Ondřej Mikeš, foto: Ladislav Adámek Ondřej Mikeš, foto: Ladislav Adámek
29. 3. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mikeš se vrací na Chodov! Je to můj druhý florbalový domov, říká

 



Florbalisté Chodova získali před startem příštího ročníku už druhou výraznou posilu. Od nové sezony totiž nebudou moci počítat jen s Michalem Podhráským, ale také s Ondřejem Mikešem, který se na Prahu 11 vrací po dvou letech ve švédské nejvyšší soutěži.

Hráč, který do velkého florbalu poprvé nakoukl ve Znojmě, prožil fantastickou úvodní sezonu v dresu Granla, když si připsal rovných dvacet kanadských bodů. Jenže poté se jeho celá kariéra zadrhla: nejprve přišel sestup Granla, který Mikeš sice vyřešil přesunem do Thorengruppenu, ale následné zranění kolene mu prakticky celou letošní sezonu vzalo, do hry se prakticky nedostal.

Po dvou letech tak zvolil návrat do Chodova. „Chodov je pro mě po Znojmě druhý florbalový domov, kde jsem odehrál většinu své kariéry a kterému vděčím i za to, že jsem si mohl splnit sen a zahrát si v SSL. Švédská mise byla obrovská zkušenost po všech stránkách pro mě i moji ženu a jsem za ni moc rád. Věřím, že jsem ve Švédsku zanechal dobrý dojem, i když cítím, že jsem mohl ukázat více. Minimálně tuhle sezónu, která byla bohužel poznamenána zraněním, jsem si představoval trošku růžověji, a proto jsme si pohrávali s myšlenkou, že ještě další rok zůstaneme a spravím si chuť. Ale nakonec jsme se rozhodli vrátit a teď už se hrozně těším na další sezónu a na pokračování na Chodově,“ uvedl ke svému návratu na klubovém webu.

Radost má také hlavní trenér Chodova David Podhráský. „Návrat Mikyho je fantastická zpráva! Vrací se nám špičkový hráč v nejlepších letech, ale především fantastická osobnost a jeden z nejpracovitějších hráčů, jaké jsem kdy poznal,“ vysekl novému svěřenci poklonu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*