Jessica Zlámalová (ve žlutém) stíhaná vinohradskou Anetou Tvrzníkovou. Foto: Pavel Doubek. Jessica Zlámalová (ve žlutém) stíhaná vinohradskou Anetou Tvrzníkovou. Foto: Pavel Doubek.
1. 4. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Neřekla bych, že jsme soupeře podcenili, říká o krachu Elite Jessica Zlámalová

 



Ačkoliv se zraky fanoušků logicky upírají na dění v play off, zajímavé jsou v obou nejvyšších soutěžích i boje o udržení. Mezi ženami došlo k velkému překvapení – záchranu oslavily poslední Vinohrady na úkor Elite. Poraženým nepomohly ani skvělé výkony po zranění se vracející Jessicy Zlámalové.

Zatímco Vinohrady uhrály v základní části pouze 4 body a šanci na play off ztratily už poměrně dávno, Elite naopak o nejlepší osmičku bojovalo do posledního kola. Ve vzájemných soubojích v play down ale žádný velký výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy znát nebyl. Favorit nakonec sérii ztratil poměrem 1:4 a o extraligovou příslušnost se bude muset ještě porvat.

„Neúspěch ze základní části jsme museli rychle hodit za hlavu a soustředit se hlavně na další zápasy. Neřekla bych ale, že jsme soupeře podcenili,“ zamýšlí se Zlámalová nad příčinou krachu. „Do stavu 1:1 to byla dost vyrovnaná utkání, ale když pak náš tým poskládal v některých zápasech stěží dvě pětky, síly rychle ubývaly a nezvládaly jsme držet tempo až do konce zápasů,“ poukazuje na to, že týmu z různých důvodů chybělo hned několik hráček.

Mladá střelkyně s florbalem začínala v Uherském Brodu a ještě v juniorských letech rozjela v Židenicích slušnou kariéru, kterou chtěla po přechodu na vysokou školu do Prahy rozvíjet právě v Elite. Na letním Czech Open si však zlomila nohu, a tak za nový tým nastoupila poprvé až v listopadu.

Ihned po návratu na hřiště ale ukazovala, že své florbalové umění rozhodně nezapomněla. „Já si právě naopak myslím, že mi docela trvalo, než jsem se do toho tempa po zranění zase dostala. Ze začátku mě dost brzdil strach, že by se mi mohlo zase něco stát,“ oponuje. „Zvlášť když jedněmi z prvních soupeřů, proti kterým jsem nastoupila, byl např. Chodov, Herbadent, Bohemka nebo Vítkovice, kdy je to přece jen svižnější tempo,“ vzpomíná.

Svůj nejlepší výkon si každopádně schovala na poslední utkání základní části, kdy se s Elite postavila svému bývalému týmu z Židenic. Ještě ke všemu v přímém souboji o play off.

„V tom zápase mě asi nejvíc motivovalo, že mě konečně mohla přijet podpořit moje rodina a kamarádi. Přece jen do Prahy to mají docela daleko,“ říká talentovaná hráčka. „A já jim chtěla ukázat, že nepřijeli zbytečně a bude se na co koukat,“ dodává. A to se jí povedlo. Do sítě Nikoly Příleské nasázela hattrick, bohužel pro Elite se k ní ale žádná ze spoluhráček nepřidala.

„Ale hrát proti bývalému týmu, proti svým kamarádkám, rozhodující zápas sezóny pro mě nebyl úplný med. Ještě když jsme všichni věděli, že po posledním klaksonu bude jen jeden z týmů tím šťastnějším,“ přiznává. Nakonec se radovaly brněnské florbalistky, gól Lindy Hyksové minutu a půl před koncem poslal Elite definitivně mimo nejlepší osmičku.

A jak už bylo řečeno, první šanci na záchranu tým od letošní sezony úzce provázaný s Bohemians promarnil. Nyní bude odvracet přímou hrozbu sestupu v sérii s Panthers, v případě úspěchu ho pak ještě čeká baráž s druhým celkem 1. ligy žen.

„V první sérii nám docela hořela obrana, takže tam bych určitě viděla nutnost zlepšení. Taky proměňování vyložených šancí by stálo za zmínku, kdy já sama jsem jich na čepeli několik měla a selhala,“ analyzuje Zlámalová.

I když si vinou zmíněného vážného zranění v letošní sezoně moc nezahrála, z momentálního prodloužení sezony pochopitelně nadšená není. A to nejen ze sportovních důvodů. „Osobně bych už ocenila volno. Jelikož jsem celou letní přípravu následně promarnila v posteli se zlomenou nohou, je to pro mě už fyzicky dost náročné. Rychlý sled zápasů tomu taky moc nepomáhá,“ vysvětluje.

Svými posledními výkony však dokázala, že pokud se jí další zranění budou vyhýbat, může ještě dokázat velké věci. A že se rozhodně nemusí bát, že by i v případě sestupu svého týmu nedostala nabídku na jiné extraligové angažmá. Ať už u partnerských Bohemians nebo jinde. „Ale teď je pro mě na prvním místě úspěšné dohrání letošní sezóny. O té následující budu přemýšlet, až bude volno,“ říká Jessica Zlámalová.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*