Filip Hrabal (Ostrava) se třemi góly podepsal pod výhru FBC Ostrava. Foto: FBC Ostrava, Český florbal
18. 2. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava dokonala obrat, Boleslav překonala klubový rekord. Vítkovice uhájily čtvrté místo

 



Liberec šel do zápasu s Ostravou po předchozích čtyřech výhrách dobře naladěn. Ostravě se podařilo třikrát vyrovnat a po prodloužení zvítězila 6:5. Překvapení se nekonalo v Boleslavi, domácí vyhráli vysoko 11:2. Kladno prodloužilo nelichotivou sérii, když prohrálo popáté v řadě. Vítkovice vezou tři body z Otrokovic po výhře 6:4.

Florbalisté Mladé Boleslavi již v minulém kole rozhodli o vítězi základní části a i dnes pokračovali ve vítězné jízdě. Domácí nenechali nikoho na pochybách, kdo bude dnes před téměř pětistovkou diváků dominovat zápasu.

Utkání otevřel na začátku třetí minuty Jiří Bouška. Svěřenci Jana Pazdery se v první třetině prosadili ještě čtyřikrát a o vítězi tak bylo rozhodnuto.

Kanonýrům se podařilo korigovat výsledek jen dvakrát. Druhý gól během dvou zápasů za Kladno přidal Matěj Vaculčiak. Za domácí si čtyři body za gól a tři asistence připsal Jiří Curney.

Zápas dvou týmů na hraně play off přinesl zajímavý obrat. Hráči Liberce přijeli do Ostravy v dobré formě, když z posledních pěti utkání získali s Chodovem po Mladé Boleslavi nejvíce bodů (11).

Dařilo se jim i v úvodu utkání a dostali se dvakrát do dvoubrankového vedení. To se jim ale ani jednou nepodařilo udržet. Když v 55. minutě zvyšoval Radek Valeš na 5:3, zdálo se být již rozhodnuto. Ostravané se ale ke konci utkání vzchopili a během 21 vteřin se jim podařilo vyrovnat. V prodloužení pak rozhodl Filip Hrabal, který si připsal hattrick.

Nepříjemný výjezd čekal Vítkovice. Na Štěrkovišti se v letošní sezóně podařilo vyhrát jen Boleslavi a Pardubicím a před hosty tak stál tuhý oříšek.

V úvodu zápasu si žádný z týmů výrazný náskok nevypracoval. Rozhodující se ukázala být druhá třetina, kdy Vítkovice odskočily na dvě branky. Domácí i přes zvýšenou snahu ztrátu stáhnout nedokázali a prohráli tak 4:6.

Zítra je na programu zápas mezi Brnem a Spartou od 17:00.

VÝSLEDKY 20. KOLA SUPERLIGY:

MLADÁ BOLESLAV – KLADNO 11:2
OSTRAVA – LIBEREC 6:5p
OTROKOVICE – VÍTKOVICE 4:6

 GALERIE Z UTKÁNÍ 20. KOLA:

  • Radek Gwuźdź si dnes připsal první branku v sezóně. Foto: Český florbal
  • Mladá Boleslav překonala svůj klubový rekord v počtu bodů. Po dnešním zápase jich má 57. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal
  • Za Kladno chytal od 11. minuty Dominik Pech, který hostuje z Mladé Boleslavi. Foto: FB Mladá Boleslav
  • Brankář Liberce Vít Vaněček měl dnes v brance mnoho práce. Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*