Jakub Prošek a Michal Strachota Jakub Prošek a Michal Strachota
8. 1. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nováček z Kladna dobyl mistrovskou tvrz! Tatran se tak dostal už na druhé místo

 



Florbalisté Kladna se postarali o prvotřídní senzaci. Coby nováček české superligy vyválčili dva body na hřišti úřadujícího mistra. Chodov prohrál třetí ze čtyř posledních utkání. Sparta doma vyhrála zápas naděje nad Otrokovicemi 5:2 a stále tak může pomýšlet na play off. Tatran si pozval Ostravu do Plzně a před třemi stovkami diváků se díky výsledku 6:2 v azylu posunul na druhou příčku tabulky.

Z Chodova už nějaký ten pátek rozhodně nejde strach. A že jde bodovat a dokonce i vyhrát na hřišti mistra se přesvědčili kladenští Kanonýři. Nováček superligy zahrál na pražském Jižním Městě bez ostychu, dokázal držet míček na svých holích a také dával góly. I proto i po prodloužení svítilo na ukazateli skóre 6:6.

Sebevědomě hrající hosté vedli po první třetině i díky využité přesilovce a také po gólu exchodovského Michala Klápy 3:2. Bylo také znát, že se s novým prostředím už daleko více sžil Jan Řehoř, kterému náramně svědčila role libera v první formaci.

Zdálo se sice, že Chodov s přibývajícím časem dostal zápas pod kontrolu, domácí tým ale pomalu srážely jak Dóžou neproměněné trestné střílení, tak neproměněné přesilovky nebo v závěrečné třetině i brzké reakce na jednogólová vedení.

Kanonýři dokázali srovnat na 4:4 i 5:5 a následně dostal Louvar hosty opět do vedení. Pak sice Dóža napravil své zaváhání z trestného stření, ale víc už gólman Cmítal nepřipustil. V závěrečné loterii nájezdů pak znovu Cmíral uspěl tváří v tvář Dóžovi a připravil tak pozici pro Marka Soukupa, který svou úspěšnou exekucí dokonal senzaci.

Tatran vyvezl superligu do Plzně, a i když na duel s Ostravou přišly jen necelé tři stovky diváků, byla to víkendová nejvyšší návštěva kola. Střešovice také nadále pokračovaly ve vítězné sérii. Poslední nezdar v ligové soutěži datují na 17. listopadu, od té doby přišlo pět vítězství v řadě.

Tatranu výrazně pomohla podařená pasáž ve druhé třetině, kdy Ullmann, Beneš a Komárek během 94 sekund navýšili z 1:0 na 4:0. A i když Ostrava nesložila zbraně a dál Střešovicím zatápěla, ukázaly se slepené góly jako klíčový moment zápasu.

Gólman Rebro sice inkasoval na konci druhé i začátku třetí třetiny a navíc mu pomohla při Lípového střele tyč, další radost hostů ale už nepřišla. Střešovice naopak po dobrém bránění a rychlých kontrech vrátily náskok na čtyři góly a vyhrály 6:2.

Sparta má po duelu s Otrokovicemi opět lepší vyhlídky do posledních sedmi kol. Pražané totiž stejně jako při utkání s Vítkovicemi využili domácího prostředí a ziskem dalších tří bodů se posunuli na devátou příčku.

Spartu dostal do vedení v dobré formě hrající Svatoš, který byl u tří z pěti gólů v otrokovické síti. Hosté mohli jen litovat tří neproměněných přesilovek, kvůli kterým ztratili s domácími kontakt. Početní výhodu využil Sovják až šest minut před koncem a jen korigoval skóre na konečných 5:2.

Duel řídili švýcarští sudí Josef Fässler a Benjamin Schläpfer.

VÝSLEDKY ZÁPASŮ 15. KOLA

CHODOV – KLADNO 6:7SN
TATRAN – OSTRAVA 6:2
SPARTA – OTROKOVICE 5:2

SOBOTNÍ DUEL:
VÍTKOVICE – BRNO 8:9

PONDĚLNÍ TV DOHRÁVKA:
PARDUBICE – LIBEREC (18:00 ČT sport)


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*