Češky zatím ve Španělsku dvakrát zvítězily. Foto: Flickr IFF
2. 2. 2017 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Reprezentantky dvakrát v poklidu vyhrály, nepovedla se jen jedna třetina

 



Kvalifikace na světový šampionát žen na Slovensku zatím probíhá podle plánu. Naše florbalistky odehrály dva zápasy a v obou se dočkaly vysokých výher. Ve svém úvodním vystoupení sice nenabídly pohlednou první periodu, ale Španělsko nakonec porazily 16:1, ve druhém utkání si pak poradily s Maďarkami poměrem 18:2.

Oba soupeři mají rozdílnou florbalovou historii. Na Apeninském poloostrově se s florbalem teprve začíná a právě kvalifikační turnaje mají pomoci v jeho propagaci. A dlužno říci, že utkání domácích florbalistek navštívilo poměrně hodně diváků, kteří vytvořili parádní atmosféru.

Možná také proto podaly v první části Španělky obětavý výkon, který korunovaly poměrně dobře – v rámci svých možností – zvládnutým obranným blokem. Výsledkem tak bylo skóre 3:1 a pohledná premiérová branka, která rozhodně stála za to.

V dalším průběhu hry ale Češky potvrdily roli jednoznačných favoritek, uklidnily se a dovedly utkání k vítězství 16:1.

Maďarsko prožívá florbalový restart. Kdysi pravidelný účastník mistrovství světa chyběl už před rokem v Tampere a přesto, že se v minulosti zásluhou Vertési a Radásci pohyboval také v elitních soutěžích, tak aktuálně hledá svou tvář.

Byl to typický zápas proti týmu, který se spoléhá na obranu: Češky pálily na Maďarky jednu ránu za druhou, Maďarky trpělivě čekaly na svou šanci. Svým způsobem se také dočkaly, když dokázaly odpovědět na úvodní gól Ratajové.

V dalším průběhu utkání se ale projevila kvalita na českých holích a konečný výsledek tak zněl 18:2 pro Českou republiku.

Výsledky kvalifikace na MS:

Česko – Španělsko 16:1 (3:1, 7:0, 6:0)
Branky: 3. Krupnová, 5. Krupnová, 12. Kapcová, 28. vlastní, 30. Plášková, 31. Zittová, 32. Řepková, 32. Halfarová, 34. Mlejnková, 36. Kapcová, 42. Urbánková, 45. Paloncyová, 48. Kapcová, 50. Bočanová, 57. Čapková a 60. Mlejnková – 20. Sanchez Sanchez
Střely na branku: 54:16. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Rozhodčí: Järvi – Kirsilä (Finsko). Diváci: 214. Nejlepší hráčky: Nela Kapcová – Ester Sanchez Sanchez

Česko: Christianová – Zittová, Čapková, Paloncyová, Koníčková, Plášková, Tožičková – Ratajová, Bočanová, Krupnová – Řepková, Mlejnková, Urbánková – Rybičková, Halfarová, Kapcová – Enenkelová a Kiecková. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Španělsko: Puhl (31. Luque) – Rodriguez Laborda, De la Guesta Lopez, Martinez-Villanouva Partanova, Contreras, Melendez, De La Calle, Alonso Lopez – Arenal Beltran, Suarez, Lopez-Zuazo – Arroyo Lizarza, Fernandez Castellanos, Sanchez Sanchez – Martinez Gutierez, Toressano, Jimenez – Terraza a Salazar Corral. Trenéři: Diego Agueda, Magnus Olson a José Antonio Aguilar.

Maďarsko – Česko 2:18 (1:4, 0:6, 1:8)
Branky: 13. Harmat a 48. Kiss9. Ratajová, 16. Čapková, 17. Kiecková, 18. Tožičková, 26. Kiecková, 29. Bočanová, 30. Ratajová, 39. Mlejnková, 40. Koníčková, 45. Tožičková, 48. Urbánková, 50. Řepková, 52. Urbánková, 58. Řepková, 58. Čapková a 59. Urbánková.
Střely na branku: 13:62. Bez vyloučení. Rozhodčí: Järvi – Kirsilä (Finsko). Diváci: 328. Nejlepší hráčky: Rozsa Voros – Martina Řepková.

Maďarsko: Voros (Mozes, Balla) – Harmat, Farkasne Varadi, Meszaros, Darai, Hotz, Stipsicz – Huszar, Susztak, Karacsony – Kiss, Takacs, Vertesi – Tudos, Elek, Fodor – Fulop. Trenéři: Norbert Bak a Zoltan Varsanyi.

Česko: Příleská – Čapková, Leierová, Plášková, Tožičková, Koníčková, Paloncyová – Ratajová, Bočanová, Krupnová – Enekelová, Kiecková, Zittová – Řepková, Mlejnková, Urbánková – Rybičková, Halfarová, Kapcová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Ale těch nepřesných střel proti Maďarkám. Skóre mohlo být dvojnásobné. V zásadě permanentní zámek a trénování skoro přesilovky, co víc si přát jako modelový zápas v téměř tréninkovém módu.

Napsat komentář

*