Duel Ostravy s Brnem rozhodlo až prodloužení. Foto: FBC Ostrava, Ladislav Káňa Duel Ostravy s Brnem rozhodlo až prodloužení. Foto: FBC Ostrava, Ladislav Káňa
1. 3. 2017 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Ostrava vybojovala s Brnem bod a nakročila do play off, jistotu však nemá

 



Ostravské FBC si mohlo v televizní dohrávce 21. kola vybojovat jistotu účasti ve vyřazovací části. Ostravané sice vybojovali na domácí půdě bod za porážku v prodloužení, postup mezi elitní osmičku však nestvrdili. K tomu jim stačí získat v posledním kole na Kladně bod. Anebo čekat na zaváhání Sparty či Bohemians.

Utkání se nehrálo ve špatném tempu, chybělo mu však více branek. Ta první přišla až na konci úvodní třetiny, kdy se 25 vteřin před sirénou prosadil trefou ze vzduchu domácí Šimon Kuczera. FBC tak šlo do šaten s jednogólovým náskokem.

Po pauze působili lepším dojmem hostující Bulldogs a po necelých třech minutách prostřední periody srovnali stav na 1:1. Z dobře sehraného signálu se po standardní situaci trefil Luděk Ondráček.

Pak diváci neviděli gól dlouhých 40 minut. Za domácí tým totiž exceloval skvělý Laja v brance, který vychytal nejednu brněnskou šanci. V závěrečných třech minutách pak Ostravané drželi míček za svou brankou a byli evidentně spokojení se ziskem alespoň jednoho bodu, který je přiblížil k jistotě play off.

V prodloužení se však prosadili buldoci. Utkání rozsekl Jakub Mendrek a vystřelil Brnu druhý bod. Buldokům už v závěrečném kole o nic nepůjde, čtvrté Vítkovice předehnat nemohou a na šesté Otrokovice mají dostatečný náskok.

To Ostrava musí na Kladně bodovat, v opačném případě budou hráči FBC doufat v zaváhání osmých Bohemians či deváté Sparty.

Dohrávka 21. kola Tipsport superligy:

FBC Ostrava – Bulldogs Brno 1:2 (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1) po prodl.
Branky: 20. Kuczera (Eichner) – 23. Ondráček (Hrubý), 63. Mendrek (Sládeček). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 170.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Michel napsal:

    Upřímně ? Toto byl možná jeden z nejnudnějších zápasů, které jsem letos viděl … jestli to má být reklama na blížící se Play-off jak naznačili někteří aktéři, tak to čau 😀 to se nemá smysl ani dívat.

    • Joe napsal:

      Nechápu, proč se tak rozmáhá a unií je tolerováno neustálé zmenšování rozměrů hřišť. Výrazně to ubírá na atraktivitě a vůbec kvalitě hry a rozvoji florbalu (vidíme jen destruktivní bitvy, kde se hraje akorát max. na jednu nahrávku střelu a blok a tím jak je to malé, tak pokud opravdu se zaměří na bránění, tak je z toho opravdu hnusný florbal). Hra na malém prostoru určitě má být součástí tréninků, ale přenášet to i do hry na extraligových úrovních? A neříkejte, že haly nejsou, hal pro extraligu je víc než dost!

      • Michal napsal:

        Co je malé hřiště? Rozměr je dán pravidly a tak slova o „toleranci“ jsou mimo…

        • Joe napsal:

          Ty pravidla, resp. soutezni predpis asi vydava kdo?

          • Michal napsal:

            Pravidla IFF… předpis Unie. Řada parametrů musí být v souladu. Dříve bylo možné maximum 44x22m, a musel se zrušit. Nevím jaký rozměr byl v úterý Ostravě? Konkrétní údaj nebo pocit od televize?

        • Alfred napsal:

          A jak tedy okomentuješ pravidla florbalu, konkrétně článek „101 Rozměry hřiště“, který je na webu Unie v tomto znění:

          „Hřiště má rozměry 40 m x 20 m a je ohraničeno mantinely se zaoblenými rohy. Mantinely musí být schváleny IFF a příslušně označeny.
          Hřiště je obdélníkové, rozměry udávají délku x šířku.
          Nejmenší povolené rozměry jsou 36 m x 18 m.“

      • Petr napsal:

        V zásadě jde o jedno mantinelové pole.

        Také je ale řada hal takových, kde 40×20 ani nejde dát, aniž by za mantinely zbyl dostatek prostoru pro střídačky a pro bezpečnost, a přesto se v nich hraje.

    • Petr napsal:

      Pokud Brno hraje svou obvyklou hru, tak je to nudné vždy. Nicméně na dost týmů je to účinné, dokladem toho je chyba a gól v prodloužení.

Napsat komentář

*