Mladé Boleslavi pomohl k výhře dobrým výkonem i brankář Bauer. Foto: Florbal Mladá Boleslav Mladé Boleslavi pomohl k výhře dobrým výkonem i brankář Bauer. Foto: Florbal Mladá Boleslav
14. 1. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav míří za vítězstvím v základní části! Bohemians vezou tři body z Ostravy

 



Mladá Boleslav ovládla šlágr 16. kola superligy. Na domácí půdě porazila druhý Tatran 6:3 a v čele soutěže má minimálně do zítřka 11bodový náskok. Důležité tři body si připsali florbalisté Bohemians, kteří vyhráli v Ostravě 10:6 a udělali rázný krok směrem k účasti ve vyřazovacích bojích.

Tým z města automobilů má základní část rozehranou na jedničku. Mladoboleslavští po přímé konfrontaci s druhými Střešovicemi rozšířili svůj náskok v čele na propastných 11 bodů. Zpátky na druhou příčku se tak zítra v případě výhry může dostat Chodov, ovšem celek z Jižního Města to na hřišti Bulldogs nebude mít jednoduché.

Duel s Tatranem gólově otevřel Natov. Pak přišly pro domácí mírné komplikace. Mladá Boleslav totiž nevyužila přesilovku a dokonce v ní musela čelit trestnému střílení. To proměnil Jakub Kolísko a srovnal na 1:1. Následně ještě Curney odpaloval míček z brankové čáry a těžko říct, zda Tatran dosáhl gólu či ne.

Následující minuty už ovšem patřily Boleslavským. Do vedení je vrátil Tomáš Chroust a minutu před koncem úvodní části potěšil početné domácí obecenstvo také Ondřej Fojta. Na šlágr 16. kola přišlo do městské haly úctyhodných 607 diváků.

V polovině utkání to bylo po Jelínkově trefě dokonce 4:1 a hosté museli dohánět. Nikdy se však nedostali blíž než na dva góly. V závěru ještě zpečetil výhru domácích Gruber trefou do odkryté branky. Boleslav vyhrála 6:3 a dobře se tak naladila na úterní finále poháru.

Spokojeni mohou být s tímto kolem také klokani. Bohemka vyhrála v Ostravě 10:6 a v tabulce se vyšvihla až na šesté místo, o skóre před sedmou Ostravu. Na vítězství Pražanů se hattrickem podílel David Šimek, třemi body přispěl jeho starší bratr Martin.

Zítra bude 16. kolo pokračovat dalšími čtyřmi zápasy. Kladno vyzve Vítkovice, Brno se střetne s Chodovem, Sparta s Pardubicemi a Liberec doma přivítá Otrokovice.

Sobotní výsledky 16. kola Tipsport superligy:

MLADÁ BOLESLAV – TATRAN STŘEŠOVICE 6:3
OSTRAVA – BOHEMIANS 6:10


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*