Sascha Rhyner ještě na lavičce Klotenu. Foto: Unihockey.ch
3. 1. 2017 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Švýcarský kouč Rhyner posílí reprezentaci žen. Chtěl zůstat na mezinárodní úrovni, řekl Janovský

 



České reprezentantky si budou muset zvyknout na nového člena realizačního týmu. Stal se jím švýcarský trenér Sascha Rhyner, od kterého se podle slov Zdeňka Skružného očekává především detailní skauting soupeře. Svou premiéru Rhyner zažije již na přelomu ledna a února při kvalifikaci o účast na světovém šampionátu.

Samo o sobě by jmenování Saschi Rhynera bylo možná hodně překvapivé, při bližším pohledu už nikoliv. Rhynera a Janovského pojí dlouholeté přátelství, sám Miroslav Janovský jej zmínil například v rozhovoru o Lucii Pilíkové, kterou před rokem vzal na EFT do švýcarského Willu, což ukazuje – a je to možná nejdůležitější – že oba sdílí také podobnou florbalovou vizi.

Jejich pozitivní vztah byl vidět také například při přátelských utkáních v Králově Dvoře, a tak nebylo divu, že když Rhnyer skončil u reprezentace švýcarských juniorek, přišla nabídka z Česka.

Se Saschou se známe přibližně pět let. Při mém druhém cyklu u juniorské reprezentace byl trenérem švýcarského týmu, takže jsme se pravidelně potkávali při vzájemných konfrontacích. Byl to nespočet těžkých utkání,“řekl Janovský pro Český Florbal na adresu trenéra, který spolupracoval třeba s legendární Natalie Stadelmann.

Poslední roky pak působil jako šéftrenér v Dietlikonu, aktuálně vede ve druhé nejvyšší domácí soutěži celek Zugu. „Přesto jsme se domluvili na úzké spolupráci. Společně s týmem by měl být na nejdůležitějších akcích, které nás v tomto roce čekají,“ říká Miroslav Janovský.

Podle šéftrenéra české reprezentace Zdeňka Skružného by Rhyner měl být především taktickým rádcem. Všichni od něj očekáváme především skauting hry našich největších soupeřů v bojích o medaile a ještě propracovanější a detailnější přípravu na jejich hru,“ uvedl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • No tak ještě aby nám tady čokoládozřout spasil ženský flóčko…Co si budem povídat, to dřevo kolem krku už by Žabáka nad hladinou dlouho neudrželo. Tak teď budou splývat voba. Ju-ch.

  • PetroF napsal:

    Dovolím si jen upřesnit, že Sascha Rhyner je „jen“ trenérem (Coach) mužského týmu Zug United – hlavním trenérem (Cheftrainer) je Fin Rantala Jarkko. Mužský tým hraje NLB (2. nejvyšší soutěž), ženský tým je v NLA (nejvyšší soutěž, zde S. Rhyner nijak podle dostupných informací nepůsobí). Ještě bych doporučil odstranit z článku 3 překlepy a opravit chybu v přechylování.

Napsat komentář

*