Vítkovice jsou prvním týmem v ženském Superfinále. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
26. 1. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice porazily Židenice 2:0 a míří za prvním místem

 



Mistryně z Vítkovic porazily ve čtvrteční předehrávce posledního kola základní části Židenice 2:0 a udělaly další krok k zisku prvenství v dlouhodobé soutěži, které je důležité z hlediska následné volby soupeřů v play off. Při předpokladu, že zbylým elitním týmům dopočteme za scházející zápasy plný počet bodů, musí Vítkovice k jistotě prvního místa získat v posledních třech utkáních tři body.

Židenice se na podzim postaraly o senzaci, kterou dost možná překonal až minulý týden Jičín, když Vítkovice po reprezentační pauze porazily na domácím hřišti 5:1 a samy tak zaznamenaly vítanou vzpruhu v boji o play off.

A svou kůži nedaly zadarmo ani dnes. Na úřadující mistryně vyrukovaly s nepříjemnou hrou a poctivou defenzivou, která dělala Ostravankám problémy. Skóre otevřela až na konci první periody Michaela Šponiarová, na kterou navázala za polovinou utkání kapitánka Ferenčíková. Další branka už v utkání nepadla a v závěru se domácí hráčky musely bát o výsledek, když pustily Židenice do tlaku, ze kterého ale vzešlo pouze neúspěšné trestné střílení Dernerové.

Vítkovice tak získaly tři body a celkem jich na první příčce mají 54. O zápas méně má druhý Chodov, který má na kontě 43 bodů, Herbadent a Bohemians mají o bod méně. Klokankám chybí rovněž jedno utkání, Herbadentu dokonce dvě, protože hraje zápas osmnáctého kola s Panthers až v pátek.

1. SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice 2:0
branky: 18. Michaela Šponiarová, 34. Denisa Ferenčíková; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 53; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 14 – Nikola Příleská 27; po třetinách: 1:0, 1:0, 0:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*