Pardubice díky výhře jěště mohou zamotat boj o play off. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
21. 2. 2017 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Pardubice senzačně udržely naději na play off! V dohrávce otočily duel s Tatranem

 



Sokol Pardubice nečekaně zvládl obrátit zápas proti Tatranu Střešovice a vyhrál 6:4. Domácí již vedli 4:1, náskok ale prohospodařili a darovali tak Sokolu šanci na vybojování účásti v play off.

Pardubice šly do zápasu s vědomím, že pokud si chtějí udržet šanci na play off, musí proti Tatranu zvítězit. Hosté vstoupili do utkání aktivněji a výsledkem bylo trestné střílení hned v 1. minutě. To Ivo Teichman po zákroku brankáře Fibigera neproměnil. Svěřenci Milana Koubka šli i přesto do vedení, když se z rychlého protiútoku prosadil Lukáš Gregor.

Od deváté minuty však začal mít větší převahu Tatran a vypracoval si dokonce tříbrankové vedení. Ve 25. minutě Mikuláš Komárek zvyšoval na 4:1. Florbalisté Pardubic nicméně nesklopili zbraně a vedeni Ivem Teichmanem začali ztrátu stahovat.

V závěrečné třetině hosté dokonce vyrovnali. A když Jan Kourek poslal v 55. minutě předposlední celek do vedení, proběhla na střídačce hostů vlna euforie. Pardubicím se poté podařilo uzavřít prostor před svojí brankou a vyrovnání již nedopustily. Konenčný výsledek upravil ještě Ivo Teichman do odkryté brány a zkompletoval tak hattrick.

Pardubice si udržely naději, přesto je čeká těžký úkol. V posledních dvou kolech se utkají s Chodovem a Bohemians. Tatran dnes nevyužil šance na pojištění třetího místa, šanci na nápravu bude mít v příštím kole proti Otrokovicím.

Superliga pokračuje příští neděli, kdy je na programu hned pět zápasů od 17:00. Dohrávka mezi Ostravou a Brnem je na programu v úterý.

ÚTERNÍ DOHRÁVKA 20. KOLA SUPERLIGY:

Tatran Střešovice – Sokol Pardubice 4:6 (2:1, 2:2, 0:3)

Branky: 9. Jiří Kolísko (Jakub Kolísko), 16. Komárek (Fořt), 22. Beneš, 25. Komárek (Jankulár) – 6. Gregor (Janeček), 26. Zozulák (Ondřej Pakosta), 30. Ivo Teichman (Gregor), 43. Ivo Teichman, 55. Kourek, 59. Teichman (Brychta). Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 3:1. Diváci: 154.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • Yesyes napsal:

    Ten Tatran nějak přestává ukazovat svoji sílu, juniorští reprezentanti se snaží, ale zbytek týmu je nepodpoří, a trenéři mi přijdou zcela naivní

    • Jirka Bareš napsal:

      Ono je to trochu dobře, vždyť měl v minulosti strašně dlouhou nadvládu, to je pro diváka nuda. Proti Tatranu nic nemám, ale takhle je to zajímavější. Ve špičce se bude Tatran držet dál, ale už prostě nebude vyhrávat automaticky, což vnímám jako pozitivum.

      • Petr napsal:

        Je to důsledek generační obměny hráčů, ke které nutně muselo dojít. A není to otázka jedné sezóny, než si vše sedne. Tatran teď táhnou mladí hráči, kteří jsou sice šikovní, ale nikoliv ještě tak zkušení. Tým aktuálně logicky postrádá to, co bylo jeho doménou v předchozích letech, a to byla síla zápasy zvládnout či otočit za jakékoliv situace.

  • ronyk napsal:

    Zatím mu schází několik tkz. rozdílových hráčů. Až dorostou a neutečou bude to zase mazec.

  • Optimus napsal:

    Tatranu včera citelně chyběla drzejší hra od obránců, především v koncovce. Podobnou se v nižší soutěži prezentuje Ondřej Vašíček, kterého tatran pustil na střídavý start.

Napsat komentář

*