Dušan Dudešek už může přemýšlet nad tím, koho si zvolí za soupeře v play off, do kterého Vítkovice postoupí z první příčky. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
12. 2. 2017 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice vyhrály základní část, Liberec se šesti body přihlásil o play off a Jičín zkolaboval

 



Extraliga žen má rozluštěnou první hádanku: vítězkami základní části se staly úřadující mistryně z Vítkovic, které využily hned první možnost k získání potřebného počtu tří bodů, když v Praze porazily Bohemians 5:1. O play off se šesti body za výhry nad Olomoucí a Vinohrady přihlásil Liberec. Jeho rival z Jičína naopak zkolaboval v utkání s ELITE a po prohře 4:9 si pořádně zkomplikoval situaci.

Ve složité situaci byl Liberec: během dvou dnů absolvoval dva výjezdy, jeden do Olomouce a druhý na palubovku Vinohrad. Pokud chtěl mít klidnější spaní, tak potřeboval využít relativně příznivý los a získat šest bodů, což se svěřenkyním Petra Horáčka podařilo.

V Olomouci se mu povedlo do zápasu dobře vstoupit, už po první dvacetiminutovce vedl 4:0, ve 39. minutě pak Pekárková zvyšovala na 6:0. Poslední perioda už Crazy girls nevyšla, ale po výhře 6:3 braly cenné tři body.

Podobně se Liberci dařilo proti Vinohradům, v Riegerových sadech vyhrál první periodu 5:2 a celé utkání pak 9:3, přičemž si hned pět bodů připsala Oxana Šamanina.

Nesmírně důležité utkání se na Děkance odehrálo mezi ELITE a Jičínem. Hostující parta okolo Žůrkové si prakticky mohla zajistit play off a po dvou třetinách to také tak vypadalo, když Jičín vedl 4:2, jenže v poslední třetině sedmkrát inkasoval a prohrou 4:9 si notně zkomplikoval situaci. Čistým hattrickem se o kanonádu v poslední části zasloužila Petra Nosková.

Klíčový zápas proti Panthers v Králově Dvoře zvládly florbalistky Židenic. Na výhře 3:0 se dvěma góly podílela Martina Indrová, které vždy asistovala Kamila Pravcová.

O den později se pak na Děkance rozluštila první hádanka základní části: kapitánka Denisa Ferenčíková totiž dvěma zásahy nasměrovala své Vítkovice k výhře 5:1 nad Bohemians, z čehož vyplývá, že Ostravanky už nemohou být bodově předstiženy.

A to přesto, že oba nejbližší pronásledovatelé vyhráli. Herbadent absolvoval úspěšně výjezd na horkou ostravskou půdu a porazil FBC Ostrava 11:5, když ráz utkání určilo pětiminutové vyloučení Denisy Kotzurové za došvihnutí do tváře protihráčky. Hned čtyřmi brankami se blýskla Jitka Procházková.

V posledním utkání víkendu pak hráčky Chodova uštědřily druhou porážku v krátké době Olomouci, kterou porazily 11:2. Čistým hattrickem se o to zasloužila Magdalena Klímová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*