Pardubice v důležitém souboji zdolaly Liberec. Foto: Sokol Pardubice Pardubice v důležitém souboji zdolaly Liberec. Foto: Sokol Pardubice
9. 1. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vyrovnaný duel posledních týmů rozhodl až v nájezdech Savický, Pardubice berou dva body

 



Pardubice porazily Liberec před televizními kamerami 8:7 po samostatných nájezdech. Domácí vedli nad Severočechy už 7:4, přesto nakonec o náskok přišli a muselo se do prodloužení. V něm branka nepadla, a tak ve třetí sérii nájezdů rozhodl do té doby náhradník Jan Savický. Hostům nestačil ani hattrick Radka Valeše.

Oba týmy se chtěly odlepit od dna superligové tabulky. Jako první šli do vedení Liberečtí, ale Pardubice dokázaly skóre třemi zásahy otočit. Přesto se nakonec šlo do šaten za nerozhodnutého stavu 3:3.

Východočeši ve druhé části utekli svému soupeři. Poté, co na Valešovu trefu odpověděl matador Brychta, se prosadili Kourek a dvakrát Přemek Pakosta a domácí vedli 7:4.

Nadějné vedení však Severočeši v závěrečném dějství vymazali. Valeš zkompletoval hattrick a branky přidali také Kroupa a Baudisch.

V nájezdech začali lépe hosté. Zozulák totiž nedal a naopak Klucho poslal Liberec do vedení. Vzápětí však srovnal Teichman a ve třetí sérii o výhře Pardubic rozhodl Savický. Pardubice se tak se 13 body posunuli o skóre před Kladno na 11. příčku. Liberec je poslední s 12 body.

Dohrávka 15. kol Tipsport superligy:

Sokol Pardubice – FBC Liberec 8:7 (3:3, 4:1, 0:3 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 6. Teichman (Pakosta), 8. Zozulák (Teichman), 9. Pakosta (Teichman), 27. Brychta (Bartoš), 31. Kourek (Dlesk), 35. Pakosta, 38. Kourek, rozh. náj. Savický – 1. Valeš, 17. Procházka, 20. Šoltys (Baudish), 27. Valeš (Veselý), 51. Kroupa (Böhm), 52. Valeš (Klucho), 55. Baudish (Šoltys). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 615.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*