, že pro ně boje o záchranu nejsou tématem a rádi by hráli play off.

„O Honzu jsme měli zájem už v době, kdy hrál za Future. Jsme rádi, že spojení Honzy Řehoře s Kanonýry se nyní stalo realitou. Při jednáních nám pomohly také dlouhodobě korektní vztahy s Tatranem. Příchod velmi talentovaného hráče, který je ve svém mladém věku stálým členem širšího reprezentačního kádru, výborně vystihuje ambice našeho klubu do budoucnosti,“ okomentoval novou akvizici předseda Kanonýrů Zdeněk Jirák.

Dlouhodobě jeden z nejlepších obránců šestnáctinásobného mistra ze Střešovic a člen širšího kádru reprezentace přichází na hostování do konce sezóny. „Honza odchází do konce sezóny na hostování proto, že neví, zda svou budoucnost chce spojit s Tatranem. Jelikož mu končí smlouva, tak byl nabídnut týmu Kladna, které toho využilo. Po sezóně se můžeme bavit o jeho dalším působení v A-týmu, pokud bude cítit, že je pro něj Tatran to pravé místo,“ říká sportovní ředitel Tatranu Jiří Jakoubek.

Podobně hodnotí Řehořův odchod i kouč Luděk Beneš: „Honza je samozřejmě kvalitní hráč a zájem o jeho působení v Tatranu jsme měli. Vzhledem k tomu, že dlouhodobější výhled spolupráce nebyl z jeho strany potvrzen, byl nabídnut k hostování. Naší filozofií je dlouhodobě pracovat s charakterními hráči, kteří svojí budoucnost chtějí spojit s Tatranem,“ vysvětlil.

A tak zda se po hostování vrátí do Střešovic je nejisté. „Už se těším na první zápasy v kladenském dresu s novými i bývalými spoluhráči a doufám, že budu platným článkem týmu v boji o play off,“ sdělil.

V letošní sezóně odehrál v Tipsport Superlize devět utkání, ve kterých zaznamenal sedm bodů za dvě branky a pět nahrávek. Se Střešovicemi získal mistrovský titul v roce 2015.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Kámoš napsal:

    V tom Tatranu je asi něco divného, když v posledních letech odešlo tolik hráčů… Nebo mají špatný scouting a podepsali hráče, kteří prostě nějak nezapadli…

    • hmmm napsal:

      nebo prostě nechtějí jít cestou, kdy do florbalistů v našich podmínkách, kde 90% k tomu stále přistupuje totálně amatérsky a především prospěchářsky a přitom zodpovědnost za výkon nulová, budou sázet prachy. Přitom to zas tak hvězdy nejsou..nebo spíše vůbec nejsou.

      • Hmm3 napsal:

        Vaše vyjadřování je na úrovni orangutana 😀

      • Kámoš napsal:

        Takže si myslíte, že je to tím, že v Kladnu mají lepší podmínky, nebo že prostě taky hrají extraligu, ale nebuzerují je? Jestli to dobře chápu…

        • Jirka Bareš napsal:

          Na Kladně rozhodně nejsou špatné podmínky, nevím jak je to v Tatranu, ale podle mě si v tomhle směru určitě nepohoršil

  • Kryton napsal:

    Tatran buďto skončí jako průměrný tým, a nebo začne platit, jako to dělají ostatní TOPtýmy. Není normální, aby si kluci z týmu, který hraje o titul platili pomalu i registračky.

    • Yoyo napsal:

      No a nebo to skonci naopak,mnohe tymy zkrachuji a ze k tomu uz jich dnes nemalo ma blizko a Tatran se projevi jako vizionari…jako uz mnohokrat v nasem florbale.

      • ADALBERT napsal:

        všichni chtěj po hráčích profesionální nasazení, ale nikdo jim za to nechce platit…tak je to jen koníček holt no..

Napsat komentář

*